prvi pregled mimo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

simonas -> prvi pregled mimo (1.6.2005 7:28:44)

Pozdravljene!

Obljubila sem, da se bom javila, ko bo moj prvi pregled za mano in evo mene, držim obljubo;).

Včeraj sem imela torej prvi pregled. Šla sem samoplačniško, ker moja G naroča komaj v 12 tednu, pa sem imela take močne bolečine v levem jajčniku in me je malo skrbelo, da ne bi kje šlo za IVM nosečnost.

G je bila zelo prijazna. Vzela mi je briz in naredila UZ. Ugotovile sma, da me boli levi jajčnik zato, ker imam vodeno cisto:(. Naj ne bi bilo nič nevarnega in bi morala zginiti sama od sebe. Upam, da bo res tako.

Drugače pa je moja pikica:duda: v maternici. Videla sem ovojček in v njem celico, G pa je rekla, da se vidi še rumenjak in z malo domišlije, da lahko vidi celo srček, ampak da je še prezgodaj. Torej bomo srček videli naslednjič9nebesa.

Sicer pa imam maternico obrnjeno nazaj in tako nosim sedaj bolj v križu, kar je verjetno tudi razlog, da ne dirkam non stop na WC. Rekla je, da se mi bo normalno dvignila a da me bodo malo bolj bolele vezi ko se bo dvigovala:(.

In imele ste prav. Motika prepovedana:bravo:...

Tako da bi naj bilo z mojo pikico vse vredu. Zdaj še samo razmišljam kako bi v službi povedala, ker nič težjega ne smem nosit in dvigovat, pa tudi ne preveč dirkat po stopnicah gor in dol, tako da bom morala kmalu povedat. Upam, da ne bom šefa preveč šokirala.

To je torej to

Lep dan vam želim!

Simona:nosecka:

gaya -> prvi pregled mimo (1.6.2005 7:33:47)

simonas :bravo::bravo:,

no vidiš, pa si dočakala. A ni fajn občutek, k gledaš tja na UZ, pa veš, da se bo iz tega kupčka celic razvilo nekaj najlepšega :sloncek:.
A naslednji pregled imaš pa potem sedaj normalno, kot si bla naročena? Se pravi si noseča približno toliko kot jaz, kajti midve sva tudi nekaj tacga vidle kot vidve :bravo:.

no punce kje pa ste ostale??? saj vem, da ste še tko :zaspan::zaspan:, da še ne vidite na ekran :)

simonas -> prvi pregled mimo (1.6.2005 7:42:47)

Ja res je bil fajn občutek. Samo da sem zvedela, da je moja pikica ok, tisto kar bo mene malce bolj bolelo se bo že pozabilo.

Simona

mala važička -> prvi pregled mimo (1.6.2005 8:05:56)

a pa si imela kaj nosečniških znakov?
Jaz imam pregled v petek in kar ne morem verjet da sem res noseča. Pomojem bom dojela šele ko mi bo ginekologinja to potrdila.

V katerem tednu pa si? Jaz sem pomojem tam nekje v sedmem, zadnjo M sem imela 15.4.

lp

Tida -> prvi pregled mimo (1.6.2005 8:25:32)

O katja 1

Midve sva nekako na istem. Moja M je bila 18. 04. In tudi jaz računam da sem zakorakala v sedmi teden (to so moji izračuni).
Ne skrbi zaradi znakov. Jaz se počutim še boljše kot prej. Kot praviš ti, nobenih znakov. Če ne bi delala dveh testov sploh ne bi verjela da sem :nosecka:.

Imam pa G čez 14 dni. Upam da bom takrat že kaj videla.

Lp in sproči kako je bilo pri G.

simonas -> prvi pregled mimo (1.6.2005 8:32:12)

Nimam nekih posebnih znakov, le včeraj me je začela loviti jutranja slabost, tako da mi je zdaj po novem zjutraj slabo. Drugače pa sem tudi jaz komaj čakala na prvi pregled, da mi je še nekdo potrdil, da je res.

Simona

Nyah* -> prvi pregled mimo (1.6.2005 9:44:12)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

fajn da je vse ok! Lepo slisat:rozica::rozica:

Jaz imam pregled 7., zadnjo M pa sem imela 11.4, tako da ne vem, v katerem tednu sem.

Ves kaj mi je cudno simonas, da se vidi ze tako malo? A pa ti si v 12 tednu?
Meni so rekli, da se ze pri 6 tednih nekaj vidi, pa kmalu tudi srcek pa to:zmeden2::zmeden:
Po mojem potem drug teden ne bo se nice videt?

Grascakinja -> prvi pregled mimo (1.6.2005 9:53:12)

Simonas,

tudi jaz imam nazaj obrnjeno maternico, pa ni bilo nič panike - res da sem imela krče in tako, ampak mislim, da to spremlja vsako nosečko. Zato sem jemala tablete magnesol, ker magnezij pomaga mišičnemu tkivu maternice.

Bebiko pa nosim v nasprotju s pepričanjem G, da bo bolj zadaj, čisto spredaj. Se mi je v 12t že neogibno videlo, da sem nosečka, pri 35t pa imam 107 cm čez trebuh! Maternica se je lepo dvignila in morda bo šla celo potem v normalen položaj namesto nazaj.

Glede službe - jaz sem direktorju povedala že v 7t, ker drugače kot to ni šlo. Je bil ful vesel, da sem tako zgodaj povedala in imeli smo celih pol leta, da smo se pripravili na moj odhod pa vseskozi so lahko pazili name in na službene poti me niso pošiljali in tako. Vse je potekalo gladko in brez zamer in težav. Upam, da ti je to v spodbudo.

Tudi tebi želim prijetno nosečnost in zdravo pikico :rozica::rozica::rozica:!

Nannn -> prvi pregled mimo (1.6.2005 10:30:10)

simonaaa :bravo::bravo: vazno da je vse na mestu in da se bo razvilo...kdaj imas naslednji pregled?Sem bila pa na istem kot ti in ni bilo druge kot pa povedati direktorju in mojim sodelavcem...nic ne smemo dvigovat in se obremenjevat...mene pustijo kar pri miru...se bolj zabavam in jem...

Cuvaj svojo pikico in lepo se imej...

Nannn :nosecka:

simonas -> prvi pregled mimo (1.6.2005 10:56:30)

Ja saj bom jaz tudi kmalu direktorju povedala, da me začnejo malo šparat v službi, a najprej še moram tašči povedat, da ne bo zamere.

Jaz sem zdaj v 6. tednu in ne v 12. kot me je nekdo narobe razumel. V 12. tednu imam naslednji pregled. Je G rekla, da se sedaj vidi točno toliko kot se mora, tako da bi naj bilo vse ok.

Meni je tudi G rekla, da se mi bo maternica dvignila in me bo zato malo bolj bolelo, kot pa boli tiste, ki jo imajo spredaj, ker mora maternica opravit daljšo pot in so bolj obremenjene vezi.

Jaz res upam, da bo še naprej vse ok.

Lep dan!

Simona

tinkamiška -> prvi pregled mimo (1.6.2005 11:50:52)

Simona:rozica: sem vesela, da je bilo vse vredu in zdej boš sigurno lažje čakala na naslednji pregled:)

Do takrat ti pa želim vse dobro:miska::miska::miska::rozica:

Tinka

Stran: [1]