bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> bolniška (6.8.2009 10:54:35)

Živjo!

Zanima me , če ste morale kopirat materinsko knjižico vedno znova ko ste dale vlogo za podaljšanje bolniške med [sm=nosecka.gif]?

tassika -> RE: bolniška (6.8.2009 11:09:49)

Jaz sem skopirala samo tiste strani kjer je pisalo kaj novega, je pa potrebno ja, ker iz materinske potem na komisiji opredelijo kakšna nosečnica si. Meni je napisala, da iz nje vidi da sem čisto ok in ker me je naročila na pregled čez 5t da me vodijo kot normalno nosečnost. Evo in po enem mesecu službe sem spet na bolniški, ker se mi krajša maternični vrat in dela nek lijak na MV in zdaj imam spet preglede na 3t.

Goldy -> RE: bolniška (6.8.2009 11:11:54)

Meni ni bilo treba nikoli kopirati materinske knjižice. Sem pa iz celjskega konca.

Anonimen -> RE: bolniška (6.8.2009 11:31:15)

Aha pol majo zgleda samo v Ljubljanskem koncu tako prakso, pa še to na novo, ker 2 leti nazaj mi ni bilo treba nič pošiljat.
Ne vem zakaj rabijo kopijo, sej da G potrdilo kjer napiše kaj in kako.
Tassika a teb zaradi tega niso podaljšali, ker je pregled šele čez 5 tednov? kaj ti je pa G napisala?
ker jest imam isto preglede na 5 tednov, sedaj sm bila pa vmes pri drugi G, ker je moja na dopustu pa mi ni nič napisala v MK, samo potrdilo.
Kako je pa kaj s pritožbami, če ti ne podaljšajo?

Tiara123 -> RE: bolniška (6.8.2009 11:36:46)

Ja, sem slišala, da imajo v Lj občini poostrene kontrole in ne odobrijo bolniške 'kar tako', medtem ko v drugih območnih enotah ZZZS ne komplicirajo.. Jaz sem tudi morala naknadno poslati fotokopijo materinske knjižice in trenutno še čakam na odgovor komisije. Če dobim zavrnjeno, moram 10. v službo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tassika -> RE: bolniška (6.8.2009 12:10:15)

Nič jaz sem bila najprej na bolniški zaradi grozečega splava oz krvavitev, najprej sem bila naročena vedno na 3t in so mi prvič podaljšali bolniško za 3t, naslednjič sem šla k svoji in je rekla, da je zaenkrat ok ampak še vedno počitek, napisala v materinsko, doma še opažen rjav izcedek in me naročila čez 5t. In potem je v odločbi pisalo, da je iz MK razvdino da nosečnost poteka normalno in da sem na preglede naročena skladno s preventivnim programom za vodenje normalne nosečnosti. Saj pravim zdaj sem pa spet doma in me je kr groza ko bo treba konec avgusta oddajat papirje.

Glede pritožbe je pa tako, da imajo časa 10 dni da ti odgovorijo, v tem času pa moraš pač ali it v službo ali se zmenit da ti pišejo kao dopust. Če ti komisija odobri potem prosiš da ti dopust prepišejo v bolniško, če si v službi si pač delal zastonj. Vse je pa odvisno od delodajalaca. Jaz pritožbe nisem vlagala, ker sem vedla da na tak odgovor ne bom itak nič dosegla in ker sem se počutila dobro sem šla delat.

MAŠKA -> RE: bolniška (6.8.2009 12:11:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Meni ni bilo treba nikoli kopirati materinske knjižice. Sem pa iz celjskega konca.

Enako. Mi je pa osebna zdravnica zapisala vse v kartoteko kar se je dogajalo med nosečnostjo. Od preteklih ss, do krvavitev v tej nosečnosti, nizkega hemoglobina, pogostih viroz.... Ginekologinja je na svoj izvid napisala le, da priporoča bolniško, nič zakaj. Dvakrat so mi že podaljšali, kako bo pa v bodoče, bomo pa še videli.

Anonimen -> RE: bolniška (6.8.2009 12:18:11)

Uf, zgleda da so res samo v ljubljanski regiji tolk strogi[sm=smiley13.gif]. Čeprav so men dali bolniško za dva meseca in ne samo za tri tedne.Pomoje je odvisno na koga naletiš. Katerega dr. maš pa podpisanega Tassika? No upam, da mi ne bo teba pisat pritožbe in mi bojo odobrili.

Maška men tud zdej ni nč napisala zakaj, samo da priporoča bolniško. nazadnje pa je napisala slabo počutje, pa da sem rodila ne dolgo nazaj.

Držim pesti za vse nas, da nam podaljšajo

tassika -> RE: bolniška (6.8.2009 12:20:34)

neka Nataša je bila, bi mogla it odločbo poiskat, me je pa obakrat obravnavala ona.

Anonimen -> RE: bolniška (6.8.2009 12:25:20)

Nimava iste, mene je obravnavala dr. Alenka Škerjanec. Sm danes poslala kopijo MK po faksu pa upam da bo kmalu odgovor

tassika -> RE: bolniška (6.8.2009 12:29:24)

Želim ti da bo pozitiven, ker najslabše je spet mal delat in potem spet ostati doma tko kot je bilo pri meni 1 mesec delala in potem spet čez noč ostala doma, še dobro da so imele že vsaj polovica dopuste čez in da sem vse naredila, ker drgač je grozno k kr padeš nekam notri.

Anonimen -> RE: bolniška (6.8.2009 12:32:01)

Hvala, tud jest teb želim enako. Maš prav, najhuje je skoz neki uletavat vmes, pa si spet mal doma pa spet v službi, kr neki.

potepinček -> RE: bolniška (6.8.2009 14:06:57)

nikoli

detelja -> RE: bolniška (7.8.2009 6:42:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Živjo!

Zanima me , če ste morale kopirat materinsko knjižico vedno znova ko ste dale vlogo za podaljšanje bolniške med [sm=nosecka.gif] ?

jaz sploh nisem kopirala MK, ker ti itak da zdravnik potrdilo, kjer piše zakaj priporoča bolniško...

spps -> RE: bolniška (7.8.2009 15:41:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

men tud ni bilo treba kopirat knjižice,spadam pa tud pod Celje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

PetraSkok -> RE: bolniška (9.8.2009 20:58:43)

tudi meni ni bilo potebno kopirati, moja ginekologinja je le napisala izvid za podaljšanje, jaz pa sem ga nesla svoji osebni zdravnici, ki je papirje poslala naprej. Ni bilo nobenih fotokopij materinske knjižice. Lp.

valerija77 -> RE: bolniška (10.8.2009 21:12:23)

Tudi meni ni bilo treba nikoli kopirat materinske, pa sem že od aprila na bolniški. Sem pa tudi jaz iz Celjskega konca.

luan -> RE: bolniška (10.8.2009 21:34:58)

Nikoli nisem rabila kopirat materinske knjižice pa sem od petega tedna nosečnosti na bolniški.

Stran: [1]