soncnica 3 -> RE: Bolniška (28.7.2009 12:32:15)
|
Hoj. jaz sem med nosečnostjo /pa tudi že prej/ imela težave z išiasom. Enako, kot opisuješ ti. Res sem delala do polnega 6. meseca nosečnosti, vnes pri 3. mesecu pa sem bila 1 mesec na bolniški. Tako da sem po 6. mesecu bila 1,5 meseca na bolniški, še malo dopusta in porodniška. Delam v vrtcu /hoja, nizke mizice.../. V glavnem, povem ti, da je ful pomagalo, da sem lahko že dopoldne malo "zalegnila" /počivala leže/, saj je v službi še sedenje ob času, ko mi bi ustrezalo, popolnoma nemogoče... Je pa res da sem pazila, da jem več manjših obrokov in kljub temu, da sem bila med močnejšimi /zgornja meja/ sem se v celi nosečnosti zredila "samo" 12 kg. V glavnem, bodi pozorna, da po bolniški in pred porodniško vmes skoristiš vsaj 10 dni letnega dopusta /ostalo se lahko prenese/, saj se v primeru, ko greš na porodniško iz bolniške le-ta začne 45 dni pred predvidenim datumom poroda in ne 28. Kar pomeni, da v primeru, da drugo leto ne moreš takoj po porodniški koristiti LD, pustiš v varstvu otroka, ki je star dobrih 10 mesecev. Vsekakor pri išiasu mirovanje pomaga!!!
|
|
|
|