tecka -> Ko po tametilu ni zadosti mleka... (8.8.2009 19:12:14)
|
Punce, prosim za nasvet. S pomočjo tablet tametil mi je uspelo "pregurati" do starosti dojenčka 8 tednov. Tablet je zmanjkalo, mleka je premalo. 4 dni sem podnevi tehtala otroka pred in po obroku in spil je zelo različno, od min. 35, do max 110 g na obrok, skupaj z dodatkom AM, če mi ga je uspelo vriniti. Največkrat je spil nekje vmes (50, 70, 80 g). Da je lačen, sklepam po tem, ker se želi čedalje pogosteje dojiti, slabše spi, ko je buden je bolj jokav, zahteva še, ampak joško in nemalokrat zaspi na njej. Spije pa ravno toliko, da dodatek zavrača. Ponudim mu mleko aptimil, ki ga je pil že ob prihodu iz porodnišnice (ob začetku jemanja tametila tudi še ni bilo zadosti mleka). 2 dni sva prakticirala tudi dodatek pred joško, pa je hitro pogruntal, da sledi joška in je flašo zavračal, dojiti se je pa hotel. Včeraj zvečer sva se z možem odločila, da vse obroke dobi po flaši. Kljub temu, da je bil lačen in je tulil na ves glas, flaše ni maral. Ko je po uri omagal, je sprejel dodatek. Spil je 30, čez nekaj časa še 30, ponoči v spanju še 60 ml. V zadnjih 24 urah sem si načrpala 450 ml mleka, po teoriji bi moral spiti vsaj 600 ml. Danes sva prakticirala tako, da najprej dobi dodatek AM potem moje mleko po flaši - kolikor ga hoče. Itak je bil njegov obrok samo 90 ml. Zdaj pa moja dilema: nadaljevati samo s flaško ali spet preiti na dojenje? Čez vikend že imam čas črpati mleko, čez teden bo težje, ko bo mož v službi. Mleko sem si morala danes sčrpati 5x, ker so me bolele joške in mleko mi je pričelo že teči iz jošk - pa kljub temu sem po 4 -5 urah načrpala samo 80 ml iz obeh jošk. Jaz bi seveda raje dojila, se pa bojim, da bodo potrebe otroka po hrani čedalje večje, moja ponudba pa čedalje manjša. Po drugi strani pa se bojim neskončnega dojenja in slabe volje na obeh straneh. Ali je sploh upanje, da bo "zagrabil" dodatek, ko bo vendarle dovolj lačen in koliko časa bi ga morala "stradati"? Kakšne so vaše izkušnje, ko ni dovolj mleka?
|
|
|
|