meje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


corfu -> meje (1.6.2005 12:55:23)

Kdaj ste začele postavljati meje, kaj je prav in kaj ne pri otrocih. Vem, da pri meni to še ne pride v poštev, pa vseeno, zdi se mi, da je že zdaj ves prebrisan.he-he
Kdaj se otroček zaveda, da je nekaj, ne in kdaj pri tem vztrajat?!

lep dan še naprej




dory -> meje (1.6.2005 13:07:30)

Nas tamal pri 13m ze ve kaj sme in kaj ne...sam ne uposteva pa mene,ker ve,da bo dobil vse po vrsti :)..prej al slej :)




nejcko -> meje (1.6.2005 13:29:38)


Takoj!!! Stara je 11 mes, je ravno hotela en kabel pri računalniku prijeti, rečem strogo: NE!, ga je takoj spustila:bravo:
Vzgoja se začne takoj, od rojstva.





lan -> meje (1.6.2005 13:42:24)

Mislim,da te otrocek sam prisili,da zacnes postavljati meje.Prvic,ko seze po kaksni nevarni,prepovedani stvari,mu to prepoves in bolj,ko je spreten,vec mej mu moras postavljati.Na zalost nasi malcki se ne poznajo nevarnosti in mislijo,da se jim nic ne more zgoditi in zato jim moramo pri tem pomagati "tecni" starsi.
Mi smo zaceli Lanu postavljati meje tam nekje okrog njegovega 9 meseca,ko se je zacel plaziti.
No,zdaj smo pa v takem obdobju,ko preizkusa do kje lahko gre.Se pravi,gre do TV-ja,prst nastavi na gumb za ugasnit TV in caka na mojo reakcijo.Ponavadi,ce mu recem NE,takoj ugasne in si potem se ploska,ker se mu zdi fajn.Jaz pa piham od jeze.Stokrat NE in enkrat bo ze prijelo.




Anonimen -> meje (1.6.2005 13:44:20)

čimprej oz ko je to potrebno. valda ne boš rekla, ja pri enem letu je pa še premejhn za meje, pa mu boš kr pustila kabel glodat pa prste v vtičnico žokat, k bo pa star en let pa pol boš pa rekla, ne zdej pa ne smeš več!!?? :zmeden: nobene logike a ne? :zmeden:

lp, lara




tesa -> meje (1.6.2005 13:48:01)

Jaz sem ravno sedaj v tej situaciji. Moj tamalček je star deset mesecev in že hoče vse po svoje:zmeden:
Tko je luškan, da bi mu kr popuščala, ampak zavedam se, da bo kmal prepozno. Tako, da upam, da bom znala najti pravo pot in ne bo gnal svoje trme:zmeden2:




Gina -> meje (1.6.2005 13:50:12)

Ja, jaz vsak dan rečem tolikokrat ne, da mi je že prav grozno. Ampak kaj pa naj naredim, ker naš ne reagira. Hoče pa: z rokicami na štedilnik, se je že prakrat (sicer ne prehudo) spekel, pa ga ne izuči, konstantno tolče po tipkovnici sem samo zadnji teden zaradi tega 3x resetirala pc, ker ni več reagiral, daje v usta vse od kamnov, do zemlje, briketov..., vse zmeče iz vseh omar, ki niso zvezane, prižiga pečico, razbil je cd player, ker ga je s konico prstov dosegel, pa nekako uspel zvleči dol, pa da ne naštevam več, ker je dolg seznam. Beseda NE ne pomaga. Kaj naj naredim? Umakniti več kot toliko ne morem. :zmeden: Včasih se ga da preusmeriti, zmeraj pa ne. Kaj še?




Anonimen -> meje (1.6.2005 13:51:33)

gor pa dol po nagi riti :) hecam sem..malček, malček pa tut ne :) no namest riti, mal po rokici :zmeden:

lp, lara




nejcko -> meje (1.6.2005 14:10:56)


Gina, wellcome to the club malih razbojnikov. Ti nič ne zavidam - mi smo zdaj iz ta hudega ven, je bilo pa pri nas popolnoma isto. Ne vprašaj, kaj vse je serviser iz pokvarjenega videorekorderja izvlekel, pa cd na stolpu imamo tudi pokvarjen, pa ... te raje ne strašim.
Žal pa NE pri takih otrocih ne zaleže.





