|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TUR pri 5 letnici?
12.8.2009 16:30:50   
glen
Pozdravljeni.
Danes sem peljala našo petletnico k zdravnici zaradi pika(vsaj mislila sem tako),pa nam je povedala da ima tur.
Ima ga na nogi.
Od česa to pride?
Se mi zdi malo zgodaj oz. da je premlada ali pač imajo ture tudi tako mali otroci.
Hvala za kakršen koli odgovor.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TUR pri 5 letnici?
12.8.2009 17:11:19   
Maco
Uf, tur user posted image . Naš mali (4 leta in pol) se ga je ravno znebil. Je bil ful bogi prvih par dni. Jaz sem tudi najprej mislila, da je samo mozolj, ampak ker je bil iz dneva v dan večji in bolj boleč sem ga peljala k zdravniku, ki je rekel da je tur. To je bilo prvič in upam, da zadnjič.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.8.2009 17:29:39   
Felicita
'turi' oz 'ognojki' nastanejo zaradi bakterij, ki normalno živijo na koži (S. Aureus), in ki se zaradi poškodbe kože (pik, praska,...) vnesejo v kožo in tam potem povzročijo štalo (različnih dimenzij - mozoljčki, turi, impetigo, abscesi...). večini samo enkrat v življenju (oz. malokrat), 20% ljudi je pa stalnih nosilcev - to se potem dokaj hitro vidi in se ustrezno zdravi.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Maco)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2009 17:40:31   
glen
Punce hvala za odgovor.
Našo tamala je najprej imela pik kot da bi jo komar piču,nato je ratalo kot mozoljček in okoli rdeče.
Ker se je rdeč krog od včeraj do danes povečal,sem jo peljala k pediatrinji,katera je rekla da je to tur in nam dala antibiotik -kapsule Anaclosil.
V petek mamo kontrolo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2009 17:54:35   
glen
Maco
A ste tudi vi dobili antibiotik.
Naša pupa ga ima na nogi na zunanji strani, pa zaenkrat nič ne toži da bi jo bolelo.
kako misliš bogi je stokal da ga boli ali.....???

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2009 20:16:28   
blaža
baje pomaga, če si daš gor tropotčev list, ki ga prej malo popečeš oz segreješ v ponvi in daš gor kot topel obkladek. To naj bi ven potegnilo tisti srž, al kako se mu že reče.

Lahko probate, sej škodit ne more. če so vam predpisali antibiotike, pa vseeno jemat, to pa se vseeno lahko proba zraven, ker ta rastlina ni strupena.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.8.2009 22:53:21   
Maco
Ne, ni nam dala antibiotika ampak mazilo Betrion, ki smo ga morali nanašati 3x na dan in hkrati dajati gor kamilične obkladke, da je tur čimprej dozorel. Po treh dneh je tur res počil in potem je bilo iz dneva v dan bolje. Ga je pa res ful bolelo, ker bogi tudi sedeti ni mogel. user posted image  se mu je naredil tik pod ritko. Je rekla, da če mu ne bo počil sam od sebe, da ga bodo morali prerezati in ščistiti.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.8.2009 23:37:22   
glen
maco
nam je pa dala te user posted image kapsule,katere mi je rekla naj odprem in ji 3/ 4 vsebine zmešam z vodo ampak so tako tako gnusne in smrdijo ko jih odpreš,da je tamala že 2 x bruhala,tako da jutri zjutraj pokličem, da naj ji da kaj drugega,mi je pa zelo čudno ,da mi je za 5 letnico dala kapsule.
Hvala za odgovor

(odgovor članu Maco)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.8.2009 7:15:21   
honey
Jaz sem možu mazala ture s kremo Ihtiol - je neka čudna, nagravžna črna krema, ampak pomaga pa 100/h. 2 dni in je bil tur počen. Dobi se jo pa v lekarni. 

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?