katero sadje? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

soncica01 -> katero sadje? (1.8.2009 21:22:22)

ali mi lahko prosim napišete katero sadje lahko zagotovo ponudim šele dopolnjeni 6 mesecev stari punčki, seveda če ni alergična nanj. Do sedaj smo jedli le kuhano jabolko, kuhano hrusko in kuhane suhe slive.

- pa še to: do sedaj je bilo to troje kuhano, ali ji še naprej kuham sadje ali ji lahko ponudim tudi kaj svežega in kaj je to?

Zelo vesela bom vaših odgovorov. Vnaprej hvala.

botrca -> RE: katero sadje? (1.8.2009 22:12:45)

Banano, marelico...najprej prekuhano. Ko bo pa stara npr. 8-9 mesecev odvisno od tega kako bo prenašala, pa ji lahko ponudiš surovo.

CatJa -> RE: katero sadje? (1.8.2009 22:42:09)

Moja dva sta od vsega začetka jedla surovo sadje. Na začetku kaki, je bila pač takrat sezona, banane, jabolke, avokado (to jima sicer še danes ne šmeka preveč).

glen -> RE: katero sadje? (1.8.2009 23:38:44)

Jaz dajem mojemu 5,5 mes. svežo hruško,jabolko,banano,breskvo.
Tako mi je rekla pediatrinja.

Anonimen -> RE: katero sadje? (1.8.2009 23:54:58)

Pri 6ih mesecih je naša jedla že: jabolko, hruško, banano, borovnice, ribez, češnje, grozdje, melono, češplje, marelice, ringlo, ... ma sigurno še kaj, samo se zdajle ne spomnim ... aja, pa vse surovo. Jabolka in hruške sem kuhala le prvih 14 dni, ko sem jih uvajala.

Katy78 -> RE: katero sadje? (2.8.2009 8:48:00)

Jaz sem jabolko kuhala kakšna 2-3 tedne, hruško samo ene parkrat, ostalo pa vse surovo - banane, marelice, slive, mango, grozdje, melona (melona mu ne gre preveč).

Deja -> RE: katero sadje? (2.8.2009 8:52:03)

Naš 6mesečni fant je vse sadje sveže - po nasvetu pediatrinje. 

LaraS -> RE: katero sadje? (2.8.2009 14:00:58)

Mene pa zanima, kakšen razlog pediatri navajajo pri nasvetu, da naj se sadje ne kuha. Zaradi vitaminov ali kako?

Katy78 -> RE: katero sadje? (2.8.2009 19:18:03)

IZVIRNO SPOROČILO: LaraS

Mene pa zanima, kakšen razlog pediatri navajajo pri nasvetu, da naj se sadje ne kuha. Zaradi vitaminov ali kako?

Zakaj svetujejo kuhano ne vem, je pa meni osebno kuhano sadje en navaden poc in zato sem nekaj časa kuhala samo jabolko. Sicer pa vsi pediatri že ne zagovarjajo kuhanega sadja. Tanč na MON-u svetuje, da se jabolko in hruška prekuhata le na začetku (naprej pa surovo) medtem ko se ostalo sadje daje surovo.

CatJa -> RE: katero sadje? (2.8.2009 19:32:51)

IZVIRNO SPOROČILO: LaraS

Verjetno je lažje prebavljivo, kaj pa vem.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.8.2009 19:36:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

luan -> RE: katero sadje? (2.8.2009 19:37:02)

IZVIRNO SPOROČILO: glen

Jaz dajem mojemu 5,5 mes. svežo hruško,jabolko,banano,breskvo.
Tako mi je rekla pediatrinja.

Jaz sem našemu dodajala iste stvari in je dobro prenašal.

Stran: [1]