gita10 -> RE: Počitnice in preživnina (9.8.2009 15:00:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan dobro, se zavedam in vem, da imajo starši skrbniki dejansko veliko več stroškov (+ bolniške, 24h skrb....) kot je ponavadi dvojni znesek preživnine....ampak, ali tudi zakonsko velja, da mora starš 'neskrbnik' tudi npr. v času počitnic npr.en mesec, plačati preživnino...saj tisti mesec je otrok pri njem in ima on stroške....denar-preživnina je pa vendar za otroka...pa ne me prosim zdaj napast...zanima me, kako tisti bivši zakonci, ki se razumete, imate to urejeno.... tisti zakonci, ki se med seboj razumejo imajo te stvari zelo dobro urejene. Jaz poznam dva para, ki sicer imata med seboj urejeno zakonsko preživnino+ vse ostale stroške si delijo. Moj prijatelj bivši ženi zelo veliko pomaga in se s tem tudi sedanja partnerica strinja. Npr. vedno on plača registracijo avtomobila, plačuje vse izvenšolske dejavnosti otrok, za starejšo plačuje stanovanje v Mariboru. Uglavnem ne želi, da bi zaradi njene slabe službe imeli otroci kakršnokoli pomanjkanje. Je pa res, da ima zelo razumevajočo partnerico, ki njegove otroke obožuje in to ni nikoli problem. In tudi pri mojih sosedih je zelo podobno otroci skoraj ne opazijo, da sta ati in mami ločena. Se mi zdi, da odkar sta ločena, da je še več pri njih.In tudi tu sta oba nova partnerja zelo razumevajoča glede njihovih odnosov. Torej če je volja in če ni karšnih koli starih zamer se očitno da.
|
|
|
|