Anonimen -> RE: Breskova marmelada (7.8.2009 23:04:23)
|
Oranžne buče mi tudi rastejo. A maš recept za marmelado? jst delam od oka približno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tkole nekak : 1,5kg bučnega mesa 0,5kg jabolk sok ene limone žlička cimeta, pol žličke ingverja 2kg sladkorja ( lohk želirnega, al pa ne) jabke in buče narežem na manjše kocke, zmešam s cukrom, cimetom in ingverjem in pustim da stoji ene dve uri. pol če je veliko vode, je odlijem, če je pa ni, pa dam kar kuhat (odvisno predvsem od jabk). ko zavre, grem sam parkrat s paličnim skoz, da mal zmelje, pa da ostanejo koščki, če dam želirni sladkor, kuham enih 10 min, odstavim, dodam limonin sok in nalijem v vroče kozarce. z navadnim sladkorjem pa kr kako uro kuham, pol pa isto naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] lohk se da tud mal ruma na koncu notr, da tud fajn aromo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa fajn je recimo dat zraven kuhat na drobne koščke narezano limonino lupinico, sam to morjo bit neškropljene limone, pa lupino je treba prej v enih petih vodah prekuhat, predn se jo da zraven k masi kuhat. lohk je tud pomarančna lupina... velik se da, buče so itak taka fajn zadeva, k so dost nevtralne in lohk karkoli u bistvu daš zraven, pa super izpade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|