polivanje merilo sitosti? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anika87 -> polivanje merilo sitosti? (1.8.2009 7:09:42)

Ojla!
Imela sem težave s premalo mleka, ampak se to zdaj kar ureja, čeprav mu včasih moram še dodat (največkrat imam svojega, redko pa dodam formulo).
Zanima pa me, ker Nejc veliko poliva, ali lahko po polivanju sodim koliko je sit?
Kupčka podirava redno, včasih mu ne rata, največkrat pa, pa tudi po kupčku še zna polit. Včasih polije prav med dojenjem, ko vleče kar bruhne, potem ga malo položim na ramo, da se  mu malo usede, ampak ko ga dam nazaj na zizo vleče dalje, kot da ni jedel že 2 dni.
Koliko sta polivanje in sitost povezana?




Čebel@ -> RE: polivanje merilo sitosti? (1.8.2009 7:27:40)

koliko je dejansko to dvoje povezano,žal ne vem.....pri nas je tako,da ko ima dovolj,ne odpre več ust in med zadnjim kupčkom redko še kaj priteče ven.....baje se tako mali še ne znajo prenažirati




Katy78 -> RE: polivanje merilo sitosti? (1.8.2009 9:25:45)

Naš malček je kar precej polival, je pa res, da je popil veliko mleka, bil je pravi požerušček. Ampak zdaj, ko je že gosto hrano, pa tudi veliko poje (po 200ml na obrok), polil pa je v mesecu in pol (odkar uvajam GH) mogoče 5x, pa še to ne omembe vredno količino, ravno toliko, da je nekaj iz ust priteklo. V našem primeru se mi zdi, da velika količina hrane ni bila povezana s polivanjem oz. da je bilo polivanje našega dojenčka običajno polivanje, ki je značilno za veliko dojenčkov v prvih mesecih. Pediatri pravijo, da z uvedbo goste hrane pri večini to izzveni in pri nas je že bilo tako, čeprav glede na to, koliko je prej polival, nisem mogla verjeti, da bo gosta hrana kaj spremenila, saj so prve zelenjavne, sadne in mlečne kašice v bistvu še vseeno dokaj redke, ampak očitno so dovolj goste, da se je pri nas polivanje umirilo.




Anonimen -> RE: polivanje merilo sitosti? (1.8.2009 9:31:14)

povezana sta v primeru, ko dojenček podre kupček in se mu pocedi iz ust - takrat je ziher pojedu zadost, to se tud smatra za polivanje, količinsko je lohk različno, od mal, do večje lužice, se pa vid da je polito sveže popito mleko - ni nič prozorne tekočine, sesirjenga mleka, ne smrdi po kislem itd. tko da ja, je merilo.




Stran: [1]