Dulsineya
|
Večer Jaz sem pa v Po porodnišnici in to brez bušija, ob sebi pa imam malo prinsecko Lili, ki se je 3 tedne prezgodaj odločila pokukati na svet. Ima 3200g in 49cm. Rodila se je v nedeljo ob 16,28 in sicer s pomočjo CR. Na hitro naj opišem svoj porod: v soboto ob 18,00 mi je odtekla voda in sva iz Kp štartala za PO, popadkov še ni bilo, odprta za 1,5 cm. Oba z mojim sva noč preživela na oddelku in čakala začetek, popadki so se začeli in kaj hitro stopnjevali. Ob 7,00 sem bila sprejeta v porodno in kjer so mi nastavili epiduralno. Odprta sem bila 4cm. Ob 14,00 sem bila popolnoma odprta in tako sta moj in babica že videla laske, mala se je že spustila čisto dol, a se je par cm prej zataknilo in ni se spustla več niti za mm, kljub potiskanju in stimulaciji. Ob 16,00 so mi naredili urgentni CR in moj jo je že par min kasneje dobil v naročje, jaz pa slabo uro kasneje. Res,da je bil porod težak in priznam, da me je kar malo panika, ker nisem predvidevala da bo tako zgodaj in da se je vse odvijalo z svetlobno hitrostjo, ampak sedaj imam svojo prvorojenko v naročju je pa vse pozabljeno. Med porodom sem sama sebi zaupala, da to zmorem, zaupala sem celotni ekipi v izmeni in moj partner se je izkazal za (mah ne najdem besed) še samo bolj ga ljubim, hvala mu, da je verjel vame in da cartava danes najino zdravo Lili. Vsem želim, da verjamete v sebe med porodom, v partnerjevo iskreno vzpodbudo in zaupate babici ali zdravniku in poslušate njuna navodila, hkrati pa zaupate svojemu notranjemu občutku in kmalu boste tudi ve dobile v naročje največji zaklad. Brala nisem kaj dosti, menda je Sarchi tudi tukaj, držim pesti,da bo vse tako kot mora biti, Bborut prenesi ji pozdrave Pozdravčke vsem od nas treh... slikice kmalu...
|