picola1 -> RE: Bruno (29.7.2009 15:31:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribica. film je čist ok in mislim da bi ga moralo videt še več ljudi, bi se vsaj malo zamislili. Ker ni ga junaka ki bi upal takole provocirat kot Bruno. IN kaj ob tem izbeza iz folka?? Njihov pravi jaz, ki ni ravno lep. Saj geji so tudi samo ljudje. Itak, da so geji tudi samo ljudje...Je brezveze sploh to omenjat, ker je (meni) to tolk logično, kot mi je logično, da so heteroseksualci samo ljudje... Sam meni osebno je ta film antipropaganda za geje, ker jih za moje pojme prikazuje v čist nerealni luči-kot da so to neki osebki, ki jim po glavi cele dneve hodi samo seks. Ena je omenjala, da je njej čist nepomembno al je realno al nerealno, itd...Sam dejstvo je, da to je pomembno-sploh pa pri tako občutljivih temah, kot je homoseksualnost...Niti ni vseeno al film pozitivno ali vsaj realno prikazuje geje al pa v izrazito negativni luči...(že kar vidim moje sodelavce, kako se s posmehom sprašujejo, če naš sodelavec tudi počne takšne stvari, kot bruno-in obenem bodo pozabnili, da ta naš sodelavec tudi je, spi, je vesel, žalosten, kuha, pleše, telefonira in ja...vsake toliko časa tudi seksa) Če je pa film hotel prikazati ravno to, kakšne stereotipne predstave imamo ljudje o gejih...potem sem pa očitno jaz zgrešila poanto vsega...[sm=zmeden.gif] (in kolikor sem se pogovarjala s kolegi, nisem edina) In če je veliko ljudi zgrešilo poanto vsega, potem film itak ni dosegel svojega namena...
|
|
|
|