malika -> Prehrana za lažji porod v zadnjem mesecu nosečnosti (31.5.2005 19:26:41)
|
ojej članek je kar obsežen, tako da sem mi ga čisto po pravici ne ljubi prepisovat.Bom pa tako malo povzela. -Izogibati se je dobro pšenici in pšeničnim izdelkom, ker ti zadržujejo vodo v telesu in tako se lahko pojavijo otekline po okončinah, prav tako v predelu medenice, kar pozroči daljši porod. Dobro bi bilo, da izločimo hrano, ki vsebuje gluten; torej da jemo tako kot dojenčki, ko jim uvajamo hrano do 6 meseca(se pravi koruzni izdelki-polenta in riž) -sladkor; med razgradnjo se sprošča veliko prostih radikalov, ki jih telo ne more nevtralizirati, rato vplivajo na mišice in kite in s tem zmanjšujejo njihovo prožnost Živila, ki se bi jim bilo dobro izogibati: -sadje z veliko vsebnostjo sladkorja -pšenica in pšenični izdelki -trsni in rafiniran sladkor -gazirane pijače, sladkorni kosmiči, čokolada -zmanjšati količino zaužitega krompirja(?) -konzervirano meso, paštete ne vem, po eni strani vidim smisel v tem, po drugi pa ne najbolj. Poskusila bom, ker stat me itak nič ne more, ampak sam bog ve kako dolgo bom zdržala to kruto dieto
|
|
|
|