neli365 -> Količina maminega mleka in adaptiranega?-pomoč (9.8.2009 7:48:34)
|
Imam problem in sicer naš mali nima sesalnega refleksa jaz pa tud ne dosti mleka. Stara sva 6 dni. Jaz si črpam mleko koliko ga pač je, zraven pa mu dodajam aptamil. Zanima me a se naj držim tistih navodil na škatli kjer piše da 0-14 dni lahko poje 60 ml po 7 obrokov, pri teži 2.5-3 kg, naš se je že rodil z 3.7 kg. Kje najdem razmerje koliko ml/kg? Ker on zahteva več, poje okrog 80 ml da je sit, drugače pa še kr išče. Kaj pa glede maminega mleka, koliko mu naj dajem količinsko? Vem da maminega lahko spije koliko hoče, ampak me je strah da bi ob morebitni večji količini zahteval potem več adaptiranega mleka. Bojim se tudi da mu ne bi raztegnila želodček. Ali lahko svoje mleko mešam z adap., ker vcasih si načrpam npr.40 ml svojega ostalo pa dodam adap. npr. 40 ml, da dobim 80 ml, ali naj popolnoma ločim med obroki enega in drugega? Ali mu naj dam koliko hoče, saj ko je sit tak zaspi zraven ali pa ven porine cucelj ali mu naj omejujem količino glede na navodila proizvajalca? Aja še to okrog 70 % je mojega mleka ostalo je adaptirano. Čisto sem zmedena, pa še napisala sem tak zakomlicirano. Prosim vas pomagajte mi.
|
|
|
|