zdravstvena kartica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

tikatonka -> zdravstvena kartica (28.7.2009 17:57:45)

Mene pa zanima koliko časa se čaka na zdravstveno kartico. Naša mala je stara že skoraj tri mesece pa jo še vedno nismo prejeli. Ali moram sama kaj naredit? Hvala za pomoč.

spps -> RE: zdravstvena kartica (28.7.2009 17:59:19)

IZVIRNO SPOROČILO: tikatonka

Mene pa zanima koliko časa se čaka na zdravstveno kartico. Naša mala je stara že skoraj tri mesece pa jo še vedno nismo prejeli. Ali moram sama kaj naredit? Hvala za pomoč.

Preko tistega preko katerega bo zavarovana - tisti se mora v službi se zmenit (nest rojstni list) .

tikatonka -> RE: zdravstvena kartica (28.7.2009 18:01:24)

Ja to smo že vse naredil takoj prvi teden po rojstvu. Danes smo imeli uz kolkov pa nas je malo čudno gledala ker nismo še imeli kartice.

spps -> RE: zdravstvena kartica (28.7.2009 18:05:38)

IZVIRNO SPOROČILO: tikatonka

Ja to smo že vse naredil takoj prvi teden po rojstvu. Danes smo imeli uz kolkov pa nas je malo čudno gledala ker nismo še imeli kartice.

Potem pa preverite, če so sploh oddali papirje za zdr. kartico ( al pa so se založili).

Drugače, pa bi menda morali kartico dobit v 3-4 tednih (če se ne motim), ker potrdilo, ki ga dobiš namest kartice traja en mesec.

Lenck -> RE: zdravstvena kartica (28.7.2009 18:24:54)

no, sicer nisem novorojenček [sm=smiley36.gif], sem pa pred kratkim zamenjala podatke in zavarovanje (kdo mi plačuje). ker ne papirjev ne drugega po dveh tednih nisem dobila, je mož klical na zavod za zdravstveno zavarovanje, kjer se je izkazalo, da so izgubili papirje. po tistem sem na kartico čakala še slabih 14 dni. morda ne bi škodilo preveriti, kaj se z zavarovanjem dogaja pri vas... očitno včasih kaj založijo. samo opozorilo: ne se jim dat, ker so naju en teden prepričevali, da je napaka kje drugje, potem pa se je izkazalo, da so oni izgubili/založili dokumentacijo.

upam le, da to, da nimate kartice, ni tak problem, kot je bil pri meni, ko nisem mogla nti zdravil dvignit, potem pa letat po vseh mogočih uradih, da sem vsaj začasna potrdila dobila. zaradi njihove napake.

tikatonka -> RE: zdravstvena kartica (28.7.2009 19:06:40)

Hvala za nasvet. Bom tudi jaz v karatkem zamenjala dokumente in je dobro da vem kaj dogaja.

Najaa -> RE: zdravstvena kartica (28.7.2009 23:34:14)

Tudi mi smo čakali na kartico od tamale hčerke skoraj dva meseca.

Stran: [1]