SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

nogometas -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 9:52:47)

Za vse nosečke, ki ste zaposlene v negospodarstvu in najmanj 3 mesece neprekinjeno na bolniški: UVELJAVITE SOLIDARNOSTNO POMOČ PO 102.ČLENU KOLEKTIVNE POGODBE, če ste članice SINDIKATA, to stori delodajalec na vašo pobudo, če pa ne, pa uveljavljajte zadevo na CSD v kraju, kjer živite.
SREČNO

pegy -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 12:30:37)

NO JAT SEM BILČA LANI NA BOLNIŠKI ZARADI RIZIČNE NOSEČNOSTI OD MAJA DO NOVEMBRA V FIRMI NIMAMO SINDIKATA
ALI JE PREPOZNO DA SE ŠELE ZDAJ OBRNEM NE CSD.

HVALA LEP POZDRAV:rozica::rozica::rozica:

Stefka -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 13:15:46)

Ne, ni prepozno.
Jaz sem bila na bolniski od avgusta do novembra 2003 tocno 3 mesece, pogodba o zaposlitvi mi je potekla konec novembra. Junija 2004 sem dala zahtevek na takrat ze bivso firmo. Ker mi v 30 dneh niso odgovorili, sem sla julija k Ceferinu, ki jim je zagrozil, da jih bom tozila in opala,naslednji dan je bil denar na mojem racunu.:bravo:
Zastaralni rok je 5 let od bolniske.
Drzim pesti.

Aja, pa v nobenem sindikatu nisem bila.

Anonimen -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 14:32:47)

informativno me zanima koliko se pa sploh dobi?

Stefka -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 14:48:20)

Naj bi bila ena povprecna placa v gospodartvu. Jaz sem dobila okoli 110 tisocakov, ampak se mi zdi da so me malo:zmeden2:. Pa ni panike, sem vsaj dobila.

Vrtnica1 -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 15:45:04)

Jaz sem tudi danes malo po internetu brala in se mi zdi, da ni treba, da si včlanjen v sindikat. Meni so v službi rekli, da naj bi dobila to pomoč pri naslednji plači in mislim, da znaša nekje okrog 119.000 SIT, pa tudi nisem včlanjena v sindikat.
Lp, V. :rozica:

nogometas -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (1.6.2005 16:16:54)

Če si včlanjen-a v sindikat, je to bolje zate, ker sindikat stoji za tvojim zahtevkom in če firma denarja ne izplača, oni pritisnejo nanje... LP

Anonimen -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (2.6.2005 11:04:50)

Jaz sem dobila tudi ene 119 tisoč, s tem da sem bila ves čas 4 ure na bolniški in 4 ure na delu. Dobila sem avtomatsko, brez vsake prošnje, tako da je bilo presenečenje, 7. mesec štiriurnega dela.
Torej vse tiste ki delate polovični delavni čas - tudi vam pripada solidarnostna pomoč, ampak ne bi znala natančno povedat po kolikšnem času!

Lian -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (2.6.2005 11:36:11)

Jaz sem bila na bolniški leta 2002. Ali lahko uveljavim solidarnostno pomoč za nazaj?

Kam se moram obrniti, ker nisem v sindikatu? A grem kar na CSD?

Najlepša hvala za odgovor!

Lep pozdrav, Lian

nogometas -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (2.6.2005 13:40:59)

Lian, malo preberi prejšnje poste, mislim, da pravica zastara šele po petih letih, najprej pritisneš na firmo, če se ne odzivajo, jim zagroziš s tožbo (še najbolje, če ti pri tem pomaga odvetnik), lahko pa tudi povprašaš na CSDju v tvojem kraju. Ne it najprej na CSD, ker te bo usmerila na firmo ali sindikat.
PA SREČNO!!!

Meggi -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (3.6.2005 11:01:11)

To mi je pa čist novo. Vem da če sem 3 mesece neprekinjeno na bolniški dobi stroške povrnjene po 1, mesecu delodajalec. Jaz se pa sicer ne bi branla.

Lian -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (3.6.2005 11:37:36)

Dan!

Naj mi kdo prosim razloži kako je s tem?

Sem klicala v službo in so mi odgovorili, da mi pripada samo 10.000 SIT.
Na bolniški pa sem bila neprekinjeno 7 mes.

Lep pozdrav!

Lian -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (3.6.2005 14:17:11)

Pa še to.
Ker sem bila na bolniški leta 2002, ne morem več uveljavljat te pomoči.
Odvisno od kolektivne pogodbe? A ni zakonsko pet let, kot je ena zapisala?

Lep pozdrav!

k1 -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (4.6.2005 17:12:37)

larifari - vsak dobi solidarnostno v negospodarstvu, kakor je več kot 3 mesece neprekinjeno v staležu, dobiš okoli 110 jurčkov (sem že pozabila), in ni odvisno, ali si v sindikatu ali ne! ti pripada! uf, pa sem že zbrisala, na podlagi katerega člena (malo pobrskajte, se splača!!

jaz sem tudi v negospodarsku in sem jih morala malo poterjati, čeprav so mi potem zagotovili, da bi to itak dobila avtomatsko.... zagnjavite!!!!!! sto jurjev je sto jurjev! vsak dnar prav pride! :bravo::bravo:

pegy -> SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE (5.6.2005 19:47:13)

A TO VELJA TUDI ZA UNE K SO ZAPOSLENI V GOSTINJSTVU.

HVALA:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]