ČebelicaMaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Springy Ojoj, koliko nepotrebnega balasta, predvsem pa neznanja je bilo napisanega tule! Predlagam, da preden podajate svoja mnenja kot edina pravilna, preberite tudi strokovno oz. znanstveno dokazana dejstva. Ker jih glede na napisano večina tule ne pozna, je čas, da jih spoznate. Naj začnem najprej s stališčem American Dietetic Association in Dietitians of Canada. Njihovo stališče je plod dolgoletnih raziskav, pod njim pa je podpisano na tisoče dietetičnih strokovnjakov. ADA in DC namreč skupaj zastopata preko 75.000 dietetičnih strokovnjakov, tako da je njihovo mnenje eno izmed najbolj kredibilnih (če ne celo najkredibilnejše) na svetu. Trdijo: Well-planned vegan and other types of vegetarian diets are appropriate for all stages of the life cycle, including during pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence. Temu mnenju se pridružujejo tudi Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE), British Dietetic Association (BDA), British Nutrition Foundation (BNF) in še mnoge druge. OGROMNO strokovnjakov, specializiranih za človeško prehrano. In vsi po vrsti so se podpisali pod izjavo, da meso NI POTREBNO, ne za odrasle, ne za otroke. Zdaj pa ne vem, ali ve menite, da veste več od teh strokovnjakov in, da se preko 75.000 tisoč strokovnjakov moti? Potem predlagam, da jim pišete, pa jih podučite o njihovi zmoti. Če ste tako dobre, pa prosim mail še meni pošljite v slepi kopiji, ga bo zanimivo prebrati. No, tule se pa moram vključit, saj sem bila nedolgo nazaj sama pred podobno odločitvijo zase... no, če bi bila kdaj v ZDA, bi videla da pojejo mnogo PREVEČ in v nenormalnih količinah mesa- jaz sem morala njihove sendviče pri salami deliti s tri, da sem dobila normalen "slovenski sendvič" in njihove raziskave dostikrat niso objektivne, ker je prehrambeni lobij v ZDA eden najmočnejših, tako da sem jaz vse te razsikave prebrala z rezervo... pa tudi ko iščeš informacije, najdeš miljon informacij ZA in tudi miljon PROTI... in drugič, verjamem da veganstvo ni škodljivo- ampak bistvo je v prvem stavku - Well-planned - ne poznam veganca, ki bi imel toliko časa in energije, da bi lahko res dobro splaniral in preučil svoje jedilnike...poznam pa kar nekaj primerov, ko so ljudje iz zdravstvenih razlogov tako ali drugače začeli nazaj jesti meso... torej rešitve niso v skrajnostih in da, veganstvo lahko mnogokrat celo pomaga pri boleznih, nikoli pa se v to ne bi upala spustiti z otrokom...