ronja -> RE: ali sem prestara? (30.8.2011 12:55:34)
|
prvo sem imela pri 29ih, drugo pri 30ih, tretjega bom imela zdaj pri 33ih - če bo vse ok. Med prvima dvema je res malo razlike in priporočam kak mesec več - meni se zdi idealna razlike 2 leti do 2,5 let, ker so takrat mali že toliko samostojni, da je vse veliko lažje - in dopovedat se jim že da marsikaj, česar 17-18mesečniku še niti pod razno ne moreš. V nekaj mesecih se ti plodnost ne bo drastično zmanjšala, kar se tiče magične meje 35, pa to ni neka meja, ampak tveganje pač ves čas raste - tudi pri 33 ga imaš 2x večjega kot pri 3oih, recimo (če gledamo tveganje za downov sindrom, podobno je pri drugih). Se strinjam s tvojo g. v toliko, da mogoče rajši ne čakaj zdaj 5 let, če si želiš še 2. otroka in imaš pogoje za to, ker potem res vprašanje, kako je z zanositvijo in težavami... Ampak komot pa počakaš še kako leto, če se trenutno ne počutiš pripravljena na še enega. če bi se vama zgodil, bi vam pa tudi zneslo, samo je pa res težko, če je mala razlika, vsaj če dojenček ni tak, da bi non stop spal (niso vsi taki).
|
|
|
|