|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
5.8.2009 14:55:15   
Erdbeere
sarci a ap si 100% da je glavica, ker moj je v glavični vstavi pa tud božam "glavico" samo je pa ritka user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 751
5.8.2009 15:01:15   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

sarci a ap si 100% da je glavica, ker moj je v glavični vstavi pa tud božam "glavico" samo je pa ritka user posted image

ja prejšni teden ko sm ostala v bolnici in so mi delali UZ je bil v medenični vstavi, in lega se ni od takrat nič spremenila, je občutit user posted image enako. tako da mislim da je glavica tam pod mojim želodcem še vedno, in ritka v medenici, tko k je reku G. je pa res da ima sedaj vse manj placa za samostojni spontani obrat. hmmmm

erdbeere itak da božaš ritko v glavični vstavi, srečka ti, kr boži malo rito user posted image

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 752
5.8.2009 15:02:01   
eva Ana
Sem se vrnila s CTG-ja. user posted image se dobro počuti, popadkov ni. Drugo pa mi itak niso nič povedali. CTG bazalna frekvenca je 140 prepričljiv - to piše na izvidu, kaj pa to pomeni nimam pojma user posted image user posted image

Sem pa tud jaz imela zgodbo danes. Pridem na¨"skupinski" CTG (6 user posted image nas je bilo naenkrat v eni sobi, vse naenkrat priklopljene), se vležem na posteljo, mi sestra naštima kable in oddide ven. Meni pa v trenutku posatne slabo, da sem vidla samo še temo pred očmi. In nikjer nobene sestre al pa zvonca, da bi ti pomagal. Se sama odklopim, grem kot pijanec iskat sestro. Kako so skakale vse okrog mene ko so me videle, kak sem zgleda. No v glavnem dobila sem kavo, vodo in pa ponovni CTG, tokrat sede na stolu! V glavem...user posted image . No in potem sem 2,5 ure čakalauser posted image izvid!!!!

kontracepcija...bom verjetno kr KT vzela, ker user posted image nama je v prvem poskusu ratal user posted image ....malo pauze mora bit user posted image

oddejica...jaz mam tako pravo malo, lahko oddejico

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 753
5.8.2009 15:04:22   
eva Ana
lega user posted image ... jaz pa ne vem kako leži user posted image , sem pa tud jaz mislila, da božam glavico nad popkom....pa jemožno da božam ritko user posted image

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 754
5.8.2009 15:05:28   
eva Ana
naslednji CTG 19.8.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 755
5.8.2009 15:13:09   
Sarchi
eva Ana ma ta je pa dobra, ja itak tam te prklopjo in čao....še dobro da nisi skup padla. upam da boš ok.

ja za lego user posted image pa UZ.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 756
5.8.2009 15:14:11   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

moj user posted image je pa z ritko spodaj v medenični vstavi, glavico božam pa 10 cm nad popkom, jo včasih prou ven izbokne. v pon imam pregled in ne vem kaj bom. verjento se bom z G dogovorila za zunanji obrat, če so vsi pogoji za izvedbo seveda. sicer pa....joj ful me je strah z ritko naprej rodit...bi kr raj carski...

Bety11 vam je pred kratkim poslala neke vaje, ki jih lahko delaš, da se otrok obrne. Pa na Pušenjakovi strani sem pred časom tudi našla, ko večkrat omenja, kaj vse je vredno poiskusit, da se otrok obrne. Malo pobrskaj ... Mislim, da se mora zjutraj ful časa urin zadrževati, potem pa mislim, da se naredi neka vaja ... res ne vem podrobnosti, zato se pozanimaj, ampak probaj res najprej sama narest čim več, da se otrok obrne. Ne se tako hitro vdat in razmišljat o CR, naj bo to res zadnja, skrajna opcija, ko boš že vse ostalo prej preizkusila in ko ti stoprocentno zagotovita vsaj dva različna strokovnjaka, da se otrok ne more roditi na tak način.

Veliko sreče in poročaj, kako napredujeta z bejbikom user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 5.8.2009 15:16:35 >

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 757
5.8.2009 15:21:02   
Tanik
jaz sem tudi že radovedna kakšno lego ima moj, komaj čakam naslednjo sredo, da vidim.

a vas to ne naročijo na CTG,k pišete da se morate naročit? pri nas je v ordinaciji G CTG pa mislim da sestra priklopi.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 758
5.8.2009 15:23:18   
Sarchi
giotti hvala, sem našla članek.....res je poskusit ni greh

če katero še zanima...vaje za obrat user posted image v primeru medenične vstave
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=1&id=566&kat=12

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 759
5.8.2009 15:35:26   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

giotti hvala, sem našla članek.....res je poskusit ni greh

če katero še zanima...vaje za obrat user posted image v primeru medenične vstave
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=1&id=566&kat=12

Evo, super user posted image

Pa še tole sem imela v mislih prejle:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,5441068,5441068#msg-5441068

