Prvič na spermiogram (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

andreas -> Prvič na spermiogram (1.6.2005 20:14:17)

Živjo, pisala bom v imenu obeh (Zvončica)

kar nekaj časa se nisva oglasila, ker sva potrebovala malo miru a vse dogajanje imava pod budnim očesom.

Po mojem uspelem HSG-ju je mož odšel v torek na spermiogram k dr. Rešu v Dravlje.

Zelo prijazen zdravnik nama je vse razložil moj HSG pa potem je naredil UZ pri moževih modih in nato je sledil spermiogram.

Žal:zmeden2: sva bila zelo razočarana nad izvidi. Njegovi spermiji niso ravno zelo aktivni in zelo malo jih je :((. Ne morem vam povedati kako se nama je v trenutku sesul svet. Dr. Reš nama je povedal, da s tako spermo bi lahko zanosila v 10 letih.

Povedal nama je, da se kvaliteta sperme spreminja in ne vedo natančno od česa je to odvisno.

Sama sem že nekje brala, da se da z vitaminom C to malo urediti.

Punce in fantje prosiva za NUJNO POMOČ, kaj lahko sama narediva glede kvalitete sperme?

Sama bom začela konec tedna jemati Klomifen in vse gre narobe zelo sva žalostna :((.

Hvala za nasvete, :rozica::rozica::rozica:

tinkamiška -> Prvič na spermiogram (1.6.2005 20:23:18)

Draga Zvončica in Andreas!:rozica:

Tudi moj mož je imel slabši spermiogram, zelo malo živih spermijev, edina prednost je bila, da je bila količina večja kot je ponavadi. Sva kupila vitami-C, koencim Q10 in cink. Vse te tabletke je jemal vsak dan po jedi. Po moji operaciji je ratalo v drugo. Ne vem a se je sperma kaj izboljšala, očitno je bil največji problem pri meni, verjetno pa ima pri vsem skupaj tudi prste zraven tisto "srečno naključje" o katerem ponavadi govori dr.Pušenjak.

Poskusita z temi dodatki k prehrani in se čim manj obremenjevat, verjet v to, da bo ratalo, ker so se vama z HSG-jem vseeno odprla ena vrata:rozica:

Želim vama vse lepo!

Tinka

Pikipoki -> Prvič na spermiogram (1.6.2005 22:51:10)

Tudi midvasva doživela podoben šok kot vidva Zvončica!:((
Še huje je bilo mogoče zato,ker tega sploh nisva pričakovala, ker sem mislila, da je z mano nekaj narobe. Saj je bilo, pa se je rešilo. Imela sem endometriozo in pregrado, pa so z operacijo vse rešili. :)
Ampak je G takoj rekel, da verjetno ne bo šlo zaradi slabe morfologije plavalčkov. Moj je jemal potem vse po vrsti - vitamin c, cink, Qencim ... Na žalost ni nič pomagalo. Zdaj čakava na IVF (avgust oz. začetek septembra).

Mogoče pa vama vseeno uspe! Vedno obstaja upanje!!!:)

LP

Stran: [1]