|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
9.9.2009 11:26:40   
Anonimen
ojla punce
čestitke vsem novo pečenim mamicam!
ja jaz sm včeri domov prišla sms nisem poslala ker sm pozabila telefonsko shranit v mobi bukselj babjiuser posted image
anyway  porod je bil hiter v 10 minutkah,bila sem 6 cm odprta pol je pa babica mogla mehur predret pa še to je mogla pazit k je mala skala po trebuh k da bi mela ne vem ktero zabavo notri user posted image je šlo pa vse lepo brez šivov in vsega tko da sm prov super sam križ me boli pa matr teli krči k pr dojenju kr zvezde vidim user posted image slikice pa kasneje pridejo
nč zdej pa šibam kosilo nardit

(odgovor članu veselka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4501
9.9.2009 11:31:51   
baby blue
uuuuuuuuuuuuuuu larilu super porod... Hiter in neboleč... Takšnega si pomojem potiho vsaka želi vsaj jst... Jst priznam da bi tudi rada imela tak porod... Da bi že 6 cm odprta prišla v P... user posted image user posted image V glavnem čestitke še enkrat pa veliko užitkov v skupnih trenutkih z novopečeno družinsko članico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
9.9.2009 11:37:46   
tažana

IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

uuuuuuuuuuuuuuu larilu super porod... Hiter in neboleč... Takšnega si pomojem potiho vsaka želi vsaj jst... Jst priznam da bi tudi rada imela tak porod... Da bi že 6 cm odprta prišla v P... user posted image user posted image V glavnem čestitke še enkrat pa veliko užitkov v skupnih trenutkih z novopečeno družinsko članico user posted image

Se podpišem... 10 minut vau

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
9.9.2009 11:52:45   
katka11
cestitke larilu!!!!!

hkrati pa res vauuuuu, ti zavidam takle porod!!!

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
9.9.2009 11:54:28   
Pupček
Sončica user posted image user posted image user posted image , upam da se že cartaš s svojim zakladkom user posted image .

Tulpek, ti se boš tudi kmalu, zelo kmalu catala s svojim. zdej se le naglej bušija in se začni poslavljat, zna bit da ga boš pol pogrešala user posted image . jaz sem ga, zdej sem se že navadla da ga ni.

Bety, zelo lep post si napisala. strinjam se s tabo, glede previjanja. torej prvo podojit, nato previt. meni se zdi čist logično. ko mi je prijateljica povedala, ki je rodila 30.5, da je treba prvo previt nato podojit (tako so ji v MŠ povedali) sem jo kar čukast pogledala. ....meni je bolj logično prvo podojit, nato previt, nikakor pa to ni pravilo. vsak otrok je razred zase.

moja Luana je velik zaspanček in ko je čas za dojenje je nemorem prebudit. po pol urnem prebujanju mikena le učke odpre in me gleda kot miška iz moke user posted image , nobenega interesa pa nima, da bi joško zagrabla. no, tako, da jo pol kar previjem, da jo prebudim, pol pa nadaljujemo s dojenje. seveda, če bi bila budna in lačna bi jo prvo podojila. ravnam po občutku.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
9.9.2009 11:58:59   
baby blue
Jst sem pa že malo neučakana pa sploh ne vem zakaj... Saj vem da ima še 4 dni do roka ampak vseeno je sedaj nastopilo tisto nestrpno pričakovanje kdaj bo kdaj bo user posted image user posted image

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
9.9.2009 12:05:34   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Jst sem pa že malo neučakana pa sploh ne vem zakaj... Saj vem da ima še 4 dni do roka ampak vseeno je sedaj nastopilo tisto nestrpno pričakovanje kdaj bo kdaj bo user posted image user posted image

pod tole se pa kr podpišem....samo jaz ne vem, zakaj nimam sreče, da bi vsaj v tretje kaj prej rodila, ne da moram vedno čakat user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4507
9.9.2009 12:09:05   
Pupček
larilu ti si pa srečnica user posted image user posted image user posted image .

