Mesečnica -> RE: Ležalnik, s katerim ste zadovoljne? (3.8.2009 22:10:19)
|
Aja, pa še nekaj moram povedati. Naša fanta sta bila v ležalniku šele nekje od 3. meseca naprej, prej sem ju raje dajala na ravno podlago, se mi je to zdelo boljše za njuno hrbtenico. Oba sta bila namreč kar "konkretna", starejši je imel ob rojstvu cca 4,2 kg, mlajši pa 3,6 kg, zato povsem ležeči naklon tega ležalnika pri njima sploh ni bil možen, sta bila že pretežka (ta ležalnik v ležečem naklonu "zdrži" le težo tam nekje do 3,5 kg, pri večji teži pa se kar zloži), naslednji naklon pa se mi je zdel že preveč nagnjen in za novorojenčke neprimeren. Ampak to res ni bil problem, saj otroka tam nekje do 3. meseca res ni problem odložiti - npr. daš ga na kavč in malo založiš z blazinami, pa ne bo nikamor padel, a ne? Od 3. meseca naprej pa smo ležalnik res veliko uporabljali. Naš 10-mesečnik je zdaj sicer največ časa kar na tleh, a po vsakem obroku mora nujno biti malo v ležalniku (kakšnih 15 minut), da se mu hrana "poleže", ker drugače veliko poliva, pa tudi takrat, ko je utrujen in se ne zna sam pomiriti, nam je ležalnik v veliko pomoč - malo se poguga, včasih celo zaspi, potem pa gre lahko nazaj na tla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|