birdy -> RE: Avtosedez Evolva 123 Plus - Römer ... (11.8.2009 19:25:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz -Mi ga imamo in smo zelo zadovoljni - je zelo udoben in mala dosti raje sedi v njem, kot je v Römer Kingu. Edina "slabost" (če je to zate pomembno) je, da ne moreš spremeniti naklona med vožnjo, ampak moraš za to sedež odpeti, kar pa mene sicer nič ne moti, če pomislim, da sem ji, ko je imela še Kinga, naklon spremenila med vožnjo vsega skupaj kakih 1x ali morda 2x. Evolvo sem ji pa samo za na morje, ko sem vedela, da bo spala, dala v bolj ležeči položaj. Ne vem pa, kako je to pri drugih sedežih 9-36 kg. Je pa prednost tega sedeža (no pa verjetno tudi drugih 9-36 kg ) ta, da lahko imaš dolgo pettočkovni pas - kolegica ima recimo ravno problem, da je malemu sedež 9-18 kg že praktično premajhen, v sedežu 15-36, ki se veže tritočkovno, pa še ni dovolj stabilen, zato ga še vedno tlači v sedež 9-18 kg, čeprav mu že glava gleda preko. Pri 9-36 pa tega problema nimaš - sedež je dovolj velik, pettočkovni pas pa lahko imaš precej dolgo ozioma odstraniš ga pač, ko sam preceniš, da ga otrok ne rabi več. Mi ga mamo, je super. Glavni razlog da smo ga kupli je pa to kar je zmajaz napisala in sem odebelila.
|
|
|
|