|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: moja zgodba
1.8.2009 16:06:23   
Gina
POdpis pod rijo.

Pa te ne obsojam, res ne. Razumem,d a smo ljudje različniin da nikakor ne moremo vedno vse razumesko delat, da pogosto čustva prevladajo vse, če si še tako dopoveduješ, da ne smejo.

Nekomu vsilit otroka ne moreš. Torej si pred ultimatom v bistvu:

1. Lahko greš delat splav (sama bi skoraj gotovo to naredila, saj imaš najbrž po dolgem času ok vezo, ok fanta in možnost zanosit kdaj kasneje, ko bi se tega otroka nekdo s tabo veselil in sprejel vso odgovornost in to z dobro voljo zanj - jaz verjamem tvojemu fantu, da se ni lagal, ko je rekel,d a ta hip nanj ni pripravljen - to je tudi zanj neka huda reč ta hip, ne smeš samo sebe videt)

2. Lahko ne greš delat splav, pa imaš 50% možnosti najbrž da s tabo vendarle ostane, vendar slabovoljen in si otroka ne želi, lahko pokvarita cel vajin odnos na ta račun dolgoročno - kar pomeni, da imaš 25% možnosti, da bosta dolgoročno skupaj. Lahako se ti pa zgodi, da gresta zaradi otroka narazen. Torej v primeru št. 2 imaš 25% možnosti, da se vse dobro izteče in 75% možnosti, da boš spet, že drugič! sama za vse. A je to vredno (kljub moralnim zadržkom)???

Po moje moraš začeti razmišljat malo bolj razumsko in malo manj čustveno in bolj egoistično začet sama krojit svoj lajf. Je.i ga, tako pač je. Življenje ni praznik, je ena godlja - za vse ljudi, samo na različnih področjih. Splavaj ven tako, da bo ZATE ok. Nase moraš mislit. Kdaj zdaj bolj misliš nase, če imaš otoka na silo in sama, ali če živiš čist lepo še malo brez dodatnega otroka, dokler ne vidiš, a je ta partner sploh zate. Pa najprej začnite skupaj živet, preden si omisliš naraščaj. Dokler skup živiš, ga sploh ne poznaš v resnici.
NO ja, to je zgolj moje osebno razmišljanje in videnje vsega skup. Naredit moraš itak po svoje.

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.8.2009 16:08:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Po moje moraš začeti razmišljat malo bolj razumsko in malo manj čustveno in bolj egoistično začet sama krojit svoj lajf. Je.i ga, tako pač je. Življenje ni praznik, je ena godlja - za vse ljudi, samo na različnih področjih. Splavaj ven tako, da bo ZATE ok.

Spet stemplam user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
2.8.2009 0:31:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jakopina

Stara sem 27...pekel mojega življenja pa se je začel pri 11, ko me je zlorabljal sorodnik.Tega seveda nisem nikomur povedala, ker me je bilo preveč sram. Pri 14h sem se prvič zaljubila-saj veste najstniške ljubezni in ta ljubezen je trajala cca 6 let. Bilo je lepo na začetku, dokler moj fant ni začel pit in me pretepat. Velikokrat sem šla stran, a ker sem bila mlada in naivna tudi velikokrat nazaj...Ko sem končno zbrala toliko poguma, da sem šla, stran, sem čez pol leta spoznala fanta, ki mi je zmešal glavo...od metuljčkov, do cele noči na telefonu...živela sem samo zanj...nisem mogla verjeti, da obstaja kaj takega...nato sem zanosila. Jaz sem bila zelo vesela, on na začetku malo manj, saj sva bila oba mlada, ampak oba zaposlena in ni bilo ovir. Ko sem bila 5 mesecev noseča in bi on moral biti v nočni-sem šla jaz z njegovo sestrično v petek zvečer na pijačo, ko srečam njega sredi gostilne z hčerko moje daljne sorodnice. Lahko si mislite kaj sta počela...user posted image
O.k. sem se obrnila stran in nadaljevala življenje brez njega z najinim sinkom pod srčkomuser posted image . ni hotel podpisati očetovstva, pa smo vse reševali na sodišču!user posted image
Pa nič zato, važno, da je moj sin živ in zdrav-rodil se je namreč kot zahiranček in če bi se pol ure kasneje rodil bi ali ne preživel, ali pa bi  bilo z njegovimi možgani kaj narobe-tako mi je pojasnil zdravnik.
Nato sem spoznala 15 let starejšega moškega, s katerim sem bila 4 leta, pa sva po teroru iz njegove strani končala tudi to...sedaj pa sem bila eno leto sama, nakar sem spoznala fanta svojih let, ki mi zopet vrnil upanje v življenje, oz. v moške. Prijazen, ljubezniv, ustrežljiv, pozoren, ne pije, ne kadi...skratka res vse po čemer sem hrepenela. Je edinček in njegova starša sta zelo zelo vredu. Do mojega sinka je super, torej brez napake...skoraj...
po pol leta sem jaz zanosila. Nisva načrtovala, zgodilo se je. On ga noče-želi da splavim, ampak da bi potem midva vseeno ostala skupaj. Oba imava službi, jaz sem se pripravljena preseliti k njemu, pa bi si na podstrešju uredila. Glede tega ni težav, ampak on pravi da enostavno ni pripravljen. Da on ponoči nebo mogel spat, če bo jokal-dela fizično cel dan. Enostavno ni našel ene pozitivne reči glede najine otročka. Glede stvari nama ni treba skrbeti, ker imava za otroka do šole vseeee. Ampak on mi kak beseda nanese na otročka omeni splav...enostavno ne morem da nebi v solzah vsak dan zaspala...prvo nosečnost sem morala za vse biti sama..naj grem še enkrat skozi vse to?user posted image Naj še enega otroka spravim na ta je..bee..niii svet brez atija?? Če ga obdžim, bom zmogla vse sama? Ali pa bom klonila težo bremena?
Zakaj vam pišem vse to, se bo katera vprašala?
Ker vsem, ki sem jim povedala, da sem noseča-mojim staršem in sestri-vsi mislijo, da je on ful vesel..pa ga nočem očrniti v njihivih očeh. Moj sinko je ves ponosen, da sedaj pa bo on tudi dobil brateca/sestrico in jaz??? Kaj naj naredim?
Jaz sem mu predlagala, da greva narazen, kako in kaj pa se bom jaz odločila, pa naj ne skrbi, četudi bi otroka obdržala, mu tega nebi povedala. Ker če si otroka želiš, si ga in če ne je ne!
Popolnoma sem zmedena in obupana...ko sem resnično mislila, da sem končno našla svojo družino, po kateri sem hrepena vsa leta, se je moja iluzija razblinila kot hišica iz kart....

