kana (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Lepota in moda

Sporočilo

kajalin* -> kana (2.8.2009 17:06:37)

Zanima me,če katera ve,s keterim oljem se meša kana,za risanje po koži?Kano imamo,olja pa ne znamo kupit,hvala!

Klemy82 -> RE: kana (3.8.2009 20:06:07)

Postopkov barvanja s kano je več. [sm=smiley1.gif]Tole ti prilepim iz enega članka:

Da se koža primerno obarva, je potreben namreč čas. Kana za sabo pusti oranžno sled in če se jo tri dni drži stran od mila in vode, v tem času potemni v rdeče-rjavo. Najtemneje se obarvajo dlani in podplati, saj je koža tam najdebelejša. Za temnejše odtenke kanini pasti dodajajo sladkor, nekateri jo segrevajo, bodisi med postopkom barvanja, bodisi po njem, tisti, ki želijo črno poslikavo, pa po tem, ko je bila kanina zmes odstranjena, poslikavo premažejo z mešanico pepela, soli in vode ter pustijo stati še kakšno uro. Kana prime močneje, če se kanin puder namesto z vodo zmeša z limoninim sokom ali močnim črnim čajem. Njeno večjo obstojnost pa se doseže z dodajanjem eteričnih olj z visoko vsebnostjo monoterpenih alkoholov, kot so olje čajevega drevesa, evkaliptusa ali sivke. Ko temnjenje po treh dneh doseže svoj višek, barva prične počasi bledeti. Koža ostane pobarvana dokler, čez kakšen mesec, na površino ne prileze še zadnji pobarvani sloj kože in se ne odlušči.
Jaz sem uporabila mešanico limoninega soka in zelenega čaja in je bil rezultat zadovoljiv.[sm=smiley1.gif]. Z olji pa res traja barva dlje.

Klemy82 -> RE: kana (3.8.2009 20:08:58)

Aja, pa še to. Tistega, ki ga boš barvala, najprej preizkusi, če ni na kano alergičen. Namažeš eno točko in pustiš par uric. Reakcija na kano je lahko zelo huda, tako da obvezno testirat!

kajalin* -> RE: kana (5.8.2009 20:16:52)

Hvala za odg.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!!!

Stran: [1]