vanilla -> RE: vdeno in zeleno blato (10.8.2009 15:00:15)
|
Tudi jaz sem nedavno postavila podobno vprašanje, pa ni bilo odgovora. Moja je namreč pred več kot enim tednom tudi začela dobivati zelenkasto blato. Na začetku je bilo celo sivo-zeleno-rumeno in sem se ustrašila, da ni kaj z žolčem in jetri narobe, ker siva barva blata je baje nevarna. No, potem sva imeli posvetovalnico in mi je že sestra tam rekla, da naj se ne sekiram, da je to povsem normalno in da bo še kdaj tako, ker se njihova prebavila razvijajo. Podobno je rekel pediater, da je zelena barva blata čisto ok, da je vsaj dokaz, da žolč deluje, vendar je treba biti pozoren, da otrok ne rata kaj razdražljiv, manj poje, začne hujšati... Takrat je treba iti do zdravnika. Je pa rekel, da v njegovi praksi še ni bilo primera, da bi bilo res kaj narobe zaradi take barve blata. Vendar če je pri tebi tudi bolj vodeno in opažaš, da otrok manj poje, vseeno pokliči pediatra in naj ti povejo kako in kaj. Mogoče je kakšna črevesna okužba, ki se sicer večinoma sama pozdravi (tako je meni rekel), lahko pa je kaj drugega, vendar za to morajo narediti preiskave.
|
|
|
|