jaz sem pa kar malo razočarana  nad svojim porodom user posted image in bi šla še enkrat popravca delat user posted image . sicer, rezultat je bil odličen user posted image , sam potek bi popravla user posted image user posted image user posted image .

to je pa moj zaspanček

user posted image

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
9.9.2009 12:16:58   
baby blue
Mala zaspanka user posted image user posted image Lepotička je... Joj komaj čakam svojo... Upam da ne bo zamujala... Jo lepo nagovarjam da je že čas da se nam pridruži ker jo že vsi nestrpno pričakujemo

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
9.9.2009 12:21:56   
Erdbeere
joj kok je cortkana....zdej je pa še mene v zehanje spravila user posted image user posted image user posted image

Jest tud komaj čakam našega user posted image , matr ko bi vsaj vedela, kdo mi tok nagaja in noče ven user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4510
9.9.2009 12:26:26   
Lubenička
Pozdravljene,

oooo sonchica...blagor tebi user posted image se držiš PDP-ja. Jst bi tudi...pa nč ne zgleda user posted image Srečno!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Pupček...lepo pupiko imaš user posted image
Joj...komaj čakam našega fantiča...user posted image

Punce, kako naj prepričam svojega user posted image , da je čas, da zapusti hotel Buši? user posted image
Zdj nas je pa že kar nekaj čez rok... user posted image
Najbolj sočustvujem z Tulpkom in Bariko...upam, da bo kmalu...user posted image

Tulpek...jst bi na tvojem mestu zaropotala!! user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

Neposredna povezava do sporočila: 4511
9.9.2009 12:48:17   
Tanik
jaz še nisem dobila sms-ja tako da ne vem kaj je s sontshico, saj če bi že kaj vedele bi kepica objavila, če pa ne more pa meni pošlje.

