Kontracepcija! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu

Sporočilo

vrtnica123 -> Kontracepcija! (10.8.2009 9:56:02)

Ojla punce-sem 9 mesecev po porodu in G. mi je za kontacepcijo predpisala Logest tabletke. zanima me tiste ki jih jemljete kako ste zadovoljne in če ste imele kakšne stranske učinke?

veselka -> RE: Kontracepcija! (10.8.2009 10:02:24)

jaz sem jih jemala nekaj let nazaj in jih prenehala zaradi nenehnih glavobolov.

vrtnica123 -> RE: Kontracepcija! (10.8.2009 10:11:55)

Meni jih je predpisala predusem zato ker sem imela med nosečnostjo in po njej probleme z endometriozo jajčnikov- in baje naj bi se to stanje z kontracepcijskimi tabletami izboljšalo- ker drugače se rado ponavlja!

veselka -> RE: Kontracepcija! (10.8.2009 11:01:56)

ja, jaz se ne razumem na te stvari. marsikej naj bi KT popravile (ureditev ciklusa, manj menstrualnih bolečin,...), pa so pri meni osebno še poslabšale. menstrualnih bolečin kot sem jih imela med jemanjem in potem še hujših po prenehanju vse do zadnje menstruacije lani, ne pomnim pred samim jemanjem, čeprav so bile prisotne. edina stvar, ki je bla kolikor toliko pozitivna, da moje menstruacije pač niso bile več tako obilne. ampak to se pač dogaja meni. se očitno slabo odzivam na KT (zamenjala sem 3 različne).

upam pa, da se ti s KT popravi stanje. sej večina se po moje dobro odziva.

Suzikaa -> RE: Kontracepcija! (15.9.2009 14:21:01)

Jaz sem jemala tabletke 9 let in jih ne bom več NIKOLI!!!!!! Preveč škode delajo!!!!!

Hope2 -> RE: Kontracepcija! (15.9.2009 14:27:12)

Jaz sem dobila 7 mesecev po porodu logest. Kaj drugega mi žal ne preostane, ker sem imela hudo endometriozo, ne smem razkirat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Če ne bi imela teh težav, bi takoj vzela mireno al kaj podobnega.
Imam pa tudi jaz za stranske učinke glavobole, če se bodo še nadaljevali, pa ne vem kaj bom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.9.2009 14:29:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

vanilla -> RE: Kontracepcija! (15.9.2009 23:24:12)

Jaz sem nekaj let jemala Logest tabletke. Nikoli nobenih stranskih učinkov. Še ginekolog mi je rekel,da bi naj bile z zelo nizko vsebnostjo hormona in da naj ne bi povzročale stranskih učinkov. Meni so ustrezale.
Sicer je mogoče tudi pomemben podatek to, da tudi prej nikoli nisem imela težav s ciklusi, bolečimi menstruacijami, hudimi glavoboli (razen občasnih hudih migren, ki pa se zaradi jemanja Logest tabletk niso povečali).

julija140 -> RE: Kontracepcija! (16.9.2009 10:32:08)

Punce, mene pa nekaj zanima. Kdaj ste začele jemati KT po porodu? Jaz ne dojim več, pa me zanima ali lahko začnem jemati KT takoj ali moram počakati na prvo menstruacijo? Upam, da se ne sliši preveč čudno [sm=smiley13.gif]

Hvala

baby blue -> RE: Kontracepcija! (3.11.2009 18:02:09)

Jst sem imela ravo danes prvi pregled po porodu in sem se odločila po posvetu z G za kontracepcijske tabletke in dobila Cerazette... Je rekla da jih lahko začnem jemati takoj pa tudi dojim... Rekla je da je lahko samo slabost da se mleko za minimalno zmanjša ni pa škodljivo zame in za otročka... P jemat jih moram brez kakršnegakoli prestanka pa vedno ob prlibližno isti uri

marjetica8 -> RE: Kontracepcija! (4.11.2009 11:11:09)

Jst sem pred nosecnostjo jemala logest in sem jih morala kmalu zamenjat zaradi glavobolov, napetih dojk, motenj razpolozenja. Ker mam policisticne jajcnike, sem morala jemat tablete in sem jih morala FUUUL zamenjat, da sem prsla do ta pravih (k mi niso delale nobenih stranskih ucinkov). Probi logest, mogoce ti bojo pasale...je pa za vsako zensko drugace in moras le sprobat.

Stran: [1]