Znižanje plačila vrtca (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

ery -> Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 13:50:19)

Ojla

Mene pa zanima, če je kaj pomembno kdo od staršev je vlagatelj pri znižanju plačila? A je kaj važno glede plačila?

ledenaa -> RE: Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 13:51:42)

Ne ni

zmajči25 -> RE: Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 13:53:37)

Ni pomembno kdo je vlagatelj, vsi dohodki družine se seštejejo in delijo s številom druž. članov in te na podlagi tega uvrstijo v plačilni razred.

Onasiss -> RE: Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 16:19:52)

A katera ve katere olajšave upoštevajo? Kateri krediti pridejo v poštev???

lenca1 -> RE: Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 20:33:17)

IZVIRNO SPOROČILO: mlea

A katera ve katere olajšave upoštevajo? Kateri krediti pridejo v poštev???

Vem, da v MOL upoštevajo stanovanjski kredit (ampak samo kredit, ki je bil namenjen nakupu nepremičnine-osnovnemu reševanju stanovanjskega problema, ne pa tudi kredite, ki so bili porabljeni za adaptacijo). Moj kredit npr. niso upoštevali, ker je bil namenjen za prenovo, čeprav sva kupla zelo staro in razpadajoče stanovanje, ki je kar klicalo po prenovi, ampak kaj češ - imajo polno enih kriterijev na občini, na podlagi katerih ti nekaj upoštevajo oz. ne. Za druge olajšave ne vem.

ery -> RE: Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 21:04:03)

Za avto kredit pa ne upoštevajo a ne? gotovo ne.

To izpolneš samo to vlogo pač.. oddaš do 15.8. in potem moraš do 15.11. novo vlogo oddat, sem prav razumela? Podatke o plači pa dobijo na davčni?

sabin -> RE: Znižanje plačila vrtca (3.8.2009 21:07:28)

Ojla, a za te dodatne olajšave obstaja kakšna zakonska podlaga??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image] Na občini so me hitro odslovili, ko sem prišla tja z dodatno prošnjo za znižanje plačila vrtca!

Tisana -> RE: Znižanje plačila vrtca (4.8.2009 8:34:04)

Če jaz kaj vem, potem upoštevajo samo kredit za nakup stanovanja oz. hiše na območju MOL, pa po mojem mora biti nepremičnina namenjena za bivanje družine.

Onasiss -> RE: Znižanje plačila vrtca (4.8.2009 8:40:50)

KJe piše kaj o teh kriterijih?

Lilita -> RE: Znižanje plačila vrtca (5.8.2009 12:01:49)

Zanima me za novo vlogo: za novo šolsko leto 2009 se vpisujejo podatki iz leta 2007? Mam prav?

Mesečnica -> RE: Znižanje plačila vrtca (5.8.2009 19:33:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Lilita

Zanima me za novo vlogo: za novo šolsko leto 2009 se vpisujejo podatki iz leta 2007? Mam prav?

Za september, oktober, november in december 2009 se upoštevajo tvoji (in partnerjevi) dohodki za leto 2007, vendar ti jih ni treba vpisovati v vlogo, ker občine zdaj podatke pridobijo neposredno od DURS-a. Ti vpišeš samo podatke o premoženju (nepremičnine, avto ipd.) ter s podpisom občini dovoliš, da pri DURSu pridobi podatke o tvojih (in partnerjevih) dohodkih. Za celo koledarsko leto 2010 pa se bodo upoštevali podatki za leto 2008, zato bo treba do 15. novembra oddati novo vlogo za znižano plačilo vrtca.

Če pa je otrok že v vrtcu (ga ne vpisuješ na novo), potem ti nove vloge seveda ni treba oddati. Če pa vpisuješ drugega otroka (en pa je že v vrtcu), potem moraš oddati le vlogo za uveljavljanje pravice do oprostitve plačila vrtca za tega otroka.

Upam, da sem bila razumljiva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lilita -> RE: Znižanje plačila vrtca (5.8.2009 20:57:42)

Hvala za pojasnilo. Ravno danes, ko sem šla po hčerko, sem v omarici našla podobno pojasnilo.

Hči je začela z obiskovanjem vrtca letos marca. Torej bom dala od 1.10-15.11. letos še eno vlogo za preteklo leto za izračun 2010.

arsha -> RE: Znižanje plačila vrtca (10.8.2009 13:06:27)

Kateremu pristojnemu uradu občine  (v mojem primeru MOL) pa vlogo oddam? A izpostava MOL-Bežigrad, kjer imam stalno bivališče?

LPA

urška76 -> RE: Znižanje plačila vrtca (10.8.2009 13:47:07)

IZVIRNO SPOROČILO: arsha

Kateremu pristojnemu uradu občine  (v mojem primeru MOL) pa vlogo oddam? A izpostava MOL-Bežigrad, kjer imam stalno bivališče?

LPA

Ponavad se odda v računovodstvo vrtca. Vsaj pri nas je tako.

cv3rklic4 -> RE: Znižanje plačila vrtca (10.8.2009 13:50:58)

tudi pri nas oddamo vlogo v vrtcu

emaa -> RE: Znižanje plačila vrtca (11.8.2009 9:12:48)

V Lj se odda v vrtcu, drugje pa večinoma na občini. Če se kaj spremeni, kar je podlaga za izračun vrtca, se pa odda dopolnitev vloge.

Onasiss -> RE: Znižanje plačila vrtca (11.8.2009 9:37:08)

Konc koncev je čist vseen kam se odda, ker vrtec to pošlje na občino, ker oni to obravnavajo....

Stran: [1]