Prdenje in NE kakanje????? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Maja Z -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 10:47:40)

ojla

prosim za pomoč...moja 1,5 mesečna punčka je nehala kakati, ima pa vetrove 100 na uro. Že tri dni prdi, kaka pa ne. Se mi zdi, da jaz nič takega ne jem, da bi jo napenjalo, dajem ji malo čajčka pa ne pomaga. Jo pa samo dojim. Kaj narediti?Mislim, da jo matra, ker je bolj nemirna in hoče spati pa ne more.

LP Maja

cukrmali -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 10:50:03)

a jes veliko mlecnih izdelkov? probaj kaksen dan brez.

Maja Z -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 10:53:31)

ja ful mlečnih stvari pojem, od jogurtov, sira do mleka.....a misliš da je to krivo????bom poskusla

lp

fipi -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 10:57:34)

Ojla!

Če je otrok :duda: dojen,je normalno če dnevno kaka 5-6 krat ali pa tedensko enkrat. Tako mi je rekla pediatrinja.

Zakaj pa tolko prdi pa ne vem, mogoče si kaj takega pojedla, pa tebe ne napinja otroka pa ja. Jaz sem prejšnji teden jedla ananas, pa v ponedeljek tudi, pa je mojega sončka :duda: tko zvijalo. Mama je bila poredna:ups: :ups::zmeden2:, pa če mi je tako dober ananas.

Lep dan še naprej, zdajle pa bom uživala pri kavi :kava:

Čao!

Maja Z -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 11:05:45)

fipi, kok pa je tvoj :duda: star? meni je tut ananas ful dobr in ga jem zdej že dva dni:zmeden:
bom nehala in vidla kaj bo..

hvala
lp maja

Magi* -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 11:38:07)

Maja Z, pri nas je bilo (in je še tako). nekje pri enem mescu je začela kakati na 7 do 10 dni (parkrat celo po 14 dni kakala). prdela je pa ko taveliki dedci. je tudi samo (še vedno) dojena. pediatrinja je rekla, da je to povsem OK, če je otrok zadovoljen, ma apetit, nima napetega in/ali trdega trebuščka, nima vročine in veselo prdka. prebava naj bi se kasneje uredila z uvedbo goste hrane. bo pa treba pazit, da ne bo jedla samo stvari, ki zapirajo (banana, korenčke, rižek).

če bo kaj bolje, ti sporočim v kratkem, ker nameravamo kmalu začeti jesti kot taveliki;)

fipi -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 11:56:52)

Ojla!

Maja Z moj sonček :duda: je včeraj bil star 2 meseca :bravo::bravo:. Do sedaj sem opazila, da ne smem jesti ananas :((, pa nikakor dosti ne mleka in mlečnih izdelkov. Kakšen kozarec mleka, pa malo sira na pici ne povzroči vsaj mojemu sončku :duda: krče.
Pa tudi čokoladi se morem odpovedati :( (no majhen košček lahko).

Nič zato, da vsega ne smemo jesti, bomo vsaj shujšali :):).

Čao!

Anonimen -> Prdenje in NE kakanje????? (1.6.2005 21:24:41)

Moja Maša po deset dni ni šla kakat,prdela je pa huje kot dedi:)-
Bila je tudi samo dojena.Ko enkrat ni šla dvanajst dni,jo je pretipal pediater in videl da ni nič zamašeno in tudi trebušček je imela mehak.
Nč bat,vse porabi za rast in ima malo izmeta;)

sabini -> Prdenje in NE kakanje????? (2.6.2005 17:14:31)

punce kaj pa sladoled a to tud lahk malčke napenja

Stran: [1]