pestunja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Lsica -> pestunja (1.8.2009 0:19:20)

V pikapolonici prodajajo pestunje - ne gre za sling niti za ruto,  JE nekaj vmes. Zanima me, če jo katera ima, kako se ji obnese - ali je bolje da si naročim sling.

Hvala za mnenja.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.8.2009 0:49:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




anika87 -> RE: pestunja (1.8.2009 7:00:26)

Men je tudi všeč, tudi razmišljam o nakupu, tako da bom tudi jaz vesela še kakega mnenja, ker nimam izkušenj in ne poznam nobene, ki bi imela prav to pestunjo. Mi je pa res všeč. 




Onasiss -> RE: pestunja (1.8.2009 9:06:05)

Veliko o teh stvareh piše TUKAJ.




veronikab -> RE: pestunja (1.8.2009 11:46:25)

Jaz sem v Pikapolonici kupila pestunjo Minimonkey in sem z njo zelo zadovoljna. Je pa res, da se naš princ nikoli ni hotel v njej nositi v položaju zibke, šele sedaj po 3. mesecu mu je postala kul, ko v njej sedi. (http://www.minimonkey.com/)

Drugače imam pa tudi Sleepy Wrap - je super, samo se mi v teh vročih dneh zdi malce neuporaben - bi se mi otrok v njem še skuhal. Bomo pa počakali na jesen.[sm=smiley36.gif]




anika87 -> RE: pestunja (21.8.2009 12:50:39)

Veronika, a misliš, da je bil preveč "zgrbančen" v položaju banane, pa mu zato ni pasalo?
Metulj, kako pa si ga ti naštimala v položaju banane?
Jaz sem včeraj kupila minimonkey pestunjo, pa nisem ziher, da ga znam prav naštimat... sem gledala tudi neka navodila na youtube, pa mi je zdaj malo bolj jasno... ko sem videla, da naj bi ga dala prvo čez ramo, kot za podiranje kupčka, nato z ritko dol v trak in potem glavico naštimam. Zdaj se mi zdi da to še nekak zgleda...
Kako ste ve naštimavale? A ni preveč zvit tako? Se mi zdi da ma bradico čisto v prsa.
A so vaši tut tako? A je to ok?
A mora biti točno v višini jošk glava, ali višje-nižje??? Imam kar velike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... a je to tudi problem?





anika87 -> RE: pestunja (21.8.2009 13:38:16)

Zdej gledam to sliko:
[img]http://nakup.pikapolonica.com/img/54118/800/pestunja-oranZna.jpg[/img]
A ne bo v takem položaju preveč ohlapno na hrbtu otroka? A bo stabilen? Ker se nič ne zategnejo robovi... Veronika, ti imaš izkušnje s tempoložajem a ne?

A je to zgledalo takole pri vas - položaj banana?
[img]http://nakup.pikapolonica.com/img/54132/800/1/800/pestunja-beZ.jpg[/img]

Gledam tudi slike na n jihovi strani, pa vse tako lepo zgleda, men se pa zdi, kot da mam preveč roba, da kar štrli... Kot da bi ga morala zategnit...




sunflower girl -> RE: pestunja (21.8.2009 13:45:20)

Jaz sem bila pa cist razocarana nad to pestunjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Tamali je bil cist "zmeckan"v njej,kar jokat je zacel,ko sem ga dala noter.
Potem sem pa pri 6ih mesecih kar mei tai kupila in sva oba zadovolnja.Mali maksimalno uziva v njem!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.8.2009 13:57:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




anika87 -> RE: pestunja (21.8.2009 22:51:06)

Se mi zdi, da sem kar zgruntala... Sem ga nosla nekajkrat danes, pa je kar spančkal noter.
Pa še nekaj - a mislte, da mame, ki majo mal večjega bušija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], naj ne bi otroka nosile v slingih? Ker je namreč mičkeno zvit v stran...? Najbrž lahko, a ne? Saj afričanke pa ciganke tut niso vse suhice, a ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Lsica -> RE: pestunja (22.8.2009 3:36:31)

No jaz sem pestunjo "Mini monkey" vrnila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Mala ni bila notri zadovoljna, meni pa se tudi ni zdela OK, vsaj za tako majhno dojenčico ne (mesec oz. mesec in pol). Zdaj sem si nabavila sling z rinkami. Tudi tu je mala notri zmečkana ampak čist drug filing, glave nima tako skrivenčene na prsih. Bom pa rabila še nekaj prakse da se zverziram za pravilno zavezovanje - človek bi rabil kar mini tečaj za tako stvar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - se katera javi za inštruktorico???

V iskanju kako otrok pravilno leži v teh nosilkah sem pa naletela na tole informacijo...pri majhnih otročkih, ki sami še ne držijo glave pokonci je fino, če jim pod hrbet podložimo zloženo brisačko. Otrok mora imeti med bradico in prsmi za prst prostora, da lahko normalno diha.






fusia -> RE: pestunja (22.8.2009 12:16:46)

Mene pa zanima, če katera kaj ve, če pri teh različnih rutah za nošenje (sling, štorklja, mai tai.....) hrbet kaj manj trpi kot pri kengurujčku ali pa je to ista fora? Kengurujčka praktično nisem mogla sploh uporabljati zaradi hrbta.




smej -> RE: pestunja (22.8.2009 14:21:36)

Ne hrbet ne trpi isto kot pri kenguruju, še slabše je, ker je z vrha obremenitev samo na eni rami in se tako nehote nagibaš na tisto stran. Preverjeno!




Stran: [1]