hropenje v grlu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


dejčka2 -> hropenje v grlu (29.7.2009 7:45:01)

Naša dojenčica je stara dva meseca in se je začela pretirano slinit, ampak to ni problem, slina se ji nabira v ustih in potem se ji večkrat zaleti, in začne kašljati,še posebaj kadar leži na hrbtu.Ko se zbudi ji v predelu grla hropi.Kadar se ji slina zaleti se začne davit. To se ji dogaja že od rojstva. V porodnišnici so rekli, da je to čisto normalno, ampak to se ji dogaja vedno pogosteje.Zanima me, če je imela katera podobno težavo, bi prosila za pomoč. že vnaprej se zahvaljujem




linči 312 -> RE: hropenje v grlu (29.7.2009 10:31:07)

ja moja je imela isti problem oz. ga občasno še zaznam (stara  je pa 3,5m). sem najprej mislna da gre za božjastne napade, ker je kar lovila sapo in ob tem močno piskala. tko, kot če bi probala močno vdihniti. se ji še zdaj to včasih tudi med spanjem zgodi. jaz še zmeraj ne vem, kaj točno to je, ker P pravi vsakič, ko omenim, naj jo opazujem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. no in jaz opazujem in opazujem in če do naslednjega pregleda ne bo zadeva čist izvenela, bom zahtevala napotnico za specialista.

sam po mojem laičnem mnenju se ji le slina zatakne v grlu in potem lovi sapo.

a ja, tudi hropla je. se mi pa zdi, da sem zadevo precej izboljšala, odkar ji dnevno nosek čistim s fiziološko raztopino, ki ji jo kar s 5 ml injekcijo (večkrat po malem) vbrizgam v nosek in potem z baby vacom sčistim. dokler sem uporabljala le niveine ampulce in vatko ni nič kaj pomagalo. po moje je blo še slabše.




dejčka2 -> RE: hropenje v grlu (30.7.2009 10:32:59)

Pozdravljena!

Hvala lepa za odgovor,prosim, če me pokličeš na št. 041241922 ali pustiš tvojo številko, bi te rada vprašala še kaj več o tem!




dejčka2 -> RE: hropenje v grlu (30.7.2009 20:57:47)

LINČI312 pozdravljena!

Zanima me, kdaj se je to pri tvoji dojenčici začelo! Moji se je slina že v porodnišnici včasih zaletela!
Včeraj ponoči je tako lovila zrak, da je potem vso hrano zbruhala!
Sem pa danes govorila z eno medicinsko sestro, pa je rekla, da so ti dojenčki, ki se tako slinijo redki primeri, ker se jim razvijajo neke žleze in da sline še neznajo dobro požirat, in da to traja nekje do 4 meseca!Upam, da je res tako in da to čimprej mine!Lep pozdrav, upam, da se kaj javiš!




linči 312 -> RE: hropenje v grlu (31.7.2009 12:30:17)

ojla dejčka2,

se opravičujem, sem šele zdajle opazla odgovor.

v porodnišnici jaz tega nisem opazila. šele potem, ko sva prišli domov. je pa res, da v porodnišnici ni bil ves čas z mano, ker sem imela CR. zaradi tega nikoli ni bruhala. je pa res, da je tako lovila sapo, kot bi se davla. in to je lahko počela tudi po večkrat na dan po cca. 15-20 minut skupaj. in potem ko je sapo zajela je zgledalo, kot bi si hotla odkašljati oz. ... ma tko kukr, da bi se ji v grlu nekaj zataknilo in bi potem to skušala ven spravit. recimo kot se odraslemu med jedjo nekaj zatakne in potem še dolg časa malce pokašljuje.

pri nas je sedaj boljše, ampak je pa morda ravno v zadnjem tednu spet začela s tem. sam ni več tako hudo. tud jaz upam, da bo to minilo in da res le sline ne zna pogoltnit, ker sem se zaradi tega kar precej presekirala oz. se še vedno.

če te še kaj zanima, pa kar na zs piši.

lp




Stran: [1]