Prvo kot prvo, naj ti na kraj pameti ne pride, da ostaneš s takim človekom še naprej. On bi bil s teboj, želi pa, da plod, ki naj bi bila tudi ljubezen vaju, odgre? No way. Sploh pa ne razumem, če je sprejel tvojega otroka, da se je pripravljen odreči odgovornosti, ki bi jo nosil sam, kot oče svojega lastnega otroka. Definitivno ni zrel. In je bolje, da ti je zdej povedu, da ni pripravljen, kot pa da zgleda, da je vse ok, pol pa niti plačeval ne bo za preživnino, ki bi ti pripadala. Ne vem, če meniš, da nisi pripravljena iti skozi muke kot samohranilka, kot si jih že imela, se sama ne bi spuščala v to. Otrok je pač odgovornost. In ni samoumevna stvar. Težko je zaradi tvojega sinka, po mojem še najbl, ker se veseli, da bo mel bratca ali sestrico. Ne gre za črnjenje, vendar, če si v stiski, povej to staršem. Povej, kaj se je zgodilo. Povej, kar si povedala nam. Vprašaj jih, če ti bodo pomagali. Če ti starši ali sestra ne bodo pomagali, ti ne priporočam pekla, če meniš, da bi znal biti. To, da ti je predlagal, da splaviš, ampak bi pa kljub temu še kar bil s tabo, je nezrelost in pri takem ne boš nikdar vedela, ali lahko računaš nanga v najtežjih trenutkih. Čim dalj stran. Predno se odločiš, vprašaj bližnje, ali ti bodo stali ob strani. Če ne boš dobila podpore, sama ne bi šla skoz nek pekel, ki sem ga že dala skoz. Če že sedaj ne najde pozitivne besede za otroka, ki je tvoj in njegov, ne vem, otrok ne bo srečen, niti ti. Če ti bodo starši pripravljeni pomgati obdrži otroka, sam glede na obnašanje tvojega, ki te je zaplodil, mam občutek, da bi ti znal povzročati še kup težav, če bi ga pol pustila.

(odgovor članu jakopina)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
2.8.2009 0:43:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

POdpis pod rijo.

Pa te ne obsojam, res ne. Razumem,d a smo ljudje različniin da nikakor ne moremo vedno vse razumesko delat, da pogosto čustva prevladajo vse, če si še tako dopoveduješ, da ne smejo.

