Bele črte ne nohktih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Mici7 -> Bele črte ne nohktih (6.8.2009 17:41:31)

Živjo!
Spet ena tema, na katero nisem našla odgovora.
Pri našem 4-mesečniku sem na nohtkih na rokici opazila bele vodoravne črte. So čez cel nohtek (od leve proti desni strani prsta)  in približno na sredini nohtka. Izgledajo pa nekako tako, kot pri nas odraslih, če si zlomiš noht. Upam, da nisem preveč zakomplicirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Bi imela katera kakšen nasvet kaj bi ti bilo? Mogoče nekaj čisto normalnega?

Čebel@ -> RE: Bele črte ne nohktih (6.8.2009 19:54:21)

baje da takrat mankja en vitamin(ne vem kateri)

potepinček -> RE: Bele črte ne nohktih (6.8.2009 21:48:32)

Pomanjkanje kalcija

akin -> RE: Bele črte ne nohktih (7.8.2009 20:47:36)

Naša punca ima isto - nohta na palčku že od rojstva izgledata, kot da sta zlomljena nekje na sredini. Sedaj se je to pojavilo še na nekaj ostalih prstkih. Pomanjkanje kalcija? Bom vprašala pediatrinjo, imava ravno naslednji teden pregled. Ne gre pa za take bele lise kot pri odraslih, ampak nohtek izgleda prav počen.

Mici7 -> RE: Bele črte ne nohktih (8.8.2009 8:16:51)

Tudi jaz sem včeraj vprašala, smo imeli pregled.
Je rekla P, da to ni nič  posebnega, da so pač nohtki lahko tudi tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in da ima vsak svojo sestavo nohtov.
No, bom že verjela, me pa zelo zanima kaj bo rekel tebi P akin.
Ja, tudi pri nas niso to take lise kot pri odraslih. Ravno tako izgleda, kot da bi bil nohtek počen, vendar ni.
Je pač samo ta črta. Sem pa vprašala tudi v lekarni, pa je rekla, da tudi če imajo tako majhni otroci pomanjkanje kalcija, jim ga ne dajejo ampak mora pač mamica (če doji) popiti kakšno šumečo tableto, da se to uredi.

Čakam na odgovor.

akin -> RE: Bele črte ne nohktih (13.8.2009 23:21:15)

Evo, danes smo imeli pregled in sem vprašala....
Naša pediatrinja pravi, da so to dejansko počeni nohki in da do tega pride ko se otroček skuša plazit oziroma brca z nogicami in se skuša odrinit od podlage med tem ko leži na trebuščku in da to ni znak, da bi otročku karkoli manjkalo.

Mici7 -> RE: Bele črte ne nohktih (14.8.2009 8:56:47)

Mogoče je tudi to razlog, vendar pri našem zagotov ne, ker se ne plazi niti se ne odriva od podlage.
Pijem dodatno kalcij, pa bomo videli.

Stran: [1]