Pikice od vročine (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


luna80 -> Pikice od vročine (10.8.2009 7:56:24)

Pozdravljene.
Imam dve vprašanji, če mi lahko katera od vas pomaga, ki je imela podobne izkušnje! Naši dojenčici so se pojavile pikice - zelo drobne rdeče po obrazu in po vratu. Predvidevam, da je to od vročine, ker ko sva notri je vredu, ko pa greva ven in je zunaj višja temperatura te pikice takoj spet ratajo bolj vidne. Ali obstaja kak kremica da jo lahko namažem???? Na ostalem delu telesa nima nobene pikice. Tamala je stara 6 tednov in ne vem ali jo lahko sploh s čim mažem???

Druga stvar je pa, da težko kaka, kljub temu da fulll pazim pri prehrani. Tako težko jo gledam ko se napenja, da bi kakala pa ne more. Sicer je pri vsakem previjanju plenica polna. Ali je katera kaj dajala, da je tamauček lažje kakal???

Že vnaprej hvala za odgovor in pomoč, pa lep dan.




akin -> RE: Pikice od vročine (10.8.2009 8:41:06)

Če so pikice oz izpuščajčki res od vročine, potem kao to ni nič in se nič ne maže. Meni pa se je vseeno zdelo da mojo to zelo srbi, saj je ostala čisto pri miru kot v transu, če sem ji te pikice narahlo božala... No, po nasvetu starih mam sem ji potem skuhala redek čaj iz slesa in jo s tem mazala. Nam je to zelo pomagalo, izpuščajčki so se kmalu posušili. Tudi za ritko pri nas to najbolje deluje.

Kar se tiče kakanja - še par tednov in kaka mišica več, pa bo vse to lažje. Če vsak dan kaka, potem to po moje ni problem in jaz tako majhnemu in dojenemu otročičku ne bi zaradi tega nič dodajala




Stran: [1]