flik -> RE: Mastitis (11.8.2009 19:56:47)
|
Imela sem ga 1x, drugič in tretjič pa sem se mu na srečo uspela pravočasno izogniti. Prvič huda vročina, boleča in rdeča dojka in vse, kar še paše zraven, da o bolečinah ne govorim. Ker je bilo na hitro zelo hudo, sem šla k zdravniku, seveda takoj dobila antibiotik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... Potem sem se pozanimala naokoli, kako in kaj se da pomagat še na kake druge načine... Moja izkušnja: tuširanje s čim bolj toplo (vročo) vodo pred vsakim čim bolj pogostim dojenjem. Po dojenju sem dala gor mrzel obkladek (led zavit v brisačo), zato da je hladil vneto dojko (paše!!!). Potem sem dala pa gor stolčeno zelje, direkt na obolelo dojko, pa modrček čez, da je fajn gor držal... In to sem ponavljala dokler ni minil. Poleg tega pa sem jedla homeopatske krogljice. Vse skupaj je vseeno trajalo več kot dober teden, da se je zadeva umirila. Ko se je začelo drugič in tretjič neki dogajat in kazat na mastitis, sem spet začela s tuširanjem in krogljicami. In je pomagal, pa še brez tablet, kar je sploh OK.
|
|
|
|