nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nejca1 -> nasvet (31.5.2005 17:03:25)

Punce, česa res ni priporočljivo jesti v nosečnosti? Tiste osnovne stvari poznam: od pršuta, svežih jajc, bifteka ...

Kaj pa pašteta, razne testenine, ki jih pripraviš v 5 minutah, pa omake za testenine. Skratka, človeku včasih zmanjka časa ali pa je preveč utrujen, da bi si pripravil pravo kosilo.
Ste ve prakticirale ali pa še obiske restavracij?

Kako paše to vreme.
Pozdrav vsem :nosecka: in tistim, ki boste to zelo!!! kmalu.:kuza:

Jančika_ -> nasvet (31.5.2005 17:19:04)

Ne preveč komplicirat. Jaz sem bila prvič čisto besna na začetku, potem se je pa obrnilo tako, da mi je bilo do konca 14. tedna tako obupno slabo, da sem v usta spravila samo kakšne napolitanke, čokolino ali pa FishMac. Čisto vse mi je smrdelo, ta hudič je bil pa edina topla reč, ki mi je dišala. Ja nič, sem ga pa jedla, pa pomfri zraven:). Oba z otrokom sva bila popolnoma zdrava.

Boljše, da kdaj poješ nekaj hitro pripravljenega, kot da se sekiraš in utrujaš. Pa jej veliko svežega sadja in zelenjave, tega ni treba posebej pripravljat.

Anonimen -> nasvet (31.5.2005 17:19:08)

Jest sem jedla vse..pa smo vsi živi,ja tud restavracije sem si privoščila..v drugi nosečnosti sem bila nora na škampe..ala buzara na žaru..vsaj dvakrat na teden.
En dan si vzemi čas pa več golaža skuhaj pa v lončke in v zmrzovalnik.Ko si utrujena samo pašto skuhaš golaž odtališ pa je kosilo.
Al pa:na olivnem olju popražiš strok česna gor vržeš POMI-pardajz mal pokuhaš in popopraš posoliš še mal bazilike za okus in streseš na kuhano pašto.

Barbela -> nasvet (31.5.2005 17:21:13)

Izogibaj se jetrcam in jetrnim paštetam, izdelkom iz nepasteriziranega mleka, zlasti mehki siri in siri z modro plesnijo, zamrznjene pripravljene jedi, zlasti s piščancem in morsko hrano povzročajo listeriozo. Meso dobro prekuhaj, zlasti svinjsko, ki povzroča toksoplazmozo, za jajca in perutnino pa tako veš kako je - dobro popečt in skuhat in ne imeti na vročini, zaradi salmonele. Ja, pa izogibaj se jedem iz drobovine.

To je to. Drugače pa čim manj kompliciraj, da ne boš tako kot jaz, ki sem prve tri mesece požirala knjige o tem in onem, tako da sploh nisem več vedla kaj naj dam v usta.

Ja, to vreme je res balzam :sloncek:

Stran: [1]