giotti -> RE: Obračanje dojenčka (6.8.2009 11:16:15)
|
Meni pa se zdi, da ko je na trebuhu preveč dviga glavico(gleda v zrak) in ko podira kupček prav Meni pa se zdi, da ko je na trebuhu preveč dviga glavico(gleda v zrak) in ko podira kupček prav tako. Sploh noče viseti čez ramo ampak se čisto dvigne, kot bi stal, mogoče še malo okrivi nazaj. Sicer še nosim v sebi svojega prvega otročička, pa vendar mi zdrav razum govori tole: Hvala bogu, da ga daš na trebuh in da dviguje glavico! Tako si razvija mišice. Otrok hrepeni prav tako kot mi odrasli po tem, da se preteguje, dviguje, skratka, da je čim bolj fizično aktiven. To je mu tako dobro dene kot nam! Ljudje smo sestavljeni iz mišic, ki so nam pomagale preživetje. Danes jih sicer več ne potrebujemo v tolikšni meri, ampak še vedno pa so življenjskega pomena za zdrav razvoj! Torej, bodi zelo vesela, da dviguje glavico in naj jo dviguje čim več in čim večkrat ga imej na trebuhu, ker se takrat najlažje primika in trenira, da bo močen fantič!!! Zapomni si, vir zdravja pri človeku sta zdrava prehrana in gibanje, ne glede na to, ali smo stari en mesec ali pa sto let!
|
|
|
|