Pozdravček user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 760
5.8.2009 15:36:31   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Punce veste kaj me zanima... S čim boste ve pokrile svoje malčke v posteljici?... Boste kupile kako posteljno odejo ali boste v prevleko za odejo dale kar deko?

spalno vrečouser posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 761
5.8.2009 15:39:43   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: giotti
Evo, super user posted image

Pa še tole sem imela v mislih prejle:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,5441068,5441068#msg-5441068

Pozdravček user posted image

to kar Pušenjak piše jaz nehote delam user posted image , ponoči me zmeraj tok tišči lulat da me vse boli in zato se zbudim. no je res da ne pijem dodatno. je pa res drugačen občutek, vsaj pri meni. kadar me ful tišči lulat prav čutim kako se mali naguzi drugače, ziher mu ne paše.user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 762
5.8.2009 15:46:26   
Erdbeere
jest pa še nič ne vem, kdaj bom imela CTG, mogoče ga dobim že v petek ko imam pregled...bomo videli user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 763
5.8.2009 16:00:53   
altaja
Eternety: jst bom dudo sicer vzela s sabo, ampak se bom trudila da je ne bi uporabila. Bom če se bo le dalo raje dojko ponudila. Mislim celo da v nekaterih porodnišnicah "ne dovolijo"dude.

Moj buši je pa tako hecne oblike ratal user posted image . Vidno se spušča.. bil je tak lep okrogel, zdej je pa ena hecna izboklina. 

V reviji mama je bil članek o medenični vstavi in tam piše, da čeprav je bolj zakomplicirano je še vedno bolje da porod steče vaginalno kot s carskim rezom. Seveda če se le da. Carski rez naj bi bil bolj izhod v sili.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 764
5.8.2009 16:22:25   
Bety11
Pozdravljene!

Opravičujem se, če sem vas ražalostila s prilepljeno zgodbo....

Ali niste opazile, da Jasmine ni?!?!user posted image  Odšla je v P na pregled in tam ostala, menda....

Jasmina, držim pesti!!!

Vaje za obrat otroka pa zagotovo pomagajo.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 765
5.8.2009 16:57:32   
veselka
tole sem našla v eni izmed tem http://www.zps.si/varnost/odpoklic-2009/odpoklic-izdelka-avtosedez-bugaboo.html?Itemid=399

če katero zanima

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 766
5.8.2009 17:11:18   
Bety11
user posted image user posted image  Hej Veselka, ravno se pripravim, da vam to prilimam...pa si me prehitela...user posted image

Sem brala vse te probleme pri handlingu, razvojni ambulanti, obračanju otrok...in...ufff....user posted image

Mislim, da bom imela probleme, ko bom rodila.....user posted image

Vse to skupaj se mi zdi pretirano in nič človeško....Kar je preveč, je preveč....Da moraš spremljati, če se ti otrok prvo obrne s hrbta na trebuh ali obratno...user posted image  in da je samo eno pravilno...user posted image ...

jah....Res bom imela probleme....user posted image

Ker bom vse te "svetovalnce" poslala nekam...user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 767
5.8.2009 17:50:10   
dreja79
Ojla user posted image ,

da se zopet malo javim. Vidim, da ste pridne s pisanjem user posted image . V ponedeljek sem imela pregled, vse je ok,user posted image je v medenični vstavi z glavico obrnjen dol in tako bo tudi ostal. Naslednji pregled 24.08.2009 + 8kg ( vse skupaj do sedaj). Lahko mi popravite tudi leta iz 29 na 30user posted image .

Zauser posted image  bom imela za pokrit kovtrček, tako sem imela tudi pri prvem, kasneje pa bo prav tako spal v spalni vreči. Dude ne bom vzela s seboj v porodnišnico, bom pa kasneje poskusila doma, če bo potrebno. Prvi user posted image ni maral ničesar, ne dude, ne palčka, nič.user posted image . Drugače pauser posted image  vsem za dobro opravljene preglede. Tudi mene je od Bety zgodba mal razžalostila, od Rubin posti pa me spravijo v user posted image . Upam, da bodo naši otroci zdravi in brez kakšnih zdravstvenih težav.

Tudi jaz imam podobne težave kot ve, kakšen dan sem tako izmučena, da se komaj vlečem okol, drug dan sploh ne vem, da sem noseča. Trebuh mi že pritiska dol, uporabljati moram medenični pas, drugače sploh ne vem, če bi še kam prišla. Do konca pa nimam tako malouser posted image . Ponoči slabo spim, na wc grem po 3-4krat in tako naprejuser posted image . Tud jest sem mogla it mal pogledat u Ikeouser posted image , sem  zapravljala, mislim da počasi dobivam gnezditveni sindromuser posted image .
Od ponedeljka sem že na dopustu, pa do porodniškeuser posted image . Zdaj sem pa doma začela urejati foto albume, pa to ne morš verjet kolk sem v zaostanku, potem pa moram še kuhinjo pospravt generalno.user posted image . Za user posted image  nimam še nič pripravljene, ne oprano in nič zlikano. Imam še malo časa, pa pri drugem se mi ne mudi toliko kot pri prvemuser posted image .