Nekomu vsilit otroka ne moreš. Torej si pred ultimatom v bistvu:

1. Lahko greš delat splav (sama bi skoraj gotovo to naredila, saj imaš najbrž po dolgem času ok vezo, ok fanta in možnost zanosit kdaj kasneje, ko bi se tega otroka nekdo s tabo veselil in sprejel vso odgovornost in to z dobro voljo zanj - jaz verjamem tvojemu fantu, da se ni lagal, ko je rekel,d a ta hip nanj ni pripravljen - to je tudi zanj neka huda reč ta hip, ne smeš samo sebe videt)

2. Lahko ne greš delat splav, pa imaš 50% možnosti najbrž da s tabo vendarle ostane, vendar slabovoljen in si otroka ne želi, lahko pokvarita cel vajin odnos na ta račun dolgoročno - kar pomeni, da imaš 25% možnosti, da bosta dolgoročno skupaj. Lahako se ti pa zgodi, da gresta zaradi otroka narazen. Torej v primeru št. 2 imaš 25% možnosti, da se vse dobro izteče in 75% možnosti, da boš spet, že drugič! sama za vse. A je to vredno (kljub moralnim zadržkom)???

Po moje moraš začeti razmišljat malo bolj razumsko in malo manj čustveno in bolj egoistično začet sama krojit svoj lajf. Je.i ga, tako pač je. Življenje ni praznik, je ena godlja - za vse ljudi, samo na različnih področjih. Splavaj ven tako, da bo ZATE ok. Nase moraš mislit. Kdaj zdaj bolj misliš nase, če imaš otoka na silo in sama, ali če živiš čist lepo še malo brez dodatnega otroka, dokler ne vidiš, a je ta partner sploh zate. Pa najprej začnite skupaj živet, preden si omisliš naraščaj. Dokler skup živiš, ga sploh ne poznaš v resnici.
NO ja, to je zgolj moje osebno razmišljanje in videnje vsega skup. Naredit moraš itak po svoje.

So ble že debate glede splavov lih pred kratkim. Sama tud neb razumela, da bi nekdo želel ostat z mano, z ultimatom, da grem splavit. Pol me zihr že nima tok rad, ker nek moment nism sama seksala s sabo in je bil otrok bezmadežno spočet. Tak, k ni zrel za posledice, pač nej ne seksa. In nej se gleda z žensko in sam misl, da je seksu z njo, če jo ma tok rad. Mam različna mnenja na situacije, kar se tiče splavov. Če bi ji tip izrazu, še predn je zanosila, da še neki časa ne bo za otroke, bi človk spet mal drgač sprejel. Postavljat ultimat, splav ali pa jaz, je zame največji absurd, ko prav nekdo tak človeku, ki mu sveto trdi, da ga ljubi ali ima rad. Pogoj, ki izhaja iz egoistične ljubezni, ki gleda kot tak sam za svojo rit in kjer mu želje sočloveka niso pomembne. Kot je razvidno, da se je ženska želela potruditi znajti tudi v situaciji, ki so nepredvidene. Taka situacija, kot je npr. nosečnost, čeprav nepredvidena, vsaj pove, kolk se gre na človeka zanest al ne. Vsaj men. Pol pridemo do tistga, ko bi bli vsi s tabo, ko se smeješ, ko pa jokaš, pa nbenga nkjer. Sej to je tud sam moje mnenje, da nauš kej narobe razumela.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
2.8.2009 0:49:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: rija

mislim, da si odvisna od odnosov in da si si na krožnik naložila več juhe, kot je moreš pojesti.

in da ti jezik prehiteva možgane.

zakaj si šla sploh vsem razlagat o osvoji nosečnosti, predvidevam, da je zelo zgodnja, če se že nekaj časa bockata splav da ali neuser posted image  sploh svojemu otroku, če je v tebi toliko dvomovuser posted image

Kako to misliš odvisna od odnosov???
Zakaj sem vsem povedala...? povedala sem svojim staršem, ker mi vedno stojijo ob strani in moji sestri, ki je hkrati tudi moja najboljša prijateljica.

Jaz se podpišem pod rijo... Meni tudi nikakor ni jasno, da si šla že vsem razlagat, predvsem otroku user posted image

In če si vsem povedala za nosečnost, zakaj pol ne še tega, kaj si "želi" in misli on? Saj ti tko stojijo ob strani in sestra je tvoja najboljša prijateljica, torej povej celo zgodbo tudi njim user posted image

Nočem biti nesramna, ampak mislim, da žel življenje hodiš z glavo skozi zid... Misliš, da boš v vsakemu, ki ga spoznaš, našla popolnost user posted image  Daj bodi malo sama, ne zaletavaj se....

