mika -> RE: Štajerski otroci znajo manj od ljubljanskih? (29.7.2009 13:45:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majch Jaz vidim samo to, da pri nas na periferiji otroci ne hodijo na tristo tečajev in kaj vem kaj še vse, ker večina finančno ne zmorejo. Učni načrti pa silijo, da delamo veliko neuporabnih bedarij. Vidim, da se kvalitetnejše znanje dobi na tečaju (pomaga sicer, če je motivacija denar) kot pa v šoli. Mislim, da smo na točki, kjer morajo otroci znanje iskat še kje drugje kot v šoli, če sploh hočejo kaj pametnega vedet. Toliko on nediskriminaciji po finančni plati...in to v javnem šolstvu.[sm=zmeden.gif] Mi smo tudi na vasi. Ne glede na finančno stanje, moja hčerka ne bo hodila na 300 tečajev, max 2 dejavnosti in nič več. Otrok mora imeti tudi nekaj od življenja, poleg tega pa bi jo tudi jaz imela še nekaj časa ob sebi in bi bili skupaj v najinem prostem času. Ne mislim živet na cesti od doma do vseh možnih aktivnosti. Glede nato kar preberem in slišim koliko šolskega dela imajo doma, je ne mislim obremenjevati še z nevem kolikimi dodatnimi obveznostmi. Znanja BO v oš pridobila dovolj, toliko vseeno zaupam našemu šolskemu sistemu, vkolikor, pa ji bodo zadeve ne bodo jasne ali bi jo pa dodatno zanimale, ji bom sama pomagala. Če pa to ne bo šlo pa potem naprej.... Otroci z nevemkoiko obšolskih dejavnosti niso nič bolj brihtni, samo bolj obremenjeni.
|
|
|
|