miapia -> RE: Koliko dovolite, kako prepoveste... (6.8.2009 13:05:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Jaz sem tut za, da otrok mora raziskovat ... samo omar in predalov pa res nima kaj za opirat, lepo prosim. Eni prijatelji imajo malega fantka, ki tut lepo raziskuje in mu pustijo ... samo mene je pa kar strah, ko pridejo, ker imam koj vse omare razvlečene ... ni šans, da bom to moji tamali pustila ... še doma ne, kaj šele na obisku. Ko kuham, ji sama dam kuhalnico pa kak plastičen lonček ali pokrovko, da mi "pomaga" ... ko sesava stanovanje za mano leze in lovi sesalec, ko nakladam v pralni ali sušilni stroj, sedi zraven na tepihu in opazuje ... sam v omare je pa ne pustim! Se strinjam s tabo. Ravno včeraj sva se z možem pogovarjala, kako smo bili mi kot otroci pridni, tako doma kot v vrtcu, v šoli, na obisku... Kaj se je toliko spremenilo, da otroci dandanes delajo raztur v lastnem stanovanju in tudi v tujih??? V vrtcu se lasajo, grizejo, tepejo.... V šoli grozijo, napadajo, pijejo, kadijo... Sicer ima vsak starš svoje vzgojne ukrepe, vendar kar se danes dogaja z otroci... upam samo, da moj otrok ne bo tak, ker mi je slabo, ko vidim, kako so od prijateljev malčki podivjani. Dejstvo je, da je starš odrasel, ne nujno najpametnejši, vendar se otrok uči od staršev, ki ga morajo naučiti, kaj se sme, kaj se ne sme, kaj pomeni beseda NE, kaj lahko počne doma in kaj na obisku, itd. itd. Nikoli pa se ne sme zgoditi, da bi bil otrok prevladal starša, tako v besedah kot dejanjih, kar se danes pogosto dogaja, starši mu pa popustijo, samo da bi bilo konec joka, ihtenja, krega in tečnarjenja.
|
|
|
|