A kle nbena ni pomislna, da so eni tud tok prefrigani, da obrnejo babnco, pol pa rep stisnejo med noge? Mogoče ji je pa dajal tak občutek in vse ostalo, kar paše zraven, da je imela filing, da je lahko novico naznanila. Zdej se naj pa ena postav v kožo, k je postala noseča, pa bi ji dec pol reku, nej gre splavit. Ampak, da bo pa pol, ko se otroka znebi, še vedno z njo. user posted image

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
2.8.2009 1:00:32   
gita10
Moje mnenje je takšno, da smo mi ženske v prednosti glede tega ali želimo otroka ali ne. V primeru, ko se mi odločamo ali bomo obdržale otroke ni nič strašno narobe če se odločimo, da ga ne bomo obdržale, ko pa je to moški ga pa je potrebno zapustiti in napadati. Jaz ga razumem. Enostavno se mu neda imeti otrok in kriv je samo, če je vedel, da nisi zaščitena in je imel s tabo spolne odnose. Potem naj nosi svoj del odgovornosti v nasprotnem primeru si odgovorna samo ti in pade vsa odgovornost na tvoja bramena.
Samo ti lahko veš kakšno življenje si želiš naprej- mogoče pa tvoj partner še ne ve ali si sploh želi s tabo živeti do konca svojega življenja ali pa si izbral žensko, ki že ima otroka, da njemu ne bo potrebno imeti svojih otrok, ker mu pač ni do otrok in to je potrebno razumeti oziroma spoštovati. In mislim, da ljubezen do tebe nima nobene veze s tem ali bosta imela kdaj imela otroka ali ne.

Poznam veliko ljudi, ki se enostavno odločijo, da niso za otroke in mi je to veliko bolje kot pa, da imajo otroke pa za njih ne skrbijo.

Upam, da ne boš sprejela tega mojega posta kot kakršen koli napad, želim ti veliko sreče vendar bi se sama na tvojem mestu odločila za splav in poskusila s partnerjem živeti naprej- res pa nevem zakaj si celi družini razbobnala, da si noseča preden si se  z partnerjem pogovorila o tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.8.2009 1:01:22   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Repka

mislim, da si odvisna od odnosov in da si si na krožnik naložila več juhe, kot je moreš pojesti.

zakaj si šla sploh vsem razlagat o osvoji nosečnosti, predvidevam, da je zelo zgodnja, če se že nekaj časa bockata splav da ali neuser posted image  sploh svojemu otroku, če je v tebi toliko dvomovuser posted image

Zakaj sem vsem povedala...? povedala sem svojim staršem, ker mi vedno stojijo ob strani in moji sestri, ki je hkrati tudi moja najboljša prijateljica.

Jaz se podpišem pod rijo... Meni tudi nikakor ni jasno, da si šla že vsem razlagat, predvsem otroku user posted image

In če si vsem povedala za nosečnost, zakaj pol ne še tega, kaj si "želi" in misli on? Saj ti tko stojijo ob strani in sestra je tvoja najboljša prijateljica, torej povej celo zgodbo tudi njim user posted image

Nočem biti nesramna, ampak mislim, da žel življenje hodiš z glavo skozi zid... Misliš, da boš v vsakemu, ki ga spoznaš, našla popolnost user posted image  Daj bodi malo sama, ne zaletavaj se....

A kle nbena ni pomislna, da so eni tud tok prefrigani, da obrnejo babnco, pol pa rep stisnejo med noge? Mogoče ji je pa dajal tak občutek in vse ostalo, kar paše zraven, da je imela filing, da je lahko novico naznanila. Zdej se naj pa ena postav v kožo, k je postala noseča, pa bi ji dec pol reku, nej gre splavit. Ampak, da bo pa pol, ko se otroka znebi, še vedno z njo. user posted image

eh, pa daj....pa glih ONA naleti 10 x na take tipe....saj si slišala tisto o osluuser posted image

jaz bi prej rekla, da je to nek vzorec, ki ga išče....nehote....

in če sem jaz dobro razumela, si on v tem trenutku ne želi in ni pripravljen na še enega otroka....user posted image
in kot večkrat napisano: za otorka bi se naj sporazumno odločila oba....
kaj tu ni jasno?

on je pač kriv toliko, da ga ni oblekel, preden ga je namočil....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.8.2009 1:50:50   
hillmagic
Jakopina, žal mi je da si se znašla v zelo neprijetnem položaju. Ni lahka tvoja pot in očitno si kos bremenom, ki jih nosiš. Lepo je, da si zaupala zgodbo in mogoče še bolj jasno vidiš, kje si v tem odnosu, in kam želiš priti. Škoda da vajin pogovor nikoli ni poprej (ali pa mogoče je) nanesel na otroke in kaj bi se zgodilo v primeru, če se to zgodi. Nimaš kaj gledat za nazaj in tudi nič si ne očitaj Kar je pač je. Glej za naprej kaj si res želiš in koliko razumeš partnerja, da ne želi otroka. Kako se boš odločila bo ključnega pomena. Saj veš v kaj se spuščaš. Prizadeta si, saj podpore ki jo trenutno rabiš ne dobiš pri ljubljeni osebi. Škoda da je tako. Če veš kaj si želiš potem veš kaj boš storila. Prisluhni sebi in ne objokuj svoje usode. Pomisli kako boš vse skupaj speljala da bo zate najbolje prav in otroke. Zaupaj si in mogoče te bo partner gledal z drugimi očmi. Čudeži še ne zgodijo kar čez noč, čeprav včasih tudi. Vso srečo še naprej in naj se ti odvije tako da bo za vse najbolje. Vse dobro še napej

