|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   široko povijanje
1.6.2005 20:25:57   
superfly
Pozdravljene,

zanima me ali ste vaše malčke široko povijale in kako dolgo. Naš Jaša je star 26 dni in je imel ultrazvok kolkov sicer 1A, ampak sem ga v MB porodnišnici tako kot ostale mamice povijala na široko, pa tudi patronažna mi je svetovala tako vsaj do naslenjega pregeleda kolkov, ki pa je šele pri treh mesecih. Vem da se široko povijanje opušča in da v Celju in Lj pediatri sploh več ne svetujejo širokega povijanja. Men je tole široko povijanje pravo mučenje, saj malčka v vseh teh plenicah tišči trebušček pa še vroče mu je. Kako ste delale ve in ali so imeli malčki ki jih niste široko povijale kašne probleme z otrdelim trbuščkom?

Hvala za pomoč, sedaj ko imamo končno našga sončka se vam bom verejtno tudi jaz večkrat pridružila.

lp, superfly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   široko povijanje
1.6.2005 20:33:03   
Maxica
Jaz sem široko povijala do tretjega meseca starosti-tako so mi svetovali in tega sem se držala. Rodila sem v Postojni.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   široko povijanje
1.6.2005 20:44:06   
BONI*
Mi smo široko povijali do 3 meseca, potem pa smo imeli UZ kolkov in sem se že veselila, kako nam ne bo več treba, pa sem z dolgim nosom odšla domov, ker je zdravnica rekla, da so kolki sicer bp (torej OK), samo še ne čisto dozoreli in da naj ponoči še povijamo na široko (in to celo dvojno široko povijanje:(() vse do naslednje kontrole, ki pa jo imamo šele 6.6.05 (12.6. bo Luka star 6 mesecev). Po temeljitem razmisleku sem se odločila, da mi ne bomo več povijali široko in tudi nismo, sedaj pa bomo videli, če naz bodo na kontroli pogruntali:zmeden2:
Moje mnenje je, da bodo kolki dozoreli tudi sami, brez širokega povijanja, prebrala pa sem, da s širokim povijanjem BAJE dosežeš edino to, da poglobiš sklepne jamice in s tem zmanjšaš možnost izpaha kolkov v poznih letih.

A ja, rodila pa sem v Ljubljani

lp, Boni

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   široko povijanje
1.6.2005 20:49:10   
rainbow
Moja pika je stara malo več kot 2 meseca in sem jo široko povijala do te vročine, ki je bila zdaj, pol pa sem se odločila, da ne bom več, pa imamo kontrolo konec meseca<, v tej vročini je res muka za otroka, se mi zdi brezveze, posebej če so kolki ok.

lp:metulj:

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   široko povijanje
1.6.2005 21:14:58   
Elena B
Ker se je Lana Maria rodila s subluksacijo obeh kolkov in je takoj dobila opornico :((:((, sem jo široko povijala od 4. do 5. meseca (dvojne plenice!!!) Pol je bilo ok. Upajmo, da bo ok tudi na naslednji kontroli, ki jo bova imeli ko bo shodila (ko bo stara 13-14 mesecev). Ker sem jaz bila operirana zaradi izpaha, se s tem ne bi hecala. Tudi moj nečak je dobil opornico na kontroli pri 4. mesecu in jo imel en mesec. Nato ga je sestra široko povijala do 8. meseca. No, naš slučaj je genetski... To je tudi res. Srečno.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   široko povijanje
1.6.2005 22:16:11   
tasika12
Pozdravljene,
moja punčka bo čez en teden dopolnila tri mesece, vendar je že skoraj cel mesec ne povijam več na široko, pa še pred tem sem spustila notranjo pleničko. Kako pa bo stanje pa bomo videli jutri ko imamo ultrazvok kolkov. Vam bom sporočila jutri. Upam da bo vse v redu.
Lep pozdrav
Nataša

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   široko povijanje
1.6.2005 22:20:51   
Blink1
Zdravo

ja super da si že med nami:bravo::bravo:

Evo kako je bilo pri nas....Pa ni pri vseh tako...Dosti Štajerk ta male sploh ni povijalo široko, pa je vse OK.

Jaz sem povijala široko 2,5 meseca, potem pa do 3. meseca občasno in glej ga vraga...Ravno midve, ki sva se povijali, sva imeli en kolk 2B:hudicek::hudicek: Tako sem jo široko povijala še en mesec. Si lahko misliš da hudo redno in brez izjeme. Je pa res da je bila že zima in krčki so minili:). Pa še zdaj ne vem ali je bil kolk premalo razvit ali pa je Neja tako ritala tam na mizi:zmeden2:

Sej boš videla....ponoči ga le povij na široko, čez dan pa v tej vročini lahko malo švinglaš...in upaš na najboljše na UZ.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   široko povijanje
1.6.2005 22:32:35   
**Petra**
Jaz sem Pio široko povijala recimo, do tretjega meseca in pol. Rojena je januarja, tko da ji je to kar prav prišlo, ker je blo še mrzlo. Sicer je bil UZ kolkov že v porodnišnici OK, ampak jaz sem se odločila, da jo le še nekaj časa povijam na široko.