Gina -> meje (1.6.2005 14:12:41)

Kaj pa če to ne pomaga. Naš je padel s postelje na glavo že parkrat, ampak gre vsakič spet znova, ker ga ne izuči. Sicer smo ga zdaj naučili, da rito dol obrne, ampak sicer bi šel pa lepo na glavo, oz. je šel. Pa spekel se je. Ne enkrat. A ni to isto, kot če ga po roki. Pa še vedno steguje roke. Ga ne izuči. No ta teden grem v BC, ker so dobili varovala končno, ampak tudi pri vseh drugih stvareh vztraja, kadar se ga ne da preusmerit.:ups: Ga je tudi že priprlo, ker se z omaro, ki ima vrata na vodilih igra, ampak še kar poskuša, briga ga, če boli.:zmeden2:




mojcapr -> meje (1.6.2005 14:20:10)

Moja tamala je stara 13 mesecev in je prava razgrajalka proti bratecu, ki je star 4 leta. Jaz jo malo po rokici in je potem ful užaljena, sam vse ji pa ne moreš popustit. Tako sem delala tudi s tavečjim in mi je kar dobro uspelo. Drugače pa potrpljenje, potrpljenje in globoko dihanje ter štetje do 10 in nato ukrepanje.....

lp, Mojca;);)




mojcapr -> meje (1.6.2005 14:21:17)

Moja tamala je stara 13 mesecev in je prava razgrajalka proti bratecu, ki je star 4 leta. Jaz jo malo po rokici in je potem ful užaljena, sam vse ji pa ne moreš popustit. Tako sem delala tudi s tavečjim in mi je kar dobro uspelo. Drugače pa potrpljenje, potrpljenje in globoko dihanje ter štetje do 10 in nato ukrepanje.....

lp, Mojca;);)




Pupica -> meje (1.6.2005 17:36:37)

vedno ko je želela seči po kaki stvari, ki za njo predstavla nevarnost ji rečeva NE! in jo umakneva. Tako da razume. Seveda šlivi pa ne 5 %:)-:)-:)-:)-:)-




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2005 18:15:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Gina -> meje (1.6.2005 18:34:49)

Ja, jaz tukaj pustim da krili in se dere. Bolj me s tira spravijo stvari, ki so nevarne. tam pa res ne vem, kaj bi.




ZARA -> meje (1.6.2005 18:49:13)

Eh...jst jih vztrajno postavljam že lep čas,ampak kaj ko jih Zara sproti 'briše'...ampak se ne dam,vztrajam...in po malo kričanja vidi, da to pa ne bo OK,pa se vda v usodo...ampak proba pol še ziljonkrat :grrr:!!




Primoza -> meje (1.6.2005 18:53:17)

Pri 10 mesecih, pri 12 mesecih jih že dojame, nekatere pa tudi upošteva.




nejcko -> meje (1.6.2005 19:03:44)


Gina, žal ti ne znam svetovat, ker sem tudi sama iskala, kako in kaj, skoraj tri leta, zgubljala živce, vpila, jokala, skratka ni da ni bilo.
Naš je bil isti ... se je lahko udaril, vščipnil, opekel, padel, pa ga nič ni izučilo. Mislim, da njega sploh ne boli oz. ima ene 100x višji prag bolečine kot navadni smrtniki.

Ko bo malo večji, se ga skušaj vedno dotakniti in pritegniti njegovo pozornost, ko mu boš kaj rekla. Naš, če tega ne naredin, ko da bi živel na Luni - šele ko se fejst zaderem, me tako čukjeno pogleda in izusti svoj famozni "Kaj? Mami, kaj si rekla?"
UUUUUUUUUU, ne vprašaj, meni vse dol pade ...




lin -> meje (1.6.2005 19:44:12)

Pri nas tudi Ne s zelo strogim glasom ne zaleže,le smeji se in nadaljuje vragolije:zmeden:




rainbow -> meje (1.6.2005 21:00:20)

ja, tak je to, pravi :hudicek: znajo biti naši otročički; kar je prepovedano, je najslajše.

moja ta starejša ;) je stara 21 mesecev, in ugotavljam sledeče: NE reči samo res tistemu, kar je nujno ne, ostalo pogoltniti in imeti usta zaprta, ker pol se človek zaloti, da skozi govori ne in da otrok ne sme več nič početi; bolje umakniti objekt poželenja, preusmeriti otrokovo pozornost, in prevdsem ostati miren, ne glede kar otrok za vragolijo počne (ok, če je življenjsko nevarno, ne moreš ostati miren)
moja vsaj me dosti bolj upošteva, če ji mirno razložim zadevo ali jo odpeljem stran brez besed, kot pa če ji ne vem kaj nakladam ali se razburim (čeprav se temu ne morem povsem izogniti, pa bi se FUL rada)

tak, to so moje izkušnje; smo pa starši glede mej skozi na preizkušnji!

lp:metulj:




BARBARA R. -> meje (2.6.2005 7:02:59)

Takoj!

:muca:




Stran: [1]