Zobki in zaprtje? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


akin -> Zobki in zaprtje? (2.8.2009 22:22:16)

Naši punci sili na dan njen prvi zobek. Zaradi tega že par dni slabše spi. Zanimivo pa se mi zdi, da se je v istem času pojavila tudi zaprtost. Prej je namreč kakala v povprečju vsak dan 3x, sedaj pa kar naenkrat vsak drugi dan, pa še to precej malo. Blato pa je gostejše in temnejše kot prej.
Vem, da je pogost spremljevalec izraščanja zobkov driska, zanima pa me, če je možno, da je to tudi razlog za zaprtje. Sej vem, ne najdem neke logike v tem niti sama, ampak glede na to, da so že od rojstva njene plenice non stop polne, se mi to res zdi precej nenavadno naključje.
Aja - goste hrane še ne je, poleg tega pa je ravno te dni začela zraven mleka piti tudi vodo, tako da tudi premalo tekočine najbrž ni razlog za zaprtje, glede na to da prej ni bilo problemov, pa ji nisem poleg dojenja dodajala popolnoma nič.
Je imela katera morda podobno izkušnjo?




Onasiss -> RE: Zobki in zaprtje? (2.8.2009 23:05:28)

Pri zobkih je pogost pojav driska zelene barve... Tako, da je verjetno kaj drugega. Sicer pa so dojeni otroci pogosto zaprti. Tudi do nekaj dni.




akin -> RE: Zobki in zaprtje? (4.8.2009 21:31:53)

Ja, za drisko vem, saj sem napisala. Tudi vem, da so dojenčki pogosto zaprti, ampak glede na to da moja do sedaj 5 mesecev ni bla niti 1 dan zaprta...

No, sem se končno le spomnila na dobrega starega strica Googla, tako da si sedaj lahko kar sama odgovorim, morda pa bo informacija v pomoč še komu.

Torej - DA, zaprtje in izraščanje zob so pogosto povezani. Zakaj slovenske strani omenjajo le drisko, pa ne vem. Seveda ta povezanost ni dokazana (tako kot povezanost z drisko tudi ne), jo pa mamice pogosto opažajo.




Stran: [1]