južna (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


corfu -> južna (31.5.2005 10:46:55)

Kaj ponuditi zraven tortelinov z skuto in špinačo???:zmeden2:

Hvala za vse ideje!




Pajaca -> južna (31.5.2005 10:55:12)

Malo morje stvari, od kakšnih zrezkov, do samo dobre omakice (lahko že kupljena paradižnik+, lahko sirova, gorgonzolca...), lahko jih narediš v juhi, lahko narediš zraven šparglne, ali kakšno drugo zelenjavo.....

Mnjami!!!




Jančika_ -> južna (31.5.2005 10:58:47)

Lahko jih tudi samo preliješ z maslom ali margarino, ali pa v tem prej zdušiš malo žajblja.




SANDY -> južna (31.5.2005 11:41:08)

ravn učer je Blaž naredu torteline, pa s špinačo jih je zalil mmmm8)




cmokec -> južna (31.5.2005 11:47:27)

Lahko prepražiš malo šunke ali slanine, dodaš kislo smetano, malo popra in peteršilja in poliješ po tortilinih. Samo pazi, da daš kislo smetano bolj proti koncu, samo toliko, da jo pogreješ.




corfu -> južna (31.5.2005 12:17:41)

Hvala že kuham!!!

Rožice za vas:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:




ajat -> južna (31.5.2005 12:22:51)

DA NE ODPIRAM NOVE TEME

sem antitalent za kuhanje. Ne jem mesa in ne jem rib. Kuha mami ;) Ze dva meseca sva v svojem stanovanju in vse kar naridm jaz je pica, pecivo, jajce, toast in juhica.


PROBLEM
kako naj naredim minestrico :) imam kupljeno vrecko, ampak ne bi rada, da je prevec vodeno in da niti, da je prepusto ;)




Tanyya -> južna (31.5.2005 13:04:07)

ajat,pojdi pogledat na kulinarika.net

Jaz sem tam našla kar nekaj receptov,ki so uspeli in so bili MLJASK!:)-




Anonimen -> južna (31.5.2005 13:30:30)

Za mineštro iz vrečke pa kuhaj po navodilih!!!!!

Ajt bom napisala po moje - skuhaš enkrat in zmrzneš! Ješ kadar ti paše, če imaš mikrovelo.
RECEPT A LA NONA (mi je vedno po telefonu razlagala):

Jušno kocko raztopiš v vreli vodi cca. na 1l. 2 kocki (ali po občutku). Če se ti ne da zavreš vodo v mikrovalovki...
Zmečeš v lonec zelenjavo (korenje, cvetačo, krompir, fižol, grah, fižolete (stročji fižol), kak zrel paradižnik (lahko je tud par žlic na koščke narezanega iz konzerve) pa še kako stvar, ki se ti mota po hladilniku. Doza za zeljenjavo je ena pest od vsake stvari. Je pa fajn, če jo na drobno narežeš.

Česen (en strok) na drobno nasekljaš in ga streseš v lonec. Za fajn okus je lepo če noter vržeš kak kos prekajenega mesa(ker ga ne ješ, lahko vržeš prekajen tofu - da tudi fajn okus). Popopraš, posoliš... pa kakšen ščep sesekljanega petršilja noter vrži.

Kak malo večji kos krompirja lahko vržeš noter, ali pa kar cel krompir, da se skuha (z njim potem lahko zgostiš če rata zadeva preredka - ga samo zmečkaš, če je dovolj gosto, ga pojej).

Po želji lahko vso stvar zabeliš v stilu jote:
olje razgreješ na full, noter vržeš velike košče čebule in jih ko začnejo črnet vzameš ven in v olje vmešaš žlico moke. Moko mešaš, da se ne prime in jo 'smodiš' doker ne rata rjavo obarvana.
Vse skupaj zliješ v lonec. Pazi, ker bo olje fullll špricalo, tako da priporočam cunjo okrog roke, da se ne opečeš.
Ta način beljenja da res tisto piko na i - al pa smo se samo mi tako navadli jest mineštre.

Za zgostitev lahko uporabiš tudi kako zakuho za juhe (ali pa ješprenj ali pa drobne špagete na drobno razlomiš, če ni nič pametnejšega pri hiši). Samo to daj nazadnje v mineštro, ker če ne se ti bodo razkuhali.
Potem še malo kuhljaš.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Kot zelenjavo lahko uporabiš dobesedno sprehod po vrtu, sploh poleti.

Pa uspešno kuho...




ajat -> južna (31.5.2005 13:36:40)

pikec0 FUL HVALA

sempoprazla malo cebulo in cesen na olju in potem stresla notri kupljeno zelenjavo in potem po potrebi dolivala z vodo, notri sem dala se eno kocko in malo vegete inpopra. Zdaj cakam, potem pa porocam


Sem prasala za nasvet, ker sem si pred enimi dvemi tedni kuhala tako minestro in je bla samo za zlit stran. NI BILA ta prava, ta pa ze z lonca drugace disi ;)




ajat -> južna (31.5.2005 13:36:46)

pikec0 FUL HVALA

sempoprazla malo cebulo in cesen na olju in potem stresla notri kupljeno zelenjavo in potem po potrebi dolivala z vodo, notri sem dala se eno kocko in malo vegete inpopra. Zdaj cakam, potem pa porocam


Sem prasala za nasvet, ker sem si pred enimi dvemi tedni kuhala tako minestro in je bla samo za zlit stran. NI BILA ta prava, ta pa ze z lonca drugace disi ;)




Jančika_ -> južna (31.5.2005 13:47:53)

Ajat, še en nasvet - če misliš imeti v mineštri krompir in paradižnik, dodaj paradižnik šele, ko je krompir že kuhan, sicer se le-ta ne bo skuhal. Nisem verjela, ampak je res, sem sprobala. Sem šla kuhat krompir v razredčeni paradižnikovi mezgi in je ostal trd:zmeden2:.




Stran: [1]