Anonimen -> RE: Moj 7mesečnik noče jesti zelenjave ter doma narejene sadne kašice! (27.7.2009 22:15:18)
|
zez76, se pa družiš z redoljubnimi mamicami! si ga tudi dojila na 3 ure? otrok naj bi res potreboval red za spanje in hranjenje, a se bo zgodilo, da bo kdaj pojedel več in kdaj manj. red za hranjenje potrebujemo tudi mi in res je najbolj priporočljivo jesti nekje na 3 ure (s tem, da so trije obroki glavni in s tem tudi večji, druga dva obroka pa bolj premostitvena) ta prehrambeni red mi je uspelo uvajati pri sebi samo pod zdravniškim nadzorom. pri otroku mi ne gre nikakor. jesta takrat ko jima paše in kolikor jima paše. žal jima na silo ne znam in ne želim odpirati ust. glede doma narejenih kašic pa svetujem, da mu ne mešaš preveč okusov,... ko je otroku nek okus všeč, naj se ga navaja kakšen teden, preden mu daš nov, drug okus. (tudi kasneje se ti bo zgodilo, da bo želel ves teden jesti makarone, potem pa kar naenkrat riž,... nekaj časa non stop piščančkove kroketke, potem pa goveji zrezek,...) poskusi malo dosoliti, ker so jim všeč bolj slane jedi. in dodajaj mleko, ker so na ta okus že navajeni. in otroci naj bi bili navdušeni nad jedmi, ki jih imajo radi njihovi očetje, zato naj kdaj kakšno žličko doma narejene kašice pred njimi poje tudi očka. mislim, da obstaja tudi revija Paparica, ki vsebuje nemalo nasvetov in receptov,... bi jo morali imeti tudi v knjižnici.
|
|
|
|