kristidream -> RE: Veganski vrtec (26.8.2009 15:52:29)
|
Res ne morem, da ne bi kaj napisala, čeprav se raje takim stvarem izogibam! Najprej....najbolj "agresivne" odgovore dajejo...se vidi kdo! Mislim, da o tem sploh ni dvoma! Sama sem vegetarijanka že od majhnih nog...ne jem mesa, mesnih izdelkov in jajc, nisem pa presnojedka...in...na našem jedilniku ni samo soja, saj je toooooliko različnih jedi, ki se jih da pripraviti brez mesa in mesnih izdelkov! Krvni izvidi vseh družinskih članov so perfektni! Enako je z energijo in z zdravstvenim stanjem! In poznam kar nekaj ljudi, ki se prehranjujeo podobno kot jaz (ker se pač raje gibljem v takem krogu, ni pa to nujno!), ki imajo podobne izvide, poznam tudi VELIKO takih, ki jedo vse (TUDI MESO), ki jim primanjkuje vitaminov B kompleksa (ČUDNO, NE!?) in železa! In...vse, ki tukaj zagovarjate vegetarijanstvo...jaz doživljam take napade že odkar vem zase....vedno kadar ne jemo doma (pri tašči, na piknikih,...), poslušamo očitke! Doživljam pa tudi obratne rekacije...ko pride kdo k nam na kosilo, ne more verjeti kako je lahko brezmesna hrana okusna! Kakorkoli že...delala sem v vrtcu in...ja...otroci dobivajo za zajtrk paštete, hrenovke, salame in druge mesne izdelke, za kosilo pa ocvte zrezke ipd., tudi iz nižjih starostnih skupin! Sem pa tudi soc. delavka, in take neumnosti, da bo socialna vzela otroka, ker doma ne jejo mesa!? Halo!? Drugače pa, da se vrnem na temo o kateri naj bi sploh blo govora...Modri škrat v LJ kuha BIO brezmesno (vegansko) hrano! Vendar to NI vrtec, ampak zasebno varstvo! Vem enako za ostale oddelke, ki so že bili opisani, a žal je ta hrana laktoovo vegetarianska in res je...šele za otroke nad 2,5 let, čeprav sem slišala, da naj bi kmalu v Waldorfskem vrtcu sprejemali mlajše! Jaz imam to srečo, da je doma dedek... je pa pred kratkim krožila peticija za ivedbo brezmesne hrane v vseh vrtcih! Upam, da se bo kaj izcimilo iz tega! Še nekaj (nujnih) besed o vseh nestrpnih, zlobnih in agresivnih uzjavah, ki sem jih grobo preletela (nekatere res niso bile vredne mojega časa). Res daleč najbolj neumna je bla ena v zvezi z moškimi in zrezkom....moj partner ne bi niti mignil s prstom za meso! Prosim ne metati vseh ljudi v isto vrečo!!!! Še ena grozno neuna izjava (mimo katere ne morem), ki je bila v zvezi s tem, da otrok zdaj še raje je meso, ko ve od kje pride (al neki podobnega), potem je bil pa smeško zraven...JS SE S TEM NE BI HVALILA, mene osebno bi blo sram, da sem svojemu otroku dala tak zgled!!!!!! Drgač pa prilagam en link z res zanimivim člankom: http://www.svet-je-lep.com/prehrana/drustvo_zoz/nezdrava_hrana.php Prav lepo pozdravljam vse veganke in vegetarijanke...in...NE PUSTITE, da vas zmanipulirajo take nestrpne in primitivne izjave! Jaz se z njimi borim že 20 let! Ampak sem zaradi tega toliko bolj ponosna nase, prav gotovo pa vidim malo dlje kot samo do predpražnika svoje hiše in nazaj, predvsem se vedno še bolj trudim poskrbeti, da smo vsi zdravi, predvsem pa se brigam zase in ne solim drugim kaj naj jejo in kako naj hranijo svoje otroke! Nesmisleno bi bilo to pričakovati od vseh ljudi okoli nas, bi bil pa svet veliko lepši!!! Imam pa tudi eno retorično vprašanje (povdarjam retorično-to pomeni, da ne želim odgovorov nanj, sploh pa ne premitivnih!!!)...kakšen je kaj odnos do narave teh ljudi!? Se jih to dotakne ali jim je tako vseeno kot za krave, pujse, konje, zajce...ki so mimogrede tudi del narave!?
|
|
|
|