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.8.2009 4:35:07   
mojca345
jakopina, nimaš zavidljive situacije,ampak poslušaj svoje srce, ne uma. nardi tako kot čutiš, da je prav. samo ti boš morala z tem živeti, z to svojo odločitvijo.
ne razumem tvojega partnerja. očitno njemu ni otrok, nadaljevanje ljubečega odnosa. mogoče te on nima tako rad, kot ga imaš ti....ali pa njegova življenjska želja ni ravno družina, tvoja pa vsekakor je in vedno bo, ker si za to ustvarjena. kot imaš tudi ženske na tem svetu, ki niso ustvarjene za btii mame, to vedo, in tudi niso matere ampak karieristke ali pa kaj drugega. poslušaj svoje srce in poslušaj svojega sinka.moški, pride in gre.otrok je tvoj za vedno. in noben ni rekel in nikjer ne piše, da te po tej preizkušnji, čaka ravno za vogalom res tisti ta pravi, ki si bo želel otroka s teboj in si bo želel družine. nikar ne misli, da taki ne obstaja. verjemi mi. vem. vsi te dvomi, vsi te strahovi obstajajo in nas pestijo, ampak treba je verjet n strogo sledit tistemu, kar nam je v srcu in ja enkrat, brez da bi vedela zakaj in kako, se pojavi nekdo...nekdo, ki ga čakaš...nekdo z svojo zgodovino in potjo...nekdo, ki išče tebe...

jaz imam zdaj ravno obratno situacijo...imam čudovitega moškega ob sebi, na katerega je moje srce čakalo in čakalo in čakalo...no, pa nama nikak ne rata, da bi pošto dobila najina štorklja. iz tega vidika, v kakršnikoli situaciji otrok pride, je otrok vedno božji dar.

drugače pa sem jaz isto imela stopnje odraščanja z moškimi... to je življene..učiš se...nič pa ni za vedno in za vekomaj... seveda je hudo in težko, če dva človeka nimata istih želja, istih poti ali istih ciljev....nekje moraš skupaj stati, drugače moškega nimaš iz ljubezni. kljub poroki in prstanu, sem sama precej realna in mojemu sem tot udi jasno povedala. najine želje so iste..moj komaj čaka na dojenčka, da bo enkrat že..in si srčno želi družine...sej zato sem ga pa izbrala... ampak sem mu pa povedala, da če ne bo tak do mene kot mora biti, pa da mu bom rekla dva krat, pol pa lahko tudi spakiram in grem...kaj se pa zamudim...

jaz ne mislim zabušavat cajt z nesposobnimi tipi...rečeš par krat...če te ne sliši, te ne sliši..pol pa imej tisto svoj foro in jo izvaji, sam ne na men, lahko pa na kaki drugi, k bo pripravljena to skoz prenašat...jaz sem tok dala tem decom, tok jih učila, jim bial vse, da sem se naučila, da dec tega vreden ni. čas teče in nič ne reče. jaz sem raje sama kot, da bušim cajt z enim debilom. če sem sama se ne sekiram in se imam lepo.

seveda je lepo z moškim in družina in vse to, če seveda štimajo stvari...če pa ne, pa vse skupi ni pol K **** vreden... pol folk rado igra sam za na vzunaj, kok je vse svetleče..
ti glej, da se boš z njemu dodobra zmenial glede preživnine...da ne boš spet po sodiščih...škoda tvojih živcev. lej, sej če ti bo ta zdej pripravljen kakorkoli pomagat, je pa to tut neki,da ne boš čist sama...vmes pa lahko še vedno hodiš na sprehode in okoli vogalov in evo ti ga...nekoga...sam ne obupat...glavo pokonci...ti bo uspelo...jaz pravim tako, da če ženski uspe rodit, otroka sama gor spravit, služba, otrok in vsa sranja, o katerih se ne govori, ampak vemo, da pač moram jih narest....da taki ženski kot si ti, ne bi ratalo v življenju, ni možnosti zato, da ne boš pregurala..

kar pogumno pa še velik sreče ti pošiljam...

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.8.2009 4:43:42   
Anonimen

eh, pa daj....pa glih ONA naleti 10 x na take tipe....saj si slišala tisto o osluuser posted image

jaz bi prej rekla, da je to nek vzorec, ki ga išče....nehote....

in če sem jaz dobro razumela, si on v tem trenutku ne želi in ni pripravljen na še enega otroka....user posted image
in kot večkrat napisano: za otorka bi se naj sporazumno odločila oba....
kaj tu ni jasno?

on je pač kriv toliko, da ga ni oblekel, preden ga je namočil....