grem palačinke delat, k se mi luštajo pol pa pred TV, je slaba noč za mano, spala 4 ure. jaz sem tudi skoz nekaj sanjala.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
9.9.2009 13:04:08   
eltea333
Živjo Punce!
Končno se vam javljam, moti me gledanje v ekrane, zato se komaj zdaj javljam - šparam očke, zato nnisem brala postov za nazaj in tudi še nekaj časa ne bom sledila RR.
Hvala vsem, ki ste držale pesti in mislile name, ko sem bila v porodni! Hvala za vse čestitke in lepe misli!!
Moja porodna zgodba in dogajanje potem, na kratko:
Čep mi je odpadel v petek zvečer (user posted image ) in potem je postajalo dogajanje v mojem telesu čez vikend vedno bolj intenzivno. V pon sem imela že kar močne popadke, vendar neredne. V torek pa so postajali vedno pogostejši. Od 19 naprej so bili na 3,5,8 min, poklicala sem moža, pomila tla - nisem mogla ne stat, ne sedet, ne ležat, še najbolje je bilo, če sem se premikala. Potem sem šla pod tuš, skupaj z možem sva še nekaj pojedla, ob 21 pa proti P. Ob 21.30 sva prispela, babica me je priključila na ctg, me popisala. Ctg je kazal le lažje krče, mislila sem že, da sem prišla zastonj, da očitno ne vem, kaj so popadki in kaj bolečina. Potem me je še pregledala in ugotovila, da sem odprta 6 cm. Jaz sem mislila, da je to premalo in sem jo vprašala, če grem lahko še domov, pa me pogleda in pravi - ne, zdaj gremo rodit, saj zato ste prišla..? Ok, me pobrije, mi da klistir, potem so se začeli še močnejši popadki. Popadke sem predihavala med hojo gor in dol po hodniku, mož mi je masiral hrbet, ko so postali močnejši me je držal za čelo.. Vmes enkrat mi je špredrla mehur.. ne vem natančnega časovnega zaporedja.. Babica je bila super. Masirala mi je presredek, bila ful pozorna, prijazna. Ustavilo se je pa, ko sem pešla na koncu v ležeč položaj za iztis. Leže so bili popadki 3X manj intenzivni, potiskanje ni šlo nikamor, trajalo je že eno uro, meni je zmanjkovalo moči - prišla je sestra, se mi naslonila na trebuh, mene so prerezali, potem sem se še sama malo raztrgala, malemu je počila ključnica.
Mislim, da bi vse to lahko preprečili, če bi me dali v drugačen, pokončen položaj..
No, ob 1.13 sem rodila zdravega, najlepšega fanta. Vse skupaj je torej trajalo 3 ure.
Bivanje v bolnici sva potem morala podaljšat za 5 dni. Izak je 2 dan postal rumen + dali so mu antibiotike, ker so sumili na neko infekcijo (rezultatov brisa še ni), imel je tudi infuzijo.. Meni se je trgalo srce, hranili so ga po flaši, dojenje je bilo muka - njihovo nasilno pristavljanje, špricanje glukoze v usta.. V sredo, ko sva potem šla domov, sva bila že oba na koncu z živci. Izak je histerično jokal, jaz sem se počutila nesposobna biti mama in skrbeti zanj.. K sreči imam najboljšega moža na svetu in ko sva prišla domov sva obrnila list in začela pisati novo zgodbo. Izak pridno je, pridobiva na teži, jaz imam vedno več mleka, šivi se zdravijo (v bolnici so se mi vneli) - rana je sicer še grda, vem, da razen mene in moža nihče ne bo gledal moje lulice, ma vseeno..
Ne morem se znebiti občutka, da bi bila lahko vsa zgodba popolnoma drugačna, če ne bi bila naša medicina tako toga.
Punce, zaupajte sebi, bodite močne. Važne ste ve in vaš otrok, pa po najkrajši poti pridite iz bolnice domov!
Lp vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 4513
9.9.2009 13:08:58   
eltea333
Joj, moja pozabljivost!
Čestitam vsem, ki ste v tem času postale mamice!!  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
9.9.2009 13:12:13   
tulpek
So se me usmilili in mi pred nekaj urami dali gel za ne vem točno kaj. Mislim da za popadke. Ko so mi omenili, da bom nekaj dobila, zaradi veselja nisem bila zmožna dojemat, kaj bom dobila. Zdaj me malo boli, kak rahel popadek imam in čakam na kaj več. Upam, da se bo kmalu začelo zares. So pa rekli, da se lahko začne šele ponoči ali se sploh ne začne.
Držim pesti za vse, ki jih potrebujete.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4515
9.9.2009 13:13:07   
polari
No, moj ctg ni pokazal nič pretresljivega...mali user posted image pa je itak samo norel celi čas...še zdaj nori...sem mu dala zdaj malo klasike gor, da zaspi...hehe user posted image user posted image

Še pregled sem kar mela, vse je v najlepšem redu...in v ponedeljek imam še zadnjič pregled.....Torej za seznam: 14.9., + 11kg.

Zdaj pa grem še jaz malo potelovadit (beri: sesat) in ob treh sem pred tv.....bom malo smešnic pogledla....user posted image ...itak mi za nič ni.....že nekaj dni sem ful slabe volje....tak neka razdražena..moj user posted image pravi, da fajn, da gre delat, da me ne posluša.....user posted image ...Trebuh pa tudi nonstop otrdeva, pa včasih kar neprijetno boli....eh, bo že.

Zdaj že jaz nerada grem ven med ljudi, ker me nonstop sprašujejo, kdaj bo in prerokujejo, kolko dni še.....meni pa se ne da več....saj še mam celi teden...bogve kaj se lahko zgodi....