Danes sem spekla muffine, ker je ena zjutraj spraševala, če imamo kakšno idejo za sladicouser posted image . No pridno tipkajte še naprej!

pa pa

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 768
5.8.2009 17:53:33   
Bety11
Nekaj sem našla za VilaMalino in ostale:

//////////////

temu stolu rečejo abdominalna dekompresija
tuki teče debata o njem

http://www.ringaraja.net/forum/m_1565266/tm.htm

Pa to sm še najdla:
Abdominalna dekompresija. Nosečnice po dvaintridesetem tednu nosečnosti se lahko naročijo od ponedeljka do petka od 13.00 do 15.00 ure. Tudi za abdominalno dekompresijo potrebujejo nosečnice nalepke, ki jih dvignejo v sprejemni pisarni nove porodnišnice. Abdominalna dekompresija je namenjena boljšemu počutju nosečnice in otroka v maternici, pospeši se vensko cirkulacija v nogah, olajša pritisk v trebušni votlini.

Abdominalna dekompresija: Po 32. tednu nosečnosti je vsaka ženska upravičena do abdominalne dekompresije, postopka, ki normalizira krvni in limfni pretok ter tako blaži otekanje nog in izboljšuje prekrvavljenost posteljice. Za dodatne informacije pokličite v Porodnišnico.

//////////////

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 769
5.8.2009 18:11:46   
dreja79
Vau, Beti tole je pa dobra informacija.user posted image user posted image

Jest bom sigurno poskusila, saj imam velike težave z zatekanjem nog in rok, pa še žile se mi pojavljajouser posted image . Tako, da vas bom obvestila, kako je s tem.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 770
5.8.2009 18:42:09   
eltea333
kepica glede hemoroidov na žalost ne poznam nobenega pametnega nasveta
dudo bom za vsak slučaj vzela v P, potem bom pa videla, kako bo. Če je ne bomo rabili, še toliko boljše!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 771
5.8.2009 19:00:35   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: majra

IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Punce veste kaj me zanima... S čim boste ve pokrile svoje malčke v posteljici?... Boste kupile kako posteljno odejo ali boste v prevleko za odejo dale kar deko?

imam tanek kovterček za začetek, po treh mesecih sem pa tamalo dala v spalno vrečo, ker se je že začela odkrivat. Tako nameravam tudi sedaj

a v spalno vrečo ne sme še takoj?

jaz imam kovterček in spalno vrečo.

..veselka lahko že takoj daš bebico v spalno vrečo...ni nobenega problema..samo js sem ga dala šele potem, ko se je začel odkrivat.. in tudi tokrat bom uporabila spalno vrečo samo, če se bo odkrivala..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 772
5.8.2009 19:56:51   
planinc1978
Ojla punce

vidim, da vas je moja sestra obvestila o našem stanju...v petek sva prišle po desetih dneh iz P. Julija je imela ta dan 2100 g, v torek, ko je prišla patronažna pa že 2220g..tako, da lepo napredujemo in se redimo. Zbujamo jo pa tudi na 2 uri podnevi in ponoči in tako bo vse dokler ne pridobimo magične 3 kile..a bo že. Glavno je, da tamala nima nobenih težav. Bila je tri dni v topli postelji in en dan je zaradi zlatenice morala "na havaje"user posted image .

Mamino počutje pa je tudi ok...carski rez, se z razlogom imenuje carski...v primerjavi s prvim porodom, ki je bil naraven, je bil ta super, bolečine so po dveh treh dneh popustile in sedaj že veselo skačem naokoli, reza se skorajda ne vidi...tako da....breu strahu, če bo kateri potreben carski rez.

Tako, to je na kratko od mene...dve uri so mimo in potrebno je hranjenjeuser posted image

Lepo bodte, se še kaj javimuser posted image

Življenje je lepo

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 773
5.8.2009 20:00:17   
Erdbeere
oooo Planinc, lepo da si se oglasila in da sta z Julijo v redu....kako je pa Luka sprejel sestrico?

Lepo se imejte user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 774
5.8.2009 20:20:09   
Erdbeere
joj kar na jok mi gre, sem šla pogledat, če je od rubin. kaj novega in izvem tole user posted image user posted image user posted image user posted image

Rubin. ne vem, če se bo kaj oglasila v kratkem.

Za pupe ne vem, kakšno je stanje.

Mi pa gre na jok, ko pomislim kakšno smolo imajo. Upam, da ne bo jezna, če napišem tole tule, ampak včerajšnje deževje je sprožilo plaz pod njimi, ki ogroža njihovo hišo.

Zato intenzivno iščejo stanovanje v MB, ki bi bilo čim cenejše. Zato, če kdo kaj ve, naj mi javi in ji sporočim. Lahko na ZS.

Upam, tudi jaz, da sta vsaj pupi ok....naj se jim življenje čimprej uredi user posted image user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?