Veliko prijetnih trenutkov z novim družinskim članom...

LP

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   široko povijanje
1.6.2005 22:50:53   
nesy
Jaz sem rodila v Postojni. Rekli so, da ima mala kolke OK in lahko povijam, kot hočem. Sem si rekla, škoditi ne more, in sem jo povijala na široko do prvega posveta s fizioterapevtko (že 30 let se ukvarja z dojenčki), ki je rekla, da je to zasatarelo in vsi to svetujejo zaradi enega starega ortopeda, menda Bajta ali nekaj podobnega, ki je huda eminenca. Nikjer v svetu tega ne počno več. Fizioterapevtka mi je še povedala, da s širokim povijanjem kvečjemu oviraš otroka pri brckanju in razvijaš napačne gibalne vzorce, saj se otrok potem bolj usločuje nazaj, kar ni dobro.

Takoj sem nehala na široko povijati (cca 2 tedna starosti) in sva imeli ultrazvok kolkov 1A.


Tudi znanka Američanka se ni mogla načuditi, kaj počnemo pri nas z malčki, češ da jih mučimo in da za nobeno od svojih ameriških prijateljic ni slišala, da bi kaj takega počela svojemu otroku.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   široko povijanje
1.6.2005 22:58:12   
piščanc
pri nas v zagorju tud ne povijajo več široko, oz. ne priporočajo. žiga je imel ravno včeraj pregled z uz pri 4 mesecih in sem jo malo zaslišala. že takoj iz porodnišnice ne priporočajo več širokega povijanja, dokelr pa se v kolkih ne zaraste tako kot je prav, pa otročke spremljajo z UZ, pri nas je bilo to v por., potem pri enem mesecu in še pri štirih mesecih. z mano na pregledu je bila tudi mamica z 4,5 mesečnim fantkom, pa se mu še ni čisto zaraslo, vse kar je, mora čez 6 tednov spet na pregled. toliko o strokovni strani

drugače sem jaz osebno proti širokemu povijanju, ker laže začne uporabljati mišice in s tem tudi laže prenaša prve prebavne probleme, žiga nima ne kile, niti krčev, tjašo sem pred 4 leti široko povijala, pa je dobila popkovno kilo, po nasvetu pediatrinje sem nehala široko povijati pri 3 mesecih (po UZ bi morala še dva meseca) in vse težave so izginile

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   široko povijanje
2.6.2005 6:57:42   
BARBARA R.
Še vedno uporabljamo Racmanke, tako da ni potrebno široko previjanje.

:muca:

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   široko povijanje
2.6.2005 7:33:24   
Blink1
Je pa finta ja....

V porodnišnici naredijo UZ kolkov. Pri Neji so bili 1A. Tam piše: Predlagana terapija: / (torej brez širokega povijanja)

Ko sva imeli kontrolo pri 3. mesecih in je bil en kolk 2B je posalo: Predlagana terapija: široko povijanje 1 mesec.

Torej zaključek: v bistvu ti tudi v MB nihče izrecno ne reče da moraš povijat široko...razen če je s kolki kaj narobe. Mi pač povijamo:zmeden2: Ne vem zakaj?

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   široko povijanje
2.6.2005 11:03:15   
superfly
hvala za vaše odgovore - sem se odločila, da bomo široko povijali samo še ponoči, čez dan pa nič več. ko bi mi vsaj kdo od strokovnjakov, ki sem jih spraševala o širokem povijanju dal konkreten odgovor zakaj sploh tako povijati bi bolj verjela da kaj koristi, tako pa vsi sam priporočajo vsem po vrsti brez utemeljitve. se pa popolnoma strinjam z nessijino fizioterapevtko. imamo pa čez en teden posvetovmi mb pediatri niso kaj pametnega povedali.

Hja ninika, sva že med aktivnimi, še mal pa prilezema preko mosta :sloncek: ko bi se le veter kaj umiril :grrr:

hvala še enkrat za vaša mnenja, je fajn vedet da se lahko zanesem na vašo pomoč
:bravo:

bye, superfly

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   široko povijanje
2.6.2005 12:22:59   
ribica.
Tudi jaz sem rodila v mb, pa mi tud niso rekli, da moram široko povijat. Mala je imela kolke 1A in so mi rekli, da naj povijam kakor hočem. Od drugega meseca naprej pa tako uporabljamo štorkljine plenice.

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   široko povijanje
2.6.2005 17:03:04   
tasika12
Danes sem prišla z ultrazvoka in je z kolki čisto vse v redu, kljub temu da sem švinglala in je že en mesec nisem povijala na široko.
Pozdrav vsem

Nataša

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?