Dejte malo pomagat, ampak hitro (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

brbra -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 9:46:09)

Punce povejte mi kaj ta ponavadi vprašajo na razgovoru- pa ne tisti standart ampak taka malo :zmeden2:sej veste vprašanja- tista najbolj butasta, ki ste jih kdaj dobile
Zdej pa me že pošteno stiska, sploh ko pomislim v kako firmo grem:zmeden2::)-Joj kak butec sem:ups:

lp

baguSka -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 9:51:01)

Če si samska?
Kok časa si že s fantom skupi?
Kok časa poročena če si?
Kdaj mata v planu otroka če ga še nimata?
Če živita na svojem?
Če poznaš predsednika države?
Če poznaš finančnega ministra?
Tvoje izkušnje v službah prej?
Zakaj si pustila prejšnjo službo?
Kako si se razumela s kolektivom?
.
.
.

*Neja* -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 9:53:02)

Jah, poleg unih bednih vprašanj (zakaj mislite, da se vi najbolj primerni za to delovno mesto itd), je bilo meni najbolj nerodno in kočljivo vprašanje to: "Koliko pa, mislite, boste pri nas zaslužili?" In jaz: aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Pa se pravzaprav sploh ne spomnim, kaj sem rekla... Sam je blo ful bedno, res. Če bi rekla preveč, bi bilo nesramno (češ, da se previsoko cenim), če bi rekla premalo bi bilo pa spet tako kot da podcenjujem svoje zmožnosti. Kakorkoli: upam, da sem kaj pomagala.

Pa pa

baguSka -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 9:54:51)

Ja tud jst sm bla zlooo šokirana pr temu vprašanju kok mislm da bi mogla bit plačana :zmeden: Ja matr kaku nej pa vem, sej službe sploh še dobila nism.:grrr:

Anonimen -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:02:28)

Pa še to
-koliko delovnih izkušenj imate?
-zakaj se zanimate za delo v našem podjetju?
-kaj pričakujete o dela tukaj?
-pa tisto o plači...
-pa zakaj sem se odločila it iz javne uprave
-pa kje sem za firmo zvedela
-pa zakaj magisterij delam
-če sem poročena (dddddddd so opazili, ker sem imela dva priimka)
-če imam urejen stanovanjski problem
-zakaj še nimam otrok, če sem poročena
-kaj je mož po poklicu in kje je zaposlen
-zakaj sem se poročila pred zaključkom faksa

Nekje tle pri vprašanju o stanovanjskem problemu sem pop:hudicek:a in sem jim prav nesramno odgovorila, da se spuščajo na zelo delikat področje in jim naštela tiste dva ali tri člene iz ZDR-ja.
Še bolj sem popenila pri delovnih izkušnjah. Enačili so del. izkušnje in del. dobo. Traparija, ker sem delala na istem delovnem mestu od 2.l. faksa....
No zdaj pa mam eno res :bravo: službo in direktorja, ki je pravi :angel::angel::angel:

miša1 -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:03:13)

ja pa moj šef je vprašal eno, ki je prišla, (mi je povedala) kaj meni o našem županu.

miša1 -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:04:54)

Tu je pa treba biti previden. Saj veš, če ga obrajta je treba rečt lepe stvari o njem, sicer, pa...

Samo kako vedeti kake odnose imajo oni. Mislim, glupo, da dol padeš.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2005 10:09:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

AnBan -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:12:50)

Poleg že naštetih vprašanj, sem morala jaz za to službo odgovoriti še na naslednja:
- Glavno mesto Madžarske
- katera števila se delijo z 2 (odgovor je VSA!!!...sem mislila najprej odgovort parna, pol ni je pa kaplno, da to ni pravi odgovor)
- menjalni tečaj evra in dolarja
- povedat nekaj o sebi v IT in AN
- pol sem pa imela še preizkus znanja pri delu z računalnikom: prevest en tekst iz IT v SLO, v AN napisati povpraševanje za jeklene cevi, poiskati nekaj na internetu, vse skupaj sprintat.

JAz sem vzela vse skupaj na izi...pa mi je uspelo!:bravo:

Grascakinja -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:13:52)

Kaj pa jih briga, zakaj si se poročila pred koncem faksa in kaj misliš o županu?

Jaz na taka vprašanja odgovorim, da je moje ljubezensko življenje in politična opredelitev zasebna stvar. So večinoma pol tiho. Če bi pa vztrajali, bi pa pol, ko si ti na vrsti, da vprašaš, enega od izpraševalcev malo pobarala, kaj on misli o županu in koliko otrok ima.... :grrr:

Glede plače pa - naj vas ne bo sram povedat. Vem, da kadar k nam pridejo na razgovor, boljš rečt mal več kot mal manj, ker ti pol ponudijo mal manj, če te vzamejo.

baguSka -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:13:58)

Ja vidš ija-1, mene pa ravno teh vprašanj k si jih ti naštela niso vprašal. Niti enga. Čudn a ne!? Kakšna merila majo eni. Ampak vam moram povedat da sm bla celo sprejeta v tisto službo od cca 1500 poslanih prošenj in od cca 100 povabljenih na razgovor.:zmeden:

Annny -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:26:07)

Glej na to, da ob prihodu na razgovor človeku odločno stisneš roko (da nimaš mlahave roke kot 'crknjena riba') in da mu odločno pogledaš v oči, se nasmehneš, pozdraviš.

Prvi vtis pomeni 90% končne odločitve delodajalca!!!

LP

cmokec -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 10:31:48)

Kaj lahko nudite podjetju in kje mu lahko najbolj pomagate?

Vizija dela na vašem delovnem mestu?

Kaj pričakujete od našega podjetja?

Ali lahko zaradi družinskih članov delate kdaj tudi dlje od predpisanega delovnega časa?

Ali bi se dodatno izobraževali (doma in tujina)?

Ali imate lasten prevoz?

Ali raje delate samostojno ali v skupini? Zakaj?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2005 10:44:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 12:10:14)

Evo - najbolj neumno vprašanje, ko sem se zaposlovala na SŠ: In kaj bi ti učila? (končala pa sem sjk):)-:)-:)-:)-:)-:)-

Tjula -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 12:34:51)

mene je zdajšnji šef na job intervjuju vprašal, kaj sem po horoskopu.Čist zares!!!

baguSka -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 12:50:03)

to si pa že napisala a ne!?? če se ne motm :zmeden2: mesezdi da si bla ti!?:)-

pupika -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 14:00:05)

Ja sej tole s horoskopom, pa zgleda da je hotu vedet če pašeš v njihov kolektiv.

Si ga prav predstavljam tistega, ki je to vprapšal, pa potem en teden dela, pa izdelat astrološko karto, potem se pa na podlagi tega odloči.:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Punce danes sem malo na hece.

baguSka -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 14:01:23)

sej ej prou ;)

teta beta -> Dejte malo pomagat, ampak hitro (1.6.2005 15:05:31)

Pripravi se tudi na kake neprijetne situacije. Eno mojo kolegico (z magisterijem) je tip na razgovoru gledal direkt v joške (je malo bolj obdarjena) in ob tem rekel: Saj če ne boste dobili službe, se lahko pa še vedno bogato poročite.

Halo???!!!!

Stran: [1]