Anonimen -> južna (31.5.2005 13:30:30)
|
Za mineštro iz vrečke pa kuhaj po navodilih!!!!! Ajt bom napisala po moje - skuhaš enkrat in zmrzneš! Ješ kadar ti paše, če imaš mikrovelo. RECEPT A LA NONA (mi je vedno po telefonu razlagala): Jušno kocko raztopiš v vreli vodi cca. na 1l. 2 kocki (ali po občutku). Če se ti ne da zavreš vodo v mikrovalovki... Zmečeš v lonec zelenjavo (korenje, cvetačo, krompir, fižol, grah, fižolete (stročji fižol), kak zrel paradižnik (lahko je tud par žlic na koščke narezanega iz konzerve) pa še kako stvar, ki se ti mota po hladilniku. Doza za zeljenjavo je ena pest od vsake stvari. Je pa fajn, če jo na drobno narežeš. Česen (en strok) na drobno nasekljaš in ga streseš v lonec. Za fajn okus je lepo če noter vržeš kak kos prekajenega mesa(ker ga ne ješ, lahko vržeš prekajen tofu - da tudi fajn okus). Popopraš, posoliš... pa kakšen ščep sesekljanega petršilja noter vrži. Kak malo večji kos krompirja lahko vržeš noter, ali pa kar cel krompir, da se skuha (z njim potem lahko zgostiš če rata zadeva preredka - ga samo zmečkaš, če je dovolj gosto, ga pojej). Po želji lahko vso stvar zabeliš v stilu jote: olje razgreješ na full, noter vržeš velike košče čebule in jih ko začnejo črnet vzameš ven in v olje vmešaš žlico moke. Moko mešaš, da se ne prime in jo 'smodiš' doker ne rata rjavo obarvana. Vse skupaj zliješ v lonec. Pazi, ker bo olje fullll špricalo, tako da priporočam cunjo okrog roke, da se ne opečeš. Ta način beljenja da res tisto piko na i - al pa smo se samo mi tako navadli jest mineštre. Za zgostitev lahko uporabiš tudi kako zakuho za juhe (ali pa ješprenj ali pa drobne špagete na drobno razlomiš, če ni nič pametnejšega pri hiši). Samo to daj nazadnje v mineštro, ker če ne se ti bodo razkuhali. Potem še malo kuhljaš. Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Kot zelenjavo lahko uporabiš dobesedno sprehod po vrtu, sploh poleti. Pa uspešno kuho...
|
|
|
|