roberta -> RE: kako kaznujete vase 15 mesečnike? (6.8.2009 9:46:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: slutnja ja da dobita eno stvar da sta pridna pol not..a to ni nagrada? sam ce pa ti tko k je sosedova pa treba neki ukrent..in jst mocno upam da moja mala, sicer ima sele 4 mesce da jo naucim da nebo tko... Ne, to ni nagrada, to je konsenz in ne dobita zato, da bosta pridna not, ampak zato, da ju učim zmernosti - ponavadi si izbereta vsak svojo žemljo, ki bi jo tako ali tako kupila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Če se ne bi dogovorili zunaj, kaj bomo kupili, bi pa najverjetneje imela na sporedu to, kar ima tvoja soseda. tudi mi to prakticiramo in deluje. in ne, ni nagrada, je pa, kot je rekla Raho "konsenz", jaz uporabljam "dogovor". Zmenili smo se, da si nekaj lahko izbereta in če se ne držita dogovora, potem pride kazen (nagrade tu ni, ker itak dobita željo ali mleko), npr. da ostaneta brez žemlje in mleka. tako, da to dogovor nikakor ne more biti nagrada. nagrada bi bila, če bi jaz rekla: če bosta tiho kot miške in bosta pridno sedeli na vozičku, vama kupim za nagrado mleko. to bi bila nagrada. razumeš razliko?
|
|
|
|