začetek GH (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

sye -> začetek GH (5.8.2009 23:34:06)

Živjo, mene pa zanima kdaj ste začele z Gosto hrano?Našega malčka dojim ima 4 mesece in 10 dni, z večer mu že 14 dni ponudim kašico Aptamil, če poje, poje če pa ne pa ne. Aja pa naj povem še to da mi že 3 tedne ne spi dobro, pa ko mi jemo, imam občutek da bi on tud kr jedel Na morje gremo pa konce avgusta za 14 dni, pa sem mislila da tam še ne bom dajala GH, ker bo stra 5 mesecev, zdaj pa sploh ne vem kaj naj nardim.

Katy78 -> RE: začetek GH (6.8.2009 7:43:16)

Ko smo bili mi na morju, sva GH uvajala že en mesec, ampak na morju mu nisem uvedla nobenega novega živila, da ne bi bilo kakšne reakcije, mi pa daleč od doma, pa čeprav do takrat in tudi zdaj ni imel reakcije na nobeno živilo. Jaz bi rekla da počakaj, saj se ti nikamor ne mudi. Pa ne misli, da je GH čudežni recept za to, da otrok boljše spi. Nekateri potem spijo celo noč, drugi ne. Naš je sicer začel spati od 21h pa do 6:30-7:00 takrat, ko je okoli 19:00 začel dobivati mlečno kašico, tik pred spanjem pa še malo AM.

soncica01 -> RE: začetek GH (6.8.2009 8:34:50)

na tvojem mestu mu ne bi dodajala, sploh če boste na morju, boš tam kuhala posebej zanj? Ko začneš s kuhanjem imaš potem dela še več. Sploh si pa lahko vesela, da lahko dojiš. Če bi jaz imela svojega mleka, bi ji skoz dajala, do dopolnjnega 6. meseca, nato bi počasi postopoma uvajala GH. Ker pa žal nisem imela te sreče, sem ji začela uvajat GH ko je dopolnala 5 mesecev. Še zdaj vsega ne vem, pa sprašujem na forumu :))) Lp.

soncica01 -> RE: začetek GH (6.8.2009 8:36:36)

aja, pozabla sem še to - ko je bila patronažna prvič pri nas, ena starejša gospa, je dejala ''otrok naj je kdaj hoče in kolikor hoče''. Ne vem no, ampak to mi je bilo zelo všeč. Če pa pogledam zdaj, je tudi mene moja mama hranila tako, pa mi danes nič ne manjka :)) Lep dan želim.

sye -> RE: začetek GH (13.8.2009 22:27:46)

No zdaj sva probala korenček dva dni ga je jedel tretji dan ni hotel, potem bučke, pa jih ni hotel,pa danes bučke in krompir tudi ni hotel. Zdaj pa ne vem ali naj nadaljujem s sadjem mogoče,ali naj počakam in ga naprej samo dojim in potem ko pridemo z dopusta ponovno poskusim, takrat bo pa ravno 5,5 meseca star.

sye -> RE: začetek GH (15.8.2009 23:28:52)

zdaj pa res ne vem, jaz našemu malemu ki je star 4,5,meseca že dajem gosto hrano,ker je hlastal po naših žlicah ko smo jedli. Najprej je dobil korenček, bučke, krompir, zdaj pa obožujeva banano, pa vidim da je le-ta na seznamu za po 7.mesecu. A mislite da se moram res natanko držati teh seznamov, pa še zelo so si različni.

Hope2 -> RE: začetek GH (16.8.2009 7:25:21)

Ne vem, v katerem seznamu si našla, da je banana po 7 mesecu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Banana je živilo, ki se ga lahko uvaja med prvimi. Brez panike. 

Stran: [1]