Joj, naj se javi že katera! Pogrešam nove septembrčke! user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
9.9.2009 13:17:50   
aromaja
Tulpek, verjetno si dobila prostaglandinski gel za mehčanje materničnega vratu. Držim pesti, da čimprej prime.
Eltea.., sočustvujem s tabo, drži se in hvala bogu da sta doma, da lahko "dihata" :)

Jaz sem dva dni čez rok, s tesno zaprtim, popolnoma nič zmehčanim MV. Danes popoldan imam spet pregled, še vedno pri moji ginekologinji. Sick of it all!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
9.9.2009 13:27:02   
baby blue
tulpek držim pesti da bo sedaj pa res kmalu prišel tisti trenutek na katerega že toliko časa čakaš... user posted image user posted image

polari... Meni sesanje ne pomaga... Sem že posesala sedaj pa lepo zabušavam in čakam user posted image user posted image

aromaja držim pesti tudi zate da se ti kaj kmalu začne dogajat user posted image

Ne vem a se je mogoče tako zelo ohladilo da naši user posted image nočejo priti ven user posted image user posted image

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
9.9.2009 14:00:33   
barni80
Jest mam pa v torek amnioskopijo- a je res, da lahko sproži porod? user posted image
Pa sej, a ni to navaden vaginalni pregled, k ti pregledajo plodovnico, kolk je zrela... sej je isto kot pri ginekologu, k te vaginalno pregleda.
Za kakšen odgovor bi bla hvaležna- tiste k imate izkušnje s tem pregledom.

Mene je moja G v zadnjih dveh tednih že dvakrat pregledala!? user posted image  ...pa se še nč ni sprožilo..user posted image ...pa bi se že lahko...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4519
9.9.2009 14:03:46   
Anya22
Najprej vsem novopočenim mamicam čestitke.

Tulpek, sedaj bi pa bil že čas, da se user posted image zmisli priti na svet.

Sem prišla iz kontrole in stanje je tako, kot 1 teden nazaj, odprta, CTG pokazal neke rahle popadke, vendar nič resnega, user posted image pa nori 100 na uro. Naslednjo kontrolo imam 16.9. Za seznam pa + 4,5 kg (sem se ful zredila v enemu mesecu) user posted image

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

Neposredna povezava do sporočila: 4520
9.9.2009 14:08:28   
Tanik
Ku ku-pa sem tu. Moje ime je Nikki, rodila sem se ob 11.34, velika sem 52 cm in težka 3260g. vsi se počutimo v redu, mami je malce izčrpana, očka je pa na novo zaljubljen. sontschica

čestitke user posted image

< Sporočilo je popravil Tanik -- 9.9.2009 14:09:29 >

Žan

(odgovor članu barni80)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
9.9.2009 14:10:46   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

Ku ku-pa sem tu. Moje ime je Nikki, rodila sem se ob 11.34, velika sem 52 cm in težka 3260g. vsi se počutimo v redu, mami je malce izčrpana, očka je pa na novo zaljubljen. sontschica

čestitke user posted image

Čestitke!!!  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
9.9.2009 14:13:24   
Tanik
kepica je v bolnici z Anžetom, ker so včeraj urgentno leteli v bolnico ker je dobil sepso. so ga komaj rešili ampak trenutno je stanje stabilno.

tako da meni pošiljajte sms, da ji ne bo treba posredovat. če pa katera kepici pošlje pa mi ona posreduje,če ne more objavit.

Žan

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
9.9.2009 14:14:31   
katka11
CESTITKE!!!!!!!!!!1user posted image user posted image user posted image

za amnioskopijo, pa kakor kdo.... ene razlagajo da sprozi porod, ene da ne... ene da odvisno kdo jo dela...

Neposredna povezava do sporočila: 4524
9.9.2009 14:16:57   
Lubenička
Boga kepica...user posted image
no...sam, da je vredu...držimo pesti user posted image user posted image user posted image

Tanik...prosim, pošlji mi na ZS tvojo št....hvala user posted image

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?