Ne bodi tako osebna do osebe. Ker jo niti ne poznaš. In niti ne poznaš celotne zgodbe. Si nekomu obesila obsojanje, ravno to prav sedaj počneš. Pol lahk razpravljamo, da ene iščete tudi vzorec, da ste se mogle borit dolg, da ste donosile. Je grdo, kar si zapisala. In tok grdo sem zdele sama napisala, kot si napisala sama. Sem  vprašala, ti si pa obsodla, da je temu tko!

In kaj teb ni jasn, če je vedu, da ni pripravljen, da ga neb obleku? Kok odgovornosti ima sedaj on, če smo že babe tiste, ki se odločamo, al bomo dorodile al ne? Ko da je rojevanje in donošanje kot basanje s klobasam, ki jih izsirješ na školjki. Če mu že ženska le to skuha.

Napaka obeh, da nista dorekla za primer, če pride do oploditve. Če nista dorekla, sta kriva oba. Torej naj posledice nosita oba. Rija vprašam pa te, ali bi se odločila obdržat moškega, kjer bi si želela otroka, kot n ispornosti pri ženski, ki je zanosila, a bi te partner zavrnil, da bo ostal s tebioj, če splaviš in otroka ne obdržiš? Pa ne sedaj, da sta si verjetn vidva oba želela. Postavi se v kožo nje. Pol pa odgovori. Bi ga še marala?

Da pa zaidemo drugam. Kar sem že zanč omenla. Vzrocev, če jih ne razrešiš, je pol težko funcionirat tud naprej. Ampak, kako nej vemo, če nismo vsega slišal, vsaj še druge zgodbe, da bi bli lahko dovolj objektivn?

< Sporočilo je popravil Repka -- 2.8.2009 4:46:27 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
2.8.2009 13:05:38   
rija
repka, ne kuri se. ne vem, če ne znaš brati ampak nobenega ne obsojam....ti pa: mene.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.8.2009 13:08:09   
rija

[

Napaka obeh, da nista dorekla za primer, če pride do oploditve. Če nista dorekla, sta kriva oba. Torej naj posledice nosita oba. Rija vprašam pa te, ali bi se odločila obdržat moškega, kjer bi si želela otroka, kot n ispornosti pri ženski, ki je zanosila, a bi te partner zavrnil, da bo ostal s tebioj, če splaviš in otroka ne obdržiš? Pa ne sedaj, da sta si verjetn vidva oba želela. Postavi se v kožo nje. Pol pa odgovori. Bi ga še marala?

da ti lahko odgovorim na vprašanje, bi te prosila, da malo bolj jasno napišeš, kar me želiš vprašati....ker si očitno tak razburjena (ne vem zakajuser posted image ) da pišeš vsako drugo besedo.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.8.2009 14:42:58   
Gina

So ble že debate glede splavov lih pred kratkim. Sama tud neb razumela, da bi nekdo želel ostat z mano, z ultimatom, da grem splavit. Pol me zihr že nima tok rad, ker nek moment nism sama seksala s sabo in je bil otrok bezmadežno spočet. Tak, k ni zrel za posledice, pač nej ne seksa. In nej se gleda z žensko in sam misl, da je seksu z njo, če jo ma tok rad. Mam različna mnenja na situacije, kar se tiče splavov. Če bi ji tip izrazu, še predn je zanosila, da še neki časa ne bo za otroke, bi človk spet mal drgač sprejel. Postavljat ultimat, splav ali pa jaz, je zame največji absurd, ko prav nekdo tak človeku, ki mu sveto trdi, da ga ljubi ali ima rad. Pogoj, ki izhaja iz egoistične ljubezni, ki gleda kot tak sam za svojo rit in kjer mu želje sočloveka niso pomembne. Kot je razvidno, da se je ženska želela potruditi znajti tudi v situaciji, ki so nepredvidene. Taka situacija, kot je npr. nosečnost, čeprav nepredvidena, vsaj pove, kolk se gre na človeka zanest al ne. Vsaj men. Pol pridemo do tistga, ko bi bli vsi s tabo, ko se smeješ, ko pa jokaš, pa nbenga nkjer. Sej to je tud sam moje mnenje, da nauš kej narobe razumela.

POglej, repka, vsaka, ampak vsaka ljubezen je egoistična, če se to še toliko neromantično sliši. Vedno, ampak vedno si z nekom zato, ker ti nekaj nudi. Če bi ti bilo vseeno kaj ti nudi, bi lahko bila z vsakim klošarjem ali pijančkom in bi ga ljubila kar tako, ker pač je. IN to, da si z njo ne želi otroka ne pove nič o njegovi ljubezni do nje. Moška ljubezen pogosto ni prav nič v soodvisnosti od potomstva. Pove pa o njegovih egoističnih težnjah: Nočem ta hip prevzemat odgovornosti do otroka, so določene reči, ki jih želim prej izživet. Ta konkretna težnja je pogosto v totalnem nasprotju z žensko prirojeno željo po otrocih. Ko je ženska noseča, se ji pogosto svet podre, če bi morala iti na splav. In njena egoistična želja do moža se glasi: Če me imaš rad, boš sprejel svojega otroka, noseča sem, poskrbi za naju. Kdo je zdaj bolj egoističen? In kdo smo mi, da bi sodili? Sama sem ženska, ki si je neskončno želela otroke in ki bi se ji svet podrl, če bi morala delat splav, ker sem v tistih letih vedno videla zgolj sebe. Enostavno je bila gensko pogojena želja po otrocih tolk močnejša od mene. Zato te razumem v vseh tvojih izjavah... vendar.... Sem tudi ženska, ki je bila samohranilka in pozna vse pluse in minuse le tega. In imeti otroka sam je težko. Imeti dva otroka sam je še težje. Imeti dva mala otroka je pa tudi za človeka, kot sem jaz, samostojnega, neodvisnega, pogumnega.... nekaj takega, kar si ne bi želela in ob čemer bi celo jaz, ki sem v principu proti splavu, ne bi dovolila.

Lahko je nakladat, imej otroka sama, boljše kot z butli... bla, bla, bla kako to sploh ni grozno, bla bla... kako se ženske obešajo na iste vrste tipov, bla bla......kako hecno, da vedno govorijo tiste, ki v tem niso bile. Seveda je boljše imeti otroka sam kot z butli, ampak je pa resnično naporno in človeka utrudi na vseh frontah. Zavestno iti v to drugič, je kopati si grob na nek način dolgoročno, ker te reči nikdar ne oprostiš življenju, da te je tako nasankalo...ne če bo ona sedaj otroka imela, ne če bo šla splav delat, ampak mora razmislit, kaj je njej manjše zlo. Njej in samo njej.  Iz tega razloga je 5x za premislit, ali otroka imet ali ne. Iti v to ali ne. zbujat se vedno sam ponoči ko je, zbujat se, ko je bolan, biti sam ko te skrbi zanj, ko ima 40 vročine, pa ni nikogar, ki bi se mu zjokal na ramah, biti sam, ko imaš službo do petih pa ni nikogar, ki bi ti šel v vrtec po otroka, biti sam brez denarja, pa ni nikogar, ki bi en fičnk prinesel zraven še domov, gledat otroka, kako se sprašuje, zakaj mu ne moreš kupit sladoleda, pa ga poslat na tabor... ma a veš, folk pojma nima kaj je biti sam z otrokom. NIti najmanjšega, če ne ne bi tako na izi govorili, naj ima 2x otroka sama, pojma nimajo kaj to za sabo v realnosti potegne. Kot bi bogataš iz beverli hilsa govoril beraču, kako je itak izi bit brez denarja in na cesti. Isto ti je to.

Pa še o tem, kako se ženske lepijo na isti tip moških. To se mi zdi ena večjih bedastoč, ki jo izjavljajo tisti, ki so slučajno imeli srečo v lajfu z moškimi, pa ki so za dodatek morda še precej egocentrične. Življenje je kot partija pasjanse. Enkrat ti vse karte na kup letijo, drugič igraš igro za igro, pa se nič ne izide. NI vedno človek sam kriv, če se je rodil prijazen in ustrežljiv, pa ga malo izkoristijo, res ne. Ni kriv, če sam tako funkcionira, če je tak prišel na svet in ne zna drugače. A tudi krivite enega, ki je recimo brez nog, zakaj ne laufa naokrog? Pri njem vam je jasno, da ne more laufat, pri nekom, ki je prevelika dobričina ali avtomatično računa na ljubezen in dobroto sočloveka pa se vam zdi, da je izi postat ekstra ego? Ni, to je nerazumevanje, zakaj svet deluje tako kot deluje. Zakaj je svet godlja in en velik šit, če nisi grebatorski in odločen in včasih kar precej ego. IN ne moreš človeka kar tako spremenit. Enostavno je to v njem.

Meni se sicer resnično zdi, da v povprečju bolj kot si ego, manj ego partnerja imaš in obratno - ogromno takih parov poznam- torej je sicer v principu res, vendar vsi ne-tolk-ego ljudje, kar sem jih v lajfu srečala nimajo namena postat ego, ker se jim to gravža, da bi postali brezčutni in nasilni in obratno. Tisti, ki so zelo ego, se jim čist fajn zdi, da se znajo kao "postavit zase", čeprav tukaj sploh ne gre za to, gre za zahtevo, da je vse več ali manj po njihovo, pa predvsem za neupoštevanje in spoštovanje drugih ljudi, vendar se sami sebi zdijo fajn taki kot so in se jim bolj prilagodljivi, ustrežljivi in nenasilni ljudje zdijo blesavi in neumni. Kje torej najti zdaj sredino in partnerja, ki je relativno tebi podoben? Če si ego človek najde ego partnerja, se bosta pobila med sabo. Torej načrtno iščejo, sploh moški, bom rekla "jin" deklico. Koliko šans ima jin deklica, da si najde neegoističnega partnerja? Torej trdim, da mora vsaka neegocentrična ženska začet mislit nase, pa če se sama sebi še tolk gravža. Lajf je bolj ali manj egoistično narejen, ljudske množice pa sploh.

MOgoče se zdi, da sem malo izrabila besedo ego, vsak človek je vsaj malo ego, in s tem ni nič narobe, ampak po moje smo se razumeli za kaj gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
8.8.2009 5:23:13   
RayBan

po pol leta sem jaz zanosila. Nisva načrtovala, zgodilo se je.

Če seksaš brez zaščite, se pač ne moreš sklicevat na to da "se je zgodilo". Jaz res ne razumem kje imate glavo, a z vsakim ki pride mimo in je prijazen ste že pripravljene otroka imet? Neodgovorno do amena, pol pa jok in stok.

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
8.8.2009 6:58:14   
marjetica11

Draga Jakopina,

Ne morem si kaj, da tudi jaz ne bi napisala par besed.
1. Glede te zlorabe v mladosti nisi kaj dosti napisala, tako ne vem, kako to dejansko vpliva na tvoje življene. Iz sporočila je razvidno, da si zmožna poiskati si partnerje in jih tudi ljubiti, kar je zelo v redu.
2. Glede tvoje nosečnosti pa se mi zdi, da se nekako sama bolj nagibaš k splavu, pa imaš slabo vest. Svoje razmere najbolj poznaš. Če si finančno preskrbljena, če lahko pričakuješ pomoč prijateljev in sorodnikov, potem morda ni potrebno delati splava. Če bi rada naredila splav, pa ga naredi. Ne boš ne prva ne zadnja. Tudi strokovnjaki navajajo, da se morajo otroci roditi v ljubečo družino, ... Lahko razmisliš tudi o posvojitvi.
3. Zdi se mi, da si nekako naivne sorte, kar verjetno ne moreš spremeniti. Malo te izuči življenje, pa kljub temu takšni ljudje velikokrat nasrkajo. Nekako verjamem tudi v usodo. Tudi jaz sem že nasrkala, kljub temu, da se nimam za naivno, ...
4. Tvojega partnerja pa malo povprašaj, nekako se mi zdi, da je mogoče, da si on žal niti ne zamišlja dolgoročnega razmerja s teboj. Vprašaj ga, ali si on želi skupno življenje, ne glede na otroka. So primeri, da se partnerji spremenijo, ko dobijo otroka oz. se sprijaznijo, vendar je to loterija. Jaz ne bi stavila na to.
Pozdrav,    

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 40
8.8.2009 11:13:14   
Taddy78
Nekaj ti povem...z mojim sva bila skupaj 4 leta ko sem nepričakovano zanosila. Sama sem se nosečnosti zelo veselila, moj pa je kar nekaj mencal in mencal, ter pod vplivom kolegov, ki še sploh nimajo otrok, nekaj bentil o splavu, pa da naj počakava da se doma malo uredijo stvari, ter da potem ne bo imel svobode...v glavnem jaz sem vztrajala pri svojem, stara sem bila že 26 in nisem hotela tvegati.

Celo nosečnost je govoril, da ne bo zraven pri porodu in kako je bilo na koncu? Od trenutka ko je prerezal popkovino je zaljubljen v svojega sina in se mi večkrat zahvali zanj (je njegova čista kopija-vizualno). Ne prenese ko mu omenim njegove pomisleke in tudi pove, da si je starševstvo predstavljal čisto drugače in je daleč od tega kar so mu pravli drugi. Res pa je tudi da je bil poba ful priden in do 1.leta skorajda nismo vedeli da ga imamo...

Jaz na tvojem mesti ne bi šla na splav....

(odgovor članu marjetica11)
Neposredna povezava do sporočila: 41
8.8.2009 11:39:15   
Netta
Ostala brez besed...res imaš težko življenje in občudujem tvoj pogum. Kar srce sem mi para ko te berem, a žal pametnega nasveta nimam...nisem bila in upam da tudi nikoli ne bom v tvoji koži, zato mislim, da je edina ki ti zna svetovati - ti sama. Poslušaj svoje srce, naj ti ono pove kaj je prav.
Pošiljam pa ti dobre želje, molitve in en kup objemovuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......