Nessie -> RE: GASTRITIS (11.8.2009 23:21:54)
|
Pozdravljena! Preko spletnega brskalnika sem slučajno naletela na vaše vprašanje. Jaz sicer še nimam otrok, vendar imam sama gastritis že par let. Meni so zdravniki bolj govorili kaj ne smem jesti kot kaj lahko. Tako da prave diete pri gastritisu ni; sama moram ugotavljati kaj mi paše jesti in kaj ne, vendar je to zelo težko ugotoviti. Seveda je lahko to pri otroku še toliko težje. Vendar vam vseeno predlagam, da otrok je predvsem kuhano hrano. Vsa hrana in pijača ne sme biti ne prevroča ne premrzla. Dobro je pojesti kakšen navaden jogurt, vendar ne katerikoli, ker so lahko prekisli. Najbolje je jesti probiotične jogurte. Po pitju mleka bodite pozorni kako se otrok počuti. Nekateri pravijo, da ga ni dobro piti pri gastritisu, drugi ravno obratno. Lahko je veliko sadja in zelenjave, vendar je bolje da je zelenjava prekuhana. Pri surovi bodite bolj pozorni. Pri sadju pa je treba tudi gledati na to, da je dovolj zrelo in se izogibati pomarančam, mandarinam in drugemu kislemu sadju. Kar se tiče mesa, je bolje, da je meso belo (piščančje, puranje) in se izogibamo rdečega. Kruh ne sme biti svež, meni so priporočili jesti vsaj en dan star kruh. Pa naj bi bilo zelo dobro jesti riževo kašo pri gastritisu. Nisem še poskusila. Pa treba je veliko veliko piti. Najbolje kar navadno vodo. Vem, da je težko primerjati gastritis pri odraslemu človeku z gastritisom petletnega otroka, vendar upam, da vam vsaj kakšen podatek koristil. Upam, da se bo vaš trebušček kmalu pozdravil. Lep pozdrav
|
|
|
|