splav z tabletko (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> splav z tabletko (10.8.2009 16:14:12)

do katerega tedna nosečnosti, je možen splav z tabletko? sprašujem v imenu prijateljicce, ki je 8m po CR zanosila vnovič.

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 16:33:30)

Sprva smo tovrstne prekinitve nosečnosti opravljali le do 6. tedna nosečnosti (do 49. dne od prvega dne zadnje menstruacije), zdaj pa v okviru novih raziskav SZO opravljamo prekinitve tudi do 9. tedna nosečnosti (do 63. dne od prvega dne zadnje menstruacije).

http://www.viva.si/clanek.asp?id=1940

kaj pa prej? ni pomislila na tabletke???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

margot -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 16:41:48)

tableto za jutranji splav moraš popit v 48 urah najboljše pa v roku 24 ur , mislim ,da je tako .Na daljšo dobo ne deluje.

kar se tiče tablet -so ženske ki ne prenesejo hormonske kontracepcije , sicer pa je to ,čisto osebna stvar in pravica
včasih je pač tako , da je potrebno splavit

špelin@ -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 16:43:22)

Tule pobrskaj ali vprašaj:
http://med.over.net/forum5/list.php?19

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 16:45:12)

samo katero tabletko ona misli?
tisto, ko jo je potrebno vzeti takoj, al tisto kasneje, ki splav dejansko povzroci?

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 16:47:25)

aja se nekaj....
ce je razlog za splav carski rez pred 8imi meseci naj se prvo posvetuje z zdravnikom. lahko, da ne bo nic narobe ce s5 zanosi. ne vem. samo nasvet.
sicer pa je to ,čisto osebna stvar in pravica

se strinjam in nikogar ne obsojam.

špelin@ -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 16:50:44)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

samo katero tabletko ona misli?
tisto, ko jo je potrebno vzeti takoj, al tisto kasneje, ki splav dejansko povzroci?

Čisto jasno piše:
"do katerega tedna nosečnosti, je možen splav z tabletko? sprašujem v imenu prijateljicce, ki je 8m po CR zanosila vnovič."

Anonimen: na forumu dr. Pušenjaka sem našla tole:
"V kolikor bi po naključju res bili noseči, je seveda možen tudi splav z abortivnimi tabletkami, vendar ne doma oziroma ne na recept. Omenjeni psotopek se prav tako izvede pod nadzorom v bolnišnici in ker zadeva še ni registrirana, niti ne povsod temveč za zdaj le na Ginekološki kliniki v Lj in še to ne do 10.tedna, dokelr je dovoljen spalv na zahtevo temveč le do 7. tedna, do kolikor vemo,da te tabletke dokaj zanesljivo učinkujejo. Tabletke delujejo tako, da prekinejo stik med nosečnostjo in rumenim telescem, ki prvih 10 tednov skrbi za vzdrževanje nosečnosti in če le to propade, propade tudi nosečnost."

Aha, še tole:
"abortivna tabletka je na voljo v večini bolnišnic z ginekološkim oddelkom, če ne v vseh (??), ni pa v ambulantni uporabi, torej v perifernih ambulantah ni na voljo."

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 17:03:09)

na forum dr. Pušenjaka sem že postavila vprašanje, čakam še na odgovor ker pa sama o tem nevem nič, prijateljica pa je nestrpna, sem povprašala še tukaj. 
sem pa mislila na tabletko, ki povzroči splav in ne 24urno po SO.

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 17:09:10)

kaj pa ce bi kar poklicala svojga ginekologa? bo navec zvedla po mojem

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 17:11:44)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

kaj pa ce bi kar poklicala svojga ginekologa? bo navec zvedla po mojem

je naročena v sredo pri osebnem, vendar verjamem, da se ji zdi do takrat neskončno dolgo.

Anonimen -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 17:22:01)

ma par tednov je sigurno cas. do srede pa verjamem da se ji bo vleklo.

špelin@ -> RE: splav z tabletko (10.8.2009 22:13:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

na forum dr. Pušenjaka sem že postavila vprašanje, čakam še na odgovor ker pa sama o tem nevem nič, prijateljica pa je nestrpna, sem povprašala še tukaj. 
sem pa mislila na tabletko, ki povzroči splav in ne 24urno po SO.

Aha, sem videla, da je zdaj odgovoril glede CR-ja oz. zanositve po CR-ju. Glede abortivne tabletke sem ti pa prej že našla podatke - en post višje od tvojega, ki ga citiram [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Stran: [1]