|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in zobje
31.5.2005 19:38:57   
mayflower
Malo sem gledala po forumih, pa nisem kej prida zasledila o zobeh v času nosečnosti. sama sem v 10.tednu:)in ne vem, al nej grem zdaj na pregled k zobozdravniku al naj počakam na drugo trimesečje (v eni reviji sem zasledila,da je to najprimernejši čas).
Me skrbi,kaj bo z zobmi, ker so se moji mami med nosečnostjo precej skrhali. da ne govorim o sodelavki, ki je lani rodila- so se ji kar krušili.
kake so kej vaše izkušnje?

lepo preživljajte
:nosecka::nosecka::nosecka:
jst prav uživam:)-
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nosečnost in zobje
31.5.2005 20:01:25   
Tiamo
Hy,

jaz sem šla k zobarju v prvem tromesečju, ker sem krvavela iz dlesni. Ker je drugače z zobmi bilo vse OK, mi je samo spucal zobni kamen in od takrat nimam problemov.

Lp Tia74

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nosečnost in zobje
31.5.2005 20:36:01   
ivana25
Živjo!

Na pregled greš lahko kadarkoli, 2. tromesečje pa priporočajo zato, ker ti je v 2. ponavadi slabo, v 3. pa rahlo neudobno, ker je trebušček že večji, pa še hrbet te boli...

Nosečnost sama po sebi ne vpliva na zobe, lahko pa na obzobna tkiva, ki so zaradi hormonskih sprememb nagnjena k vnetjem- v tem primeru ti pomaga dobra ustna higiena in pa seveda obisk pri zobozdravniku, ki odstrani morebitni zobni kamen.

Kot zanimivost lahko povem, da so raziskave pokazale, da se otroci nosečnic, ki imajo parodontalno bolezen pogosteje prezgodaj rodijo (pred 37. tednom) in z nizko telesno težo.

Kar se pa zob samih tiče, pa so ugotovili, da se kalcij iz zob ne odstranjuje med nosečnostjo tako kot se npr. iz kosti, tako da bi vzrok za njihovo krhost lahko pripisali čemu drugemu. Najbolj verjeten je ta, da se zobje poškodujejo zaradi kislih vsebin iz želodca, ki pridejo v usta ob bruhanju.
Zato je dobro, da si v tem primeru usta po bruhanju temeljito spiraš z vodo in po možnosti čim večkrat umiješ zobe.
Priporočljivo je tudi, da greš k svojemu zobozdravniku, ki ti lahko po potrebi fluorira površino sklenine in s tem nadomesti del izgubljenih mineralov.

Mislim, da sploh ni panike, kar lepo pojdi k zobozdravniku in si pridno umivaj zobe... in uživaj v nosečnosti!

Pozdravček vsem!
Ivana

Neposredna povezava do sporočila: 3
   nosečnost in zobje
31.5.2005 20:51:58   
Nannn
itak se mora tud ce nisi :nosecka: vazno je da imas kamen spucan in redne obiske zobozdravnika se pred nosecnostjo pa potem ni tezav...saj tko kot pri Tii vidim da ni imela problemov...

LP Nannn

Neposredna povezava do sporočila: 4
   nosečnost in zobje
1.6.2005 8:14:19   
bena
Jaz sem bila na pregledu pri zobozdravniki ravno prejšnji teden v 2. tromesečju. Nimam nobene luknjice, razen, da mi je ravno v času nosečnosti pričel rasti prvi modrostni zob. Pred kakšnim mesecem me je zato zelo bolelo grlo na desni strani, pa tudi v desnem ušesu me je zbadalo in bolelo. Sem že mislila, da imam vnetje. Potem pa sem le bolj potipala po ustih in ugotovila, da mi raste modrostni zob. Zaradi tega sem sedaj ful občutljiva na klimo tako, da sem prejšnji teden bila čisto hin, ko sem se v ta najhujši vročini vozila domov iz službe (45 km v eno stran), pa nisem upala vklopiti klime.
Kar pa zadeva vpliv dednosti na zobe v času nosečnosti, pa moram povedati, da je moja mama v času, ko me je nosila dobila hude težave z zobmi, kar se je potem v naslednjih letih še stopnjevalo tako, da je že pri 48 letih morala dati ven vse zobe in ima popolno protezo. Jaz tega očitno nisem podedovala po njej, ker imam v 31. letu povsem še povsem trde zobe in mi še nobeden ne manjka, razen 7 plombic.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   nosečnost in zobje
1.6.2005 9:44:42   
Anonimen
Jaz sem hodla k zobarju dokler sem lahko, torej sem nekje v 34tednu še bila(so mi spulili zob:(), zdaj pa komaj čakam da rodim, da lahko grem ponovno, ker se mi zobje kar lomijo:((

Neposredna povezava do sporočila: 6
   nosečnost in zobje
1.6.2005 10:33:34   
šnucika
pri moji zobarki sem bila še preden sem vedela,da sem noseča.....in se pozanimala,kako in kaj v nosečnosti...
pa je rekla,da predvsem in edino dovolj kalcija!
da ni druge "umetnosti",kako ohraniti zdrave zobe,razen,da si jih pred nosečnostjo polnoma porihtaš,kot sem naredila jaz in med nosečnostjo skrbiš zanje.

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?