kolcanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

janja.k -> kolcanje (7.8.2009 20:39:46)

Naš dojenček je star dober teden. Zvak dan večkrat na dan kolca. Zakaj pride do tega? Kako se temu izogniti oz. kaj naj naredim, da se mu čim prej neha kolcati?
Hvala in LP

miapia -> RE: kolcanje (7.8.2009 20:42:39)

Ko papca, zraven pohlasta tudi zrak, kar sproži kolcanje. Naša je kolcala po vsqaki jedi, naredit ne moreš nič, ni pa to nič hudega. Še sedaj kolca, če v intuziazmu pogoltne zrak.

Čebel@ -> RE: kolcanje (7.8.2009 20:56:31)

moja je kolcala že v trebuhu in tudi sedaj pri skoraj 6 mesecih vsaj 1x na dan kolca.....jaz počakam da mine in potem se greva preoblečt ker takrat zraven poliva

Anonimen -> RE: kolcanje (7.8.2009 20:58:07)

moj starejsi je kolcal ko nor ze u trebuhu. pol pa do enega leta , samo da se je malo nasmejal.

Najaa -> RE: kolcanje (7.8.2009 21:35:29)

Od zraka, ja. Jaz svojo ko kolca, dvignem in hitro neha. 

ledenka -> RE: kolcanje (7.8.2009 21:49:17)

pitje pomaga, moj po kaki minuti dojenja neha

daisyb -> RE: kolcanje (8.8.2009 13:46:02)

ojla,

moj je star zdaj 8 tednov pa se mu tud skoz kolca..tudi po 5 minut in vec in veckrat na dan...hudo je le, ce se mu zacne kolcati ponoci, ko je pojedel..polse tako prebudi, da ne zaspi kako uro al dve.

kolca se mu ze od rojstva..pa ze v trebuhu se mu je skoz. sestricna mi je rekla, da njeni hcerki se je tud kolcalo ze v trebuhu...in sedaj, ko je ze starejsa se ji se vedn skoz kolca.

nadit pa res nimas kej dosti...meni so rekli naj mu dam mal pit...mu ponudim mal vode al pa se mal mleka in se mu po navadi neha.

Sončnica1 -> RE: kolcanje (8.8.2009 23:20:15)

Našemu se je tudi dostikrat kolcalo. Včasih je pomagalo pitje malo tekočine, vedno pa mčisto malo joka - takrat ga je pa zagotovo nehalo kolcat. Že sam problem je bil to, da ga je kolcanje zelo ujezilo... Sedaj ko je star dobre 4 mesece to lažje prenaša. :)

anika87 -> RE: kolcanje (9.8.2009 16:50:38)

Naš Nejc tudi veliko kolca, večkrat na dan včasih, kličem ga kolcamož[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Patronažna je rekla, da se jim kolca zato ker jim nekaj (sem pozabla točno) pritiska na prepono... da mogoče pomaga, če ga raztegneš, ali leže ali na sebi v naročju...
Mene ne skrbi, Nejca ne moti, mene tudi ne. Kolca ponavadi po jedi oz. po kupčku.